Premier League, η Λίγκα των 7 δισεκατομμυρίων!

Premier League, η Λίγκα των 7 δισεκατομμυρίων!

Η εφετινή Premier League, η πιο πλούσια Λίγκα στην ιστορία του ποδοσφαίρου προκαλεί πάθη και... ίντριγκες. Η κατά το δοκούν χρήση του VAR, που ήδη άναψε τα αίματα.

Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο ζει την εποχή της Premier League. Την εποχή που οι Αγγλοι αποτελούν πάλι την κυρίαρχη δύναμη του «προϊόντος» που αποκαλούν δική τους έμπνευση. Το ποδόσφαιρο του 21ου αιώνα παίζεται όχι μόνο με μια μπάλα να κυλάει, αλλά με εκατομμύρια. Πολλά εκατομμύρια. Δισεκατομμύρια. Και η Premier League της σεζόν 2019-2020, φέρει τη στάμπα του πιο ακριβού πρωταθλήματος στην ιστορία του σπορ. Ενα πρωτάθλημα στο οποίο αναμένεται να διακινηθούν συνολικά 7 δισεκατομμύρια ευρώ, για τη σεζόν που ξεκίνησε πριν δυο εβδομάδες.

Το νέο 3ετές συμβόλαιο με το Sky Sports, αλλά και η πώληση των διεθνών τηλεοπτικών δικαιωμάτων στην Amazon Prime, αύξησαν κατά 30% (!) τα τηλεοπτικά έσοδα των αγγλικών συλλόγων, οι οποίοι πέρυσι μοιράστηκαν συνολικά 2.391.300.000 λίρες!

Επίσης, οι χορηγίες των συλλόγων αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, με τους συλλόγους να κερδίζουν κατ’ εκτίμηση, σχεδόν 4 δισεκατομμύρια ευρώ τη νέα σεζόν από τους χορηγούς τους! Με την… ταρίφα για να διαφημιστεί μια εταιρεία σε φανέλες, γήπεδο, ακόμη και… match programme των ομάδων να έχει εκτοξευθεί!

Ενα πρωτάθλημα διαφορετικό από τα προηγούμενα και με σημαντικές αλλαγές. Η ολοκλήρωση των μεταγραφών την παραμονή της πρεμιέρας είναι κάτι που ισχύει από πέρυσι, αλλά τώρα τα πράγματα άλλαξαν κι άλλο. Διότι φέτος είναι η πρώτη Premier League που θα έχει διακοπή μεσούσης της περιόδου, ενώ τον Φεβρουάριο τα δέκα παιχνίδια μιας αγωνιστικής θα μοιραστούν σε δύο Σαββατοκύριακα. Αλλά και η πρώτη φορά που το πρόγραμμα «σπάει» και εκτός από Σαββατοκύριακα θα διεξάγονται αγώνες και Δευτέρα, Παρασκευή.

Οι πουριτανοί στο θέμα του ποδοσφαίρου Αγγλοι, αποφάσισαν να προωθήσουν το σύνολο τω αλλαγών στους κανονισμούς που αποφάσισε η ειδική επιτροπή της UEFA. Αλλά και να ενσωματώσουν 100% το VAR στη ζωή της Premier League. Σε ό,τι έχει να κάνει με τους κανονισμούς, από τις 16 Ιουλίου αποφασίστηκαν αλλαγές στα κριτήρια ισοβαθμίας ανάμεσα σε δύο ομάδες καθώς πλέον θα υπολογίζονται και οι βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια, εάν οι δύο ομάδες έχουν τους ίδιους βαθμούς συνολικά, την ίδια διαφορά τερμάτων και τα ίδια γκολ υπέρ τους. Κάτι που δεν ίσχυε έως τώρα. Εάν και εκεί οι δύο ομάδες έχουν τους ίδιους βαθμούς, τότε το πλεονέκτημα για να τερματίσει ψηλότερα θα έχει εκείνη με τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ στα εν λόγω παιχνίδια. Αν ούτε εκεί μπορεί να υπάρξει ξεκαθάρισμα, τότε αναγκαστικά θα τελείται αγώνας μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο.

Ανάλογες αλλαγές και στους κανονισμούς των πέναλτι, με τους τερματοφύλακες να οφείλουν να στέκονται με ένα τουλάχιστον μέρος του ενός ποδιού τους στη γραμμή της εστίας τους ή όταν εκτινάσσονται να το πράττουν παράλληλα με τη γραμμή. Επίσης δεν θα τους επιτρέπεται να σταθούν πίσω από τη γραμμή. Επίσης, οι διαιτητές δεν θα δίνουν το έναυσμα για εκτέλεση του πέναλτι, εάν οι τερματοφύλακες αγγίζουν τα δοκάρια ή τα δίχτυα, ή αν αυτά κουνιούνται, για παράδειγμα αν τα έχει κλωτσήσει ή κουνήσει ένας γκολκίπερ.

Τέλος, οι παίκτες που κερδίζουν πέναλτι, αλλά τραυματίζονται, θα δέχονται άμεσα τη φροντίδα του ιατρικού επιτελείου της ομάδας τους και εν συνεχεία εφόσον επιθυμούν θα αναλαμβάνουν την εκτέλεση του πέναλτι, χωρίς να αναγκάζονται να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο, όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Ηδη οι αλλαγές έχουν προκαλέσει πληθώρα αντιδράσεων. Με το VAR, ειδικά, να προκαλεί εντάσεις και… πάθη. Το πρόσφατο παράδειγμα της αναμέτρησης Σίτι – Τότεναμ είναι ενδεικτικό της κατά το δοκούν χρήσης της τεχνολογίας, που δείχνει ότι τίποτε δεν είναι αγγελικά πλασμένο. Οι υπεύθυνοι του VAR ακύρωσαν σωστά το (νικητήριο) γκολ των Σίτιζενς στο 92′, αλλά πολύ νωρίτερα είχαν κλείσει τα μάτια τους στο καταφανές πέναλτι του Λαμέλα στον Ρόδρι. Με τις φωνές του Γκουαρδιόλα να μην περνούν απαρατήρητες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ