Τι κάνει η… Μάντσεστερ Σίτι στην Ελλάδα;

Τι κάνει η… Μάντσεστερ Σίτι στην Ελλάδα;

To10.gr αποκαλύπτει τον λόγο που ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ του «City Football Group» έχει «εγκατασταθεί» στην Ελλάδα. Τα μάτια στις ακαδημίες, η πρόταση στον... Φετφατζίδη, αλλά και το ραντεβού με τον Ολυμπιακό.

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι ένας ιστορικός σύλλογος της Αγγλίας. Μια παραδοσιακή δύναμη του ποδοσφαίρου στο Νησί, όμως δεν είχε καταφέρει ποτέ να μπει στο top 6 της χώρας. Μια ομάδα που πλέον έχει μόνιμη θέση στο… top3 και έχει εξελιχθεί σε νεόπλουτη υπερδύναμη του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Υπερδύναμη που με τις πλάτες της βασιλικής οικογένειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, απέκτησε τρομερή οικονομική επιφάνεια, ανάλογη της οποίας ελάχιστες ομάδες στον πλανήτη μπορούν να ισχυριστούν ότι διαθέτουν. Με τη διαφορά, ωστόσο, ότι οι ιδιοκτήτες της Σίτι δεν είδαν το ποδόσφαιρο μόνο ως χόμπι για να περάσουν την ώρα τους. Αλλά ως τομέα επένδυσης.

Το «City Football Group», η… ποδοσφαιρική εταιρεία του σεΐχη Μανσούρ ελέγχει συνολικά 7 ομάδες ανά τον κόσμο. Τις περισσότερες από κάθε άλλον επιχειρηματία ή εταιρικό σχήμα. Συγκεκριμένα, η εταιρεία του Σεΐχη ιδιοκτήτη της Σίτι έχει στην κατοχή της μετοχές των Manchester City F.C. (Αγγλία, 100%), New York City FC ( ΗΠΑ, 80%), Melbourne City FC (Αυστραλία, 100%), Yokohama F. Marinos (Ιαπωνία, 20%), Club Atlético Torque (Ουρουγουάη, 100%), Girona FC (Ισπανία, 44.3%), Sichuan Jiuniu FC (Κίνα, άγνωστο ποσοστό).

Με την εταιρεία από τα ΗΑΕ, να μην σταματάει τη διαδικασία ανάπτυξης, αλλά και αναζήτησης ευκαιριών. Είτε επενδυτικών είτε μεταγραφικών. Μάλιστα, τα γεγονός ότι εδώ και έναν χρόνο ο επικεφαλής σκάουτ της Μάντσεστερ Σίτι για την ανατολική Ευρώπη βρίσκεται σχεδόν μόνιμα στην Ελλάδα και παρακολουθεί παιχνίδια, παίκτες, γενικώς το ποδόσφαιρο στη χώρα μας, έχει κινήσει το ενδιαφέρον. Κυρίως, για το τι σκοπούς έχει.

Κατ’ αρχάς, επειδή το «City Football Group» διαθέτει όλες τις παραπάνω ομάδες, η παρουσία του Τζόσουα Λέουνισεν στη χώρα μας, αφορά το σκάουτινγκ. Και σε επίπεδο ανδρών και (κυρίως) σε επίπεδο Νέων. Μάλιστα, ο Λέουνισεν ήταν αυτός που έδωσε έγκριση για να γίνει επίσημη πρόταση στον Γιάννη Φετφατζίδη από τη Μέλμπουρν Σίτι. Μπορεί ο «Φέτφα» να απέρριψε την προοπτική της Αυστραλίας και να έμεινε στον Αρη, αλλά ένα δείγμα γραφής για τις κινήσεις του «City Football Group», υπάρχει πλέον.

Επιπλέον, ο άνθρωπος της του «City Football Group», έχει περάσει από κόσκινο σχεδόν όλα τα μεγάλα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου τον τελευταίο χρόνια. Από όλες τις ηλικίες. Και η λίστα αυτή έχει σταλεί προς αξιολόγηση και αξιοποίηση, ενώ διαρκώς εμπλουτίζεται με την εξέλιξη των παικτών που ενδιαφέρουν, αλλά και νέα πρόσωπα να προστίθενται στη λίστα.

Σε αυτό το σημείο έχει ενδιαφέρον να τονίσουμε ότι πριν από λίγους μήνες ο επικεφαλής σκάουτ του «City Football Group» στην Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, είχε συνάντηση και συζήτηση με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, στο περιθώριο αγώνα του Europa League. Και έκτοτε οι Ερυθρόλευκοι φέρεται να έχουν αναπτύξει πολύ καλή σχέση με το γκρουπ, βελτιώνοντας με αυτόν τον τρόπο και τις διεθνείς σχέσεις τους. Και χωρίς να αποκλείεται κάποιο είδους συνεργασίας, είτε τώρα είτε μελλοντικά.

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με τα σενάρια που θέλουν το «City Football Group» να δραστηριοποιείται και σε άλλα ποδοσφαιρικά πρότζεκτ στην Ελλάδα, είτε με τη συμμετοχή σε κάποιο μετοχικό σχήμα ΠΑΕ, είτε με τη δημιουργία επίσημων σχολών ποδοσφαίρου, προς το παρόν δεν επιβεβαιώνονται. Αυτό που επιβεβαιώνεται, όμως, είναι ότι ίσως και τον Ιανουάριο να προκύψουν μεταγραφικά νέα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ