Καταγγελία του «Kick It Out» για ρατσιστικές επιθέσεις κατά του Έιμπραχαμ

Καταγγελία του «Kick It Out» για ρατσιστικές επιθέσεις κατά του Έιμπραχαμ

Το «Kick It Out» έφερε στην επιφάνεια θέμα ρατσιστικών αναρτήσεων στο twitter κατά του νεαρού παίκτη της Τσέλσι, Τάμι Έιμπραχαμ.

Η γνωστή οργάνωση καταπολέμησης ρατσιστικών κρουσμάτων στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, «Kick It Out», εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για προσβλητικές αναρτήσεις στο twitter κατά του νεαρού παίκτη της Τσέλσι, Τάμι Έιμπραχαμ.

Οι ρατσιστικές αυτές επιθέσεις έγιναν αμέσως μετά τη λήξη του τελικού του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, ανάμεσα στην Λίβερπουλ και την Τσέλσι και αιτία ήταν το γεγονός πως ο Έιμπραχαμ αστόχησε στο τελευταίο πέναλτι των «μπλε».

«Το περασμένο βράδυ λάβαμε αναφορές για ρατσιστικές επιθέσεις κατά του Τάμι Έιμπραχαμ στα social media, οι οποίες ακολούθησαν το παιχνίδι της Τσέλσι για το UEFA Super Cup.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές τείνουν να γίνουν προβλέψιμες αλλά παραμένουν το ίδιο αηδιαστικές. Στέλνουμε τη συμπαράστασή μας στον Τάμι και καλούμε ξανά το Twitter και όλα τα social media να λάβουν δράση.

Παρακαλούμε για τις απαραίτητες ενέργειες και θέλουμε να γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι κινήσεις για τη καταπολέμηση αυτού του προβλήματος» ανέφερε η ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι οπαδοί της Τσέλσι συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν σε περιστατικά ρατσιστικής βίας, καθώς το συγκεκριμένο συμβάν έρχεται να προστεθεί σε μία μακρά λίστα τέτοιων κρουσμάτων.

Την περσινή σεζόν, σε ένα παιχνίδι της Τσέλσι με την Μάντσεστερ Σίτι στο «Στάνφορντ Μπριτζ», ένας οπαδός των «μπλε» είχε επιτεθεί φραστικά στον Στέρλινγκ, ενώ τον Φεβρουάριο του 2015, σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμέν για το Champions League, οπαδοί της λονδρέζικης ομάδας απέτρεψαν σε έναν έγχρωμο πολίτη να μπει στο μετρό, φωνάζοντας το σύνθημα «είμαστε ρατσιστές και μας αρέσει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ