Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ 1-1

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ 1-1

Σε ένα κακό σε γενικές γραμμές παιχνίδι, στο υπό βροχή Όλντ Τράφορντ, Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ, έμειναν ισόπαλες 1-1 και παρέμειναν μακριά από τις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Για περίπου μισή ώρα άπαντες αναρωτιούνταν τι βλέπουν. Δύο νευρικές, άτολμες ομάδες, πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό προσπαθούσαν να επιβληθούν, σε ένα παιχνίδι χωρίς φάσεις. Αυτή που έδειξε πρώτη σημάδια…ζωής ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που προηγήθηκε της Άρσεναλ, σε μια κόντρα χωρίς ωστόσο να πείθει.

Η Άρσεναλ απάντησε. Στην επανάληψη. Ξαφνικά είχαμε ντέρμπι, έστω για μερικά λεπτά. Το 1-1 όμως δεν άλλαξε ως το τέλος και έτσι οι δύο ομάδες, συμβιβάστηκαν με τον βαθμό που δεν τους αρκεί αν θέλουν να αναρριχηθούν στον βαθμολογικό πίνακα.

Η πικρή αλήθεια βέβαια, τόσο για την γηπεδούχο Γιουνάιτεντ, όσο και για τη φιλοξενούμενη Άρσεναλ είναι μία: είναι μίλια μακριά από τις παλιές τους δόξες. Αμφότερες παλεύουν για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αυτός είναι ο ρεαλιστικός τους στόχος. Και αυτό αποτυπώνεται και στο γρασίδι.

Το ντέρμπι του «Ολντ Τράφορντ» ήταν κακό. Μόνο κάποια διαστήματα καλής μπάλας, μόνο μερικές στιγμές πάθους κι έντασης, συγκινήσεις… ακόμα πιο δυσεύρετες. Στο 29ο λεπτό, μία έξοχη ατομική ενέργεια του Περέιρα δυσκόλεψε με τον Λένο, αλλά δεν βρήκε στόχο. Επόμενη άξια αναφοράς φάση στο 43′ όταν ο Σωκράτης έκοψε με υπερπροσπάθεια τον Ράσφορντ!

Και εκεί, στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνο, είχαμε δράση. Ο Ντε Χέα κράτησε το 0-0 σε κλασική ευκαιρία του Σάκα και στην επόμενη φάση οι γηπεδούχοι με δράστη τον ΜακΤόμινεϊ που σημάδεψε το «παραθυράκι» του Λένο άνοιξαν το σκορ (1-0)!

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Έμερι έπρεπε να αντιδράσουν. Και το έκαναν. Στο 52′ ο Ντε Χέα ήταν παρών σε σουτ του Τορέιρα, όμως λίγο αργότερα, στο 58ο λεπτό, Τουανζέμπε πούλησε την μπάλα σε, ο Ομπαμεγιάνγκ το εκμεταλλεύτηκε και πλάσαρε τον κίπερ των Διαβόλων για το 1-1. Το οποίο κατακυρώθηκε μέσω VAR αφού λανθασμένα ο βοηθός είχε υποδείξει σε θέση οφσάιντ τον σκόρε.

Ο Σάκα έχασε τεράστια ευκαιρία για το 1-2 στο 60′ με ένα σουτ εντός περιοχής. Κι έπειτα, οι γηπεδούχοι κυνήγησαν με πείσμα, αλλά άνευ ουσίας το 2-1. Ένα γκολ που δεν ήρθε ποτέ. Στο 70′ η κεφαλιά του ΜακΤόμινεϊ από το ύψος της μικρής περιοχής πέρασε λίγο άουτ, ενώ ο Λένο ήταν παρών και στο εξαιρετικό φάουλ του Ράσφορντ (90’).

Μοιραία το παιχνίδι έληξε  1-1 και κανείς δεν έμεινε ευχαριστημένος…

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γιάνγκ, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Τουανσέμπε, ΜακΤόμινεϊ, Πογκμπά, Περέιρα (74′ Γκρίνγουντ), Λίνγκαρντ (74′ Φρεντ), Τζέιμς, Ράσφορντ

Άρσεναλ: Λένο, Τσέιμπερς, Παπασταθόπουλος, Νταβίντ Λουίζ, Κολάσινατς, Τορέιρα (55′ Θεμπάγιος), Τζάκα, Γκεντουζί, Πεπέ (74′ Νέλσον), Ομπαμεγιάνγκ, Σακά (80′ Γουίλοκ)

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ 0-1
(70′ Βαϊνάλντουμ)

Τότεναμ-Σαουθάμπτον 2-1
(24’ Εντομπελέ, 43’ Κέιν-39’ Ινγκς)

Τσέλσι-Μπράιτον 2-0
(49’ Ζορζίνιο πεν, 76’ Γουίλιαν)

Μπόρνμουθ-Γουέστ Χαμ 2-2
(17’, 46’ Γουίλσον-10’ Γιαρμολένκο, 74’ Κρέσγουελ)

Άστον Βίλα-Μπέρνλι 2-2
(33’ Ελ Γκαζί, 79’ ΜακΓκίν-68’ Ροντρίγκεζ, 81’ Γουντ)

Κρίσταλ Πάλας-Νόριτς 2-0

(21’ Μιλιβόγεβιτς πεν, 90’ Τάουνσεντ)

Γουλβς-Γουότφορντ 2-0
(18’ Ντόχερτι, 61’ αυτ. Γιάνμαατ)

Γουλβς-Γουότφορντ 2-0

Έβερτον-Μάντσεστερ Σίτι 1-3
(33′ Kόουλμαν – 24′ Ζέσους, 70′ Μαχρέζ, 83′ Στέρλινγκ)

Κυριακή, 29/9

Λέστερ-Νιούκαστλ (18:30)

Δευτέρα, 30/9

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άρσεναλ 1-1
(45’ ΜακΤόμινεϊ – 59’ Ομπαμεγιάνγκ)

Η επόμενη αγωνιστική (8η)

Σάββατο, 5/10 (17:00)

Μπράιτον-Τότεναμ (14:30)
Μπέρνλι-Έβερτον
Λίβερπουλ-Λέστερ
Γουότφορντ-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Νόριτς-Άστον Βίλα
Γουέστ Χαμ-Κρίσταλ Πάλας (19:30)

Κυριακή, 6/10

Σαουθάμπτον-Τσέλσι (16:00)
Μάντσεστερ Σίτι-Γουλβς (16:00)
Άρσεναλ-Μπόρνμουθ (16:00)
Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:30)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ