Η Έβερτον σχεδιάζει νέο γήπεδο 52.000 θέσεων κόστους 500 εκατ. λιρών

Η Έβερτον σχεδιάζει νέο γήπεδο 52.000 θέσεων κόστους 500 εκατ. λιρών

Η Έβερτον αποκάλυψε τα πλάνα της για νέο γήπεδο 52.000 θέσεων, το οποίο θα κοστίσει 500 εκατ. λίρες και αναμένεται να είναι έτοιμο τη σεζόν 2023-2024.

Η Έβερτον θέλει να χτίσει νέο γήπεδο, αποχωρώντας οριστικά από το «Γκούντισον Παρκ», 40.000 θέσεων.  Η νέα «αρένα» της Έβερτον θα αριθμεί 52.000 θέσεις και θα χτιστεί στο βόρειο Λίβερπουλ.

Το κόστος του έργου είναι στις 500 εκατ. λίρες και θα βρίσκεται σε μια όμορφη τοποθεσία μπροστά από κανάλια της περιοχής. Πίσω από την εστία μάλιστα θα χτιστεί  εξέδρα που θα παραπέμπει σε εκείνη της Μπορούσια Ντόρτμουντ, το «κίτρινο τείχος», το οποίο θα έχει 13.000 θέσεις.  Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργείται περισσότερος θόρυβος από τους οπαδούς των «εφοπλιστών», καθιστώντας το γήπεδο της Έβερτον ιδιαίτερα «θερμή» έδρα.

Οι εργασίες για την ανέγερση του γηπέδου θα ξεκινήσουν το 2020 και θα έχουν διάρκεια τριών χρόνων. Αξίζει να αναφερθεί ότι στο «Γκούντισον Παρκ» η Έβερτον αγωνίζεται από το μακρινό 1892 και έχουν γίνει βελτιώσεις κατά καιρούς.

Τέλος το γήπεδο θα παρέχει αρκετές ανέσεις, όπως εστιατόρια και μαγαζιά, καθώς και χώρους για μικρά παιδιά. Τα πλάνα έχουν εγκριθεί από το τοπικό δημοτικό συμβούλιο και θα φέρουν 1 δις. έσοδα στο Λίβερπουλ.

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ