Μιλιβόγεβιτς: Ο ακούραστος «εργάτης» της Κρίσταλ Πάλας

Μιλιβόγεβιτς: Ο ακούραστος «εργάτης» της Κρίσταλ Πάλας

Την καλύτερη χρονιά της καριέρας του διανύει φέτος ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς με την Κρίσταλ Πάλας και αυτό το αποδεικνύουν οι ίδιοι οι αριθμοί.

Έχουν περάσει δυόμιση χρόνια από τότε που αποχώρησε ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς από τον Ολυμπιακό, με προορισμό την Κρίσταλ Πάλας και το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, την Premier League.

Εκεί πολλοί περίμεναν να… χαθεί, διότι η μετάβαση από τη Super League στην Premier League είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή. Ωστόσο, ο Σέρβος μέσος απέδειξε αμέσως τον λόγο για τον οποίο ο Ολυμπιακός εισέπραξε 16 εκατ. ευρώ από την πώλησή του.

Ήταν 11 Φεβρουαρίου 2017 όταν έκανε το ντεμπούτο του κόντρα στη Στόουκ και από τότε δεν έχασε ποτέ την εμπιστοσύνη των προπονητών του, όντας συνεχώς βασικός. Είτε προπονητής ήταν ο Σαμ Αλαρντάις, είτε ο Φρανκ Ντε Μπουρ, είτε ο τωρινός κόουτς, Ρόι Χόγκσον.

Την πρώτη σεζόν (2016/17) κατάφερε να αγωνιστεί σε 14 αγώνες πρωταθλήματος, παρά το γεγονός ότι η μεταγραφή του στην Κρίσταλ Πάλας πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο.

Τις επόμενες δύο χρονιές, αγωνίστηκε στα 74 από τα 76 ματς της Premier League! Δηλαδή έχασε μόνο δύο παιχνίδια σε δύο σεζόν, στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου!

Φέτος δεν έχασε ούτε έναν αγώνα, είχε 38/38 (!) και αυτό είναι ένα μοναδικό επίτευγμα για τον πρώην άσο του Ολυμπιακού.

Η επίδοση αυτή γίνεται ακόμα πιο… εξωπραγματική, καθώς τα διαλείμματα που έχει η Premier League είναι απειροελάχιστα (οι Άγγλοι παραδοσιακά κάνουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στα γήπεδα).

Επίσης, ένα ακόμη αξιοσημείωτο στατιστικό, είναι ότι ο Μιλιβόγεβιτς έτρεξε περισσότερο από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή στο πρωτάθλημα. Πιο συγκεκριμένα διένυσε 444 χλμ όντας ένας ακούραστος «εργάτης» της ομάδας του, στην προσπάθεια για μία εύκολη παραμονή.

Ο στόχος επετεύχθη, καθώς η Κρίσταλ Πάλας τερμάτισε 12η με 49 βαθμούς (στο +14 από τη ζώνη του υποβιβασμού).

Η φετινή χρονιά είναι η καλύτερη για τον Σέρβο μέσο, από κάθε άποψη. Είτε σε συμμετοχές όπως προαναφέραμε, είτε σε σκοράρισμα. Τα 12 γκολ του τον κατατάσσουν στην πρώτη 20άδα των σκόρερ.

Ξεπέρασε και το περσινό ατομικό ρεκόρ του με τα δέκα γκολ που είχε πετύχει.

Ο Μιλιβόγεβιτς λοιπόν χρόνο με τον χρόνο βελτιώνεται, είναι 28 χρόνων και φαίνεται πως έχει πάρα πολύ μέλλον ακόμη μπροστά του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ