Λίβερπουλ : Η εμμονή του Κλοπ με το ροτέϊσον

Λίβερπουλ : Η εμμονή του Κλοπ με το ροτέϊσον

Η διαχείριση των επιθετικών της Λίβερπουλ από τον Τεύτονα μάνατζερ, στα δύο τελευταία ματς, μπήκε στο στόχαστρο των επικριτών του.

Η χθεσινή βράβευση του Μοχάμεντ Σαλάχ επέτρεψε στους φίλους της Λίβερπουλ να μειδιάσουν, αφού ο προβληματισμός, που είχε εξαφανιστεί για λίγες ημέρες, επέστρεψε εντονότερος, μετά το ντέρμπι με την Έβερτον. Το πέναλτι, στο οποίο υπέπεσε ο Λόβρεν και καταλόγισε ο ρέφερι Πόσον, απέφερε το 1-1, επαναφέροντας το χρόνιο, προς συζήτηση, θέμα της άμυνας, αλλά και της διαιτητολογίας.

Ωστόσο στο κάδρο των ευθυνών παρέμεινε ο Κλοπ. Όχι μόνο γιατί δεν ενίσχυσε τα μετόπισθεν το περασμένο καλοκαίρι, ή γιατί για νιοστή φορά, επί των ημερών του η ομάδα δεν κατάφερε να κερδίσει παιχνίδι που προηγείτο κι ήλεγχε απόλυτα, αλλά γιατί η εμμονική επιλογή του στο ροτέϊσον, σε ματς κομβικά για την σεζόν, στερούν από μια ομάδα, που δεν βρίθει, δα, ταλέντου και λύσεων, παίκτες σημαντικούς στην αγωνιστική της εξίσωση.

Ο Τεύτονας βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της κριτικής γιατί χρησιμοποίησε τον Φελίπε Κουτίνιο μόνο αφού δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης από τον Ρούνεϊ (σ. μπήκε στο επόμενο λεπτό, στο 78’).

O Bραζιλιάνος, που το περασμένο καλοκαίρι είχε κοστολογηθεί περί τα 150 εκ. ευρώ, από τη διοίκηση των κόκκινων, ώστε ν’ αποκρουστεί η «επίθεση» της Μπαρτσελόνα για την απόκτηση του, είχε παίξει σ’ όλο το 90λεπτο στο προηγούμενο ματς με την Σπαρτάκ Μόσχας. Εκείνο που έκρινε την πρωτιά των ρεντς, στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά κι εκείνο που ήταν 3-0 στο 18’! Κι η ερώτηση έρχεται αυθόρμητα: δεν θα μπορούσε ν’ αντικατασταθεί στο ημίχρονο ή έστω στο 60’ (ήδη το σκορ στο 5-0, που δεν γυρίζει ούτε σε ματς της …Λίβερπουλ!), ώστε να είναι βασικός στο 229ο ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ, αντί του Οξλεϊντ – Τσάμπερλεϊν;

Να ταν η μόνη απορία των φίλων της Λίβερπουλ για τη διαχείριση του Γερμανού…

Στο ματς με τους Μοσχοβίτες 90λεπτο έβγαλαν κι οι Σαλάχ – Φιρμίνο, που συνυπήρξαν στην επίθεση.

Έτσι, στο ντέρμπι με τα ζαχαρωτά, ο Βραζιλιάνος «θυσιάστηκε» (προτιμήθηκε ο Σολάνκε) και όταν μπήκε, βγήκε ο Αιγύπτιος! Κινήσεις, από τον πάγκο, που μπέρδεψαν την ομάδα, αφού άλλη αγωνιστική χημεία έχει το δίδυμο Φιρμίνο – Σαλάχ κι άλλη όταν εις εκ των δύο συνδυάζεται με κάποιον από τους φερέλπιδες Ινγκς και Σολάνκε.

Το άλλοθι της εμβόλιμης αγωνιστικής

Ναι μεν ο Γερμανός έχει το άλλοθι της εμβόλιμης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ και του αυριανού αγώνα με την Γουέστ Μπρομ, μόνο που θα’ ναι ο 3ος εντός έδρας αγώνας της ομάδας του. Τι να πουν κι οι υπόλοιποι, δηλαδή, που έχουν πλην των αγώνων και ταξίδια;

Όταν οι Άγγλοι συνάδελφοι του επεσήμαναν τις απουσίες των Κοουτίνιο και Φιρμίνο από την 11αδα εκείνος υπερασπίστηκε τις επιλογές του λέγοντας πως είναι σωστές, ακόμη κι αν το αποτέλεσμα δεν το δείχνει!

Το πράγμα χειρότερο για τον Κλοπ έκανε ο ομόλογος του της Έβερτον, Σαμ Άλαρνταϊς παραδεχόμενος πως όταν είδε ότι από την 11αδα της Λίβερπουλ έλειπαν οι Κοουτίνιο και Φιρμίνο το ηθικό όλων στα ζαχαρωτά αναπτερώθηκε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ