Λίβερπουλ-Άρσεναλ 3-1

Λίβερπουλ-Άρσεναλ 3-1

Η Λίβερπουλ επικράτησε της Άρσεναλ με 3-1 στο Άνφιλντ και πλέον είναι μόνη πρώτη στην κορυφή της Premier League μετά από 3 αγωνιστικές. Σκόρερ οι Μάτιπ, Σαλάχ (2) για τη Λίβερπουλ, ο Τορέιρα έβαλε το μοναδικό γκολ των «κανονιέρηδων».

Η Λίβερπουλ επικράτησε εύκολα με 3-1 της Άρσεναλ και πλέον έχει μείνει πρώτη στην κορυφή της Premier League μετά από 3 αγωνιστικές. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει 9 βαθμούς και εκείνη του Ουνάι Έμερι έμεινε στους 6.

Αυτή ήταν η 12η συνεχόμενη νίκη της Λίβερπουλ στην Premier League και με αυτόν τον τρόπο ισοφαρίστηκε το σπουδαίο ρεκόρ της ομάδας του Κένι Νταλγκλίς από το 1990. Τόσες συνεχόμενες νίκες είχε πετύχει και τότε στο πρωτάθλημα η Λίβερπουλ, το διάστημα Απρίλιος-Οκτώβριος 1990.

Μία ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε ο Μοχάμεντ Σαλάχ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι «κόκκινοι» έμειναν για 9ο ματς αήττητοι κόντρα στους Λονδρέζους.

Επίσης, συνεχίστηκε η παράδοση των τελευταίων χρόνων που βρίσκει τη Λίβερπουλ να… ισοπεδώνει την Άρσεναλ στο Άνφιλντ:

2016-17: Λίβερπουλ 3-1 Άρσεναλ
2017-18: Λίβερπουλ 4-0 Άρσεναλ
2018-19: Λίβερπουλ 5-1 Άρσεναλ
2019-20: Λίβερπουλ 3-1 Άρσεναλ

ΤΟ ΜΑΤΣ

Στο 31′ ο Πεπέ έκανε ένα πολύ καλό σουτ του Πεπέ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Τρία λεπτά αργότερα η Άρσεναλ έχασε νέα τεράστια ευκαιρία. Ο Πεπέ πέραασε τους πάντες, βγήκε τε-α-τετ, αλλά το τελείωμα δεν ήταν καλό και ο Αντριάν να έδιωξε την μπάλα.

Το 1-0 για τη Λίβερπουλ έγινε στο 41′. Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ εκτέλεσε κόρνερ, ο Τζόελ Μάτιπ σηκώθηκε ψηλότερα από όλους, πήρε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ για τους «κόκκινους» του Μέρσεϊσαϊντ. Ανήμπορος να αντιδράσει ήταν σε αυτή τη φάση ο Λένο.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 49′, ο Νταβίντ Λουίς έκανε ένα μοιραίο λάθος που ουσιαστικά τελείωσε το ματς. Σε μία προσπάθεια του Σαλάχ τράβηξε παρατεταμένα τη φανέλα του Αιγύπτιου επιθετικού και ο Μάρτιν Τέιλορ έδωσε πέναλτι χωρίς δεύτερη σκέψη. Ο Σαλάχ εκτέλεσε άψογα στη δεξιά γωνία του Λένο και το 2-0 ήταν πλέον γεγονός.

Το 3-0 ήταν μάλλον και το καλύτερο γκολ της αναμέτρησης. Η φάση ξεκίνησε πίσω από το κέντρο, ο Φαμπίνιο πήρε την μπάλα, έβγαλε κάθετη πάσα για τον Σαλάχ, εκείνος… χόρεψε στη γραμμή τον Λουίς μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Λένο για το 3-0.

Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στο 80′, όταν μετά από λάθος διώξιμο του Αλεξάντερ-Άρνολντ η μπάλα έφτασε σε πόδια παικτών της Άρσεναλ, ο Ομπαμεγιάνγκ μπήκε στην περιοχή, έδωσε στον Τορέιρα και ο τελευταίος πλάσαρε εύστοχα τον Αντριάν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Η ενδεκάδα της Λίβερπουλ: Άντριαν, Αλεξάντερ – Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο

Στον πάγκο της Λίβερπουλ ήταν οι: Γκόμεζ, Κέλεχερ, Λαλάνα, Μίλνερ, Ορίγκι, Τσάμπερλεϊν, Σακίρι

Η ενδεκάδα της Άρσεναλ: Λένο, Μονρεάλ, Σωκράτης, Νταβίντ Λουίζ, Μάιτλαντ – Νάιλς, Γουίλοκ, Τζάκα, Γκεντουζί, Θεμπάγιος, Ομπαμεγιάνγκ, Πεπέ

Στον πάγκο της Άρσεναλ ήταν οι: Τσέιμπερς, Κολάσινατς, Λακαζέτ, Μαρτίνεζ, Μιχιταριάν, Νέλσον, Τορέιρα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ