Μάντσεστερ Σίτι- Λίβερπουλ: Και πάλι οι δυο μας

Μάντσεστερ Σίτι- Λίβερπουλ: Και πάλι οι δυο μας

Η πρώτη «τιτανομαχία» μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ είναι προ των πυλών, με τις δύο ομάδες να διεκδικούν τον πρώτο τίτλο της σεζόν.

Λίγους μόνο μήνες μετά την καθηλωτική μονομαχία μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ, «Reds» και «Citizens», ξανασυναντιούνται με φόντο τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, το Community Shield. Η Μάντσεστερ Σίτι, αναδείχτηκε νικήτρια στον περσινό «μαραθώνιο», στερώντας από την Λίβερπουλ το πρώτο πρωτάθλημα μετά το 1990. Η ομάδα του Γκουαρδιόλα, η οποία σάρωσε όλους τους εγχώριους τίτλους, κάνοντας το τρεμπλ(πρωτάθλημα, FA CUP και League Cup), θα «κονταροχτυπηθεί» με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ, η οποία πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη της το έκτο Τσάμπιονς Λιγκ. Στην άκρη των πάγκων, δύο από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο, ο Πεπ Γκουαρδιόλα εναντίον του Γιούργκεν Κλοπ, σε μια ακόμα μάχη στη «σκακιέρα» των πάγκων.

Το ζευγάρι του 97ου τελικού του Community Shield θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό, όμως, εάν οι «Πολίτες» δεν επέλεγαν την «αρμάδα» του Κλοπ για αντίπαλο. Συγκεκριμένα, η περσινή χρονιά ήταν η πρώτη στην ιστορία που μία ομάδα «σάρωσε» όλους τους εγχώριους τίτλους, οπότε δεν θα ήταν εφικτό να αγωνιστεί ο πρωταθλητής με τον κυπελλούχο. Η Σίτι επομένως κλήθηκε να επιλέξει ανάμεσα στη φιναλίστ του αγγλικού κυπέλλου Γουότφορντ και την δεύτερη της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, Λίβερπουλ. Η απόφαση ήταν εύκολη και προφανής για τους ανθρώπους της ομάδας. Οι καλύτεροι άλλωστε θέλουν να αναμετρώνται με τους καλύτερους.

Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στον εν λόγω θεσμό, με τους «Πολίτες» να μετρούν 5 τίτλους έναντι 15 των «Reds». Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είναι η κάτοχος του περσινού τροπαίου, επικρατώντας της Τσέλσι με 2-1. Η Λίβερπουλ από τη μεριά της θα ξαναπαίξει στο Community Shield μετά το 2006, όταν και είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ της Τσέλσι στο Κάρντιφ. Οι «Reds» αναζητούν τον πρώτο εγχώριο τίτλο τους, έπειτα από το Carabao Cup  του 2012, θέλοντας να πάρουν και εκδίκηση από τη Σίτι για τον τελευταίο χαμένο τελικό της ίδιας διοργάνωσης το 2016 (3-1 στα πέναλτι είχε νικήσει η Σίτι).

Η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να μην κινήθηκε δυναμικά στο φετινό μεταγραφικό παζάρι, αλλά δεν υπήρχε και λόγος, μιας και το ρόστερ της ήταν πλήρες από την περσινή σεζόν. Παρόλα αυτά οι «Πολίτες» απέκτησαν τον Ρόδρι έναντι 70.000.000 ευρώ από την Ατλέτικο, προσθέτοντας στη «μηχανή» τους ένα αμυντικό χαφ που θα προσφέρει διαφορετικά στοιχεία από τον 35χρονο Φερναντίνιο και τον κεντρικό χαφ, Γκιντογκάν.

Τα σενάρια για την πώληση του Σανέ δίνουν και παίρνουν, με την αγγλική ομάδα να προσφέρει 100 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του. Ο Γερμανός μάλιστα δεν θα αγωνιστεί με την Σίτι, ενισχύοντας τις φήμες της μεταγραφής του. Υπάρχει ακόμη ανοικτό το ενδεχόμενο να αποκτήσει έναν μπακ, με τον Κανσέλο της Γιουβέντους να είναι σε πρώτο πλάνο. Η ομάδα διαθέτει πλουραλισμό και λύσεις σε όλες τις θέσεις και ο Πεπ Γκουαρδιόλα υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του στο πρώτο επίσημο παιχνίδι.

Το κίνητρο των τίτλων είναι δεδομένο, με τον Καταλανό τεχνικό να χρησιμοποιεί όλα τα «βαριά χαρτιά» στο παιχνίδι, προκειμένου να στείλει μήνυμα υπεροχής στο μεγάλο λιμάνι της Αγγλίας. Οι δηλώσεις του Κλοπ για την μεταγραφική πολιτική της Σίτι, δίνουν ακόμα ένα κίνητρο στην «μπλε» μεριά του Μάντσεστερ, προσδοκώντας να δώσουν απαντήσεις.

Η Λίβερπουλ από τη μεριά της, έχει ως διακαή πόθο το πρωτάθλημα, αλλά κανένας τίτλος δεν γίνεται να περάσει αδιάφορος, ειδικά όταν είναι εναντίον της Σίτι. Ο Κλοπ και οι ιθύνοντες δεν κινήθηκαν στο μεταγραφικό παζάρι. Είναι χαρακτηριστικό ότι ξόδεψαν μόλις 1,9 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 17χρονου Βαν Ντεν Μπεργκ από την Τσβόλε. Το θετικό είναι ότι δεν υπήρξε κάποια αποχώρηση, ενώ ως «εσωτερικές» μεταγραφές λογίζονται οι επιστροφές από μακρόχρονους τραυματισμούς, του Τσάμπερλεϊν και του Λαλάνα.

Ο Γερμανός τεχνικός σχετικά με το ζήτημα των μεταγραφών προτίμησε να εξαπολύσει τα «βέλη» του για την μεταγραφική πολιτική των μεγάλων συλλόγων, λέγοντας πως η ομάδα του δεν γίνεται να επενδύει κάθε χρόνο μεγάλα ποσά. Η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ ηττήθηκε στα τρία από τα πέντε τελευταία φιλικά, αλλά έλειπαν και βασικές μονάδες, όπως οι Σαλάχ, Άλισον, Φιρμίνιο και Μανέ. Οι τρεις πρώτοι θα είναι διαθέσιμοι για το παιχνίδι, όχι όμως και ο Μανέ, ο οποίος είχε μέχρι πρόσφατα υποχρεώσεις με την Εθνική Σενεγάλης στο Κόπα Άφρικα.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης έχουν μπροστά τους εκτός από το παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής με την Νόριτς και τον τελικό του Ευρωπαϊκού Super Cup με την Τσέλσι. Είναι επομένως λογικό, ο Κλοπ να κάνει rotation ενόψει των ερχόμενων παιχνιδιών.

Πρωταθλητές Αγγλίας εναντίον Πρωταθλητών Ευρώπης, Μάντσεστερ Σίτι εναντίον Λίβερπουλ, στην πρώτη από τις πολλές μονομαχίες που πρόκειται να απολαύσουμε τους επόμενους μήνες. Γκουαρδιόλα vs Κλοπ, Έντερσον vs Άλισον, Αγουέρο vs Σαλάχ. Οι δύο μονομάχοι υπόσχονται πλούσιο θέαμα και οι ποδοσφαιρόφιλοι ανυπομονούν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ