Η Πρέμιερ Λιγκ έτοιμη να αλλάξει τη διορία των μεταγραφών

Η Πρέμιερ Λιγκ έτοιμη να αλλάξει τη διορία των μεταγραφών

Οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ αποφάσισαν να επιστρέψουν στο παλιό σύστημα, κλείνοντας το μεταγραφικό «παράθυρο» την ίδια ημερομηνία με τα άλλα μεγάλα πρωταθλήματα.

Η Πρέμιερ Λιγκ από το περσινό καλοκαίρι αποφάσισε το μεταγραφικό «παζάρι» να κλείνει μία μέρα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Επομένως τη φετινή σεζόν καταληκτική ημερομηνία για προσθήκες στα αγγλικά ρόστερ ήταν η 8η Αυγούστου.

Κάτι τέτοιο φαίνεται, όμως, πως βάζει σε μειονεκτική θέση τους Άγγλους, καθώς στα άλλα μεγάλα πρωταθλήματα η διορία των μεταγραφών τελειώνει στις 2 Σεπτεμβρίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι ομάδες του Νησιού ενδέχεται να χάνουν παίκτες, τους οποίους δεν μπορούν να αντικαταστήσουν.

Τα μεγάλα κλαμπ πιστεύουν ότι οι αντίπαλοι των άλλων πρωταθλημάτων έχουν πλεονέκτημα έναντι των ίδιων με αυτό το σύστημα, οπότε υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψουν στο παλιό σύστημα, κάτι που θα συζητηθεί στη συνάντηση των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ, την επόμενη εβδομάδα.

Η Λίβερπουλ ήταν μία από τις ομάδες που ψήφισε πέρσι υπέρ του να τελειώνουν νωρίς οι μεταγραφές, αλλά όπως φαίνεται το μετάνιωσε, όπως δήλωσε πρόσφατα ο Γιούργκεν Κλοπ: «Δεν με νοιάζει πότε κλείνει το μεταγραφικό παράθυρο, αλλά πρέπει να τελειώνει την ίδια στιγμή για όλους.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επίσης, μέσω του Εντ Γούντγουρντ, πιστεύει πως πρέπει να επιστρέψουν στο παλιό μοτίβο, την ίδια ώρα που η Άρσεναλ επίσης έχει αλλάξει «ρώτα», ιδιαίτερα μετά την αποχώρηση του Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος ήταν μεγάλος υποστηρικτής του να τελειώνουν νωρίς οι μεταγραφές. Η ίδια άποψη υπάρχει και στην Τότεναμ, με τον Μαουρίτσιο Ποκετίνο να έχει πει πολύ καιρό τώρα ότι το νέο σύστημα είναι «μεγάλο λάθος».

11 από τα 20 κλαμπ χρειάζεται να ψηφίσουν υπέρ της αλλαγής του ισχύοντος συστήματος, ώστε του χρόνου (καλοκαίρι του 2020) να τελειώνουν και πάλι οι μεταγραφές στο τέλος του Αυγούστου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ