Λίβερπουλ – Γουλβς 2-0

Λίβερπουλ – Γουλβς 2-0

Με μόνο μία ήττα σε συνολικά 38 παιχνίδια και συγκομιδή 97 βαθμούς, η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης δεν κατάφερε να σηκώσει το πρωτάθλημα Αγγλίας, παρότι έκανε το χρέος της απέναντι στη Γουλβς την τελευταία αγωνιστική (2-0).

Το ταξίδι της Λίβερπουλ στη φετινή Premier League ολοκληρώθηκε. Με νίκη κόντρα στη Γουλβς (2-0). Ολοκληρώθηκε με εντός έδρας αήττητο, με βαθμολογική συγκομιδή – ρεκόρ στην Ιστορία της όχι όμως στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η καλύτερη ομάδας της Ευρώπης, αυτή που πραγματοποίησε ένα θαύμα εφάμιλλου εκείνου της Πόλης το 2005 πριν από λίγα 24ωρα, επικρατώντας 4-0 της Μπαρτσελόνα του Μέσι, δεν στέφθηκε πρωταθλήτρια. Όμως θα συνεχίζει όπως πάντα, μέσα από την καταιγίδα. Θα κρατά ψηλά το κεφάλι και δεν θα φοβάται το σκοτάδι. Στο τέλος της καταιγίδας εξάλλου, υπάρχει ένα χρυσός ουρανός και το γλυκό ασημένιο κελάηδισμα του αηδονιού.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δεν κατάφερε να φτάσει μέχρι το άγιο δισκοπότηρο που κυνηγά εδώ και τρεις δεκαετίες. Όμως το δημιούργημα του Γερμανού κόουτς είναι δυνατό, έχει ξεκάθαρο χαρακτήρα, δυναμική και δεν θα αργήσει να μπει ξανά στο δρόμο προς τις… εγχώριες επιτυχίες. Μέχρι τότε, το μυαλό όλων τρέχει στην 1η του Ιούνη και στον τελικό του Champions League κόντρα στην Τότεναμ.

Κόντρα στους Λύκους, το απόγευμα της Κυριακής (12/05), «δράστης» για τους Reds ήταν ο Σαντιό Μανέ με δύο γκολ στο 17′ και το 82′. Όμως το «τρίποντο» της νίκης δεν ήταν αρκετό για τη Λίβερπουλ, καθώς η βιονική Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα κάποια χιλιόμετρα μακριά, διέλυσε την Μπράιτον και στέφθηκε πρωταθλήτρια Αγγλίας για δεύτερη διαδοχική χρονιά με έναν βαθμό περισσότερο.

Για τους λάτρεις της στατιστικής:

  • Στις 26 προηγούμενες σεζόν (πέραν της περυσινής) οι 97 βαθμοί θα ήταν αρκετοί για τη Λίβερπουλ για να στεφθεί πρωταθλήτρια.
  • Η Λίβερπουλ έγινε η πρώτη ομάδα στην Ιστορία της Premier που μετράει 30 νίκες και 97 βαθμούς αλλά δεν παίρνει τον τίτλο!
  • Δεν έχει υπάρξει ομάδα στο Νησί με μονάχα μία ήττα, που δεν στέφθηκε πρωταθλήτρια.
  • Η Λίβερπουλ είναι και επίσημα η καλύτερη ομάδα στην Ιστορία των 5 μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων που τερματίζει δεύτερη. Οι 97 βαθμοί της ξεπερνούν τους 96 που είχε μαζέψει η Ρεάλ Μαδρίτης το 2009/10

Λίβερπουλ: Άλισον, Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Ρόμπερτσον (Γκόμεζ 84′), Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ (Τσάμπερλεϊν 88′), Φαμπίνιο, Μανέ, Σαλάχ, Οριγκί (Μίλνερ 64′)

Γουλβς: Πατρίσιο, Μπολί, Κόαντι, Μπένετ, Ντόχερτι (Τραορέ 80′), Μουτίνιο (Γουάιτ 84′), Νέβες, Γιόνι (Κάστρο 84′), Ντεντόνκερ, Τζότα, Χιμένεζ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ