Το Μάντσεστερ σε… απόγνωση (pics & vid)

Το Μάντσεστερ σε… απόγνωση (pics & vid)

Αν μια ήττα για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πλέον δεν συνιστά είδηση, δεν ισχύει το ίδιο και για την συμπολίτισσα Σίτι. Κι όταν μάλιστα αμφότερες είναι ηττημένες την ίδια αγωνιστική, πρωτόγνωρο...

Μέχρι πριν λίγα χρόνια η ομάδα του Μάντσεστερ που πρωταγωνιστούσε και διεκδικούσε τίτλους ήταν η Γιουνάιτεντ και η Σίτι είχε τον ρόλο του κομπάρσου. Εδώ και περίπου μια δεκαετία όμως και κυρίως μετά τη φυγή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί με τους «κόκκινους διαβόλους» να είναι σε δεύτερο ρόλο και τους «Πολίτες» να πρωταγωνιστούν έως και να… σαρώνουν τους τίτλους τα τελευταία χρόνια, εντός Νησιού πάντα.

Κάποτε μια ήττα για την Γιουνάιτεντ αποτελούσε είδηση, πλέον τείνει να γίνει είδηση όταν κερδίζει. Έτσι στο ματς της Κυριακής ηττήθηκε για ακόμη μία φορά, από την Νιούκαστλ με 1-0 στο «St James’s Park» και με τους εννέα βαθμούς που έχει συγκεντρώσει μετά τις πρώτες οκτώ αγωνιστικές πραγματοποιεί το χειρότερο ξεκίνημά της στην Premier League αλλά και το χειρότερό της στο αγγλικό πρωτάθλημα γενικά μετά από τη σεζόν 1989-90 όταν στα ίδια ματς είχε οκτώ βαθμούς. Τότε τερμάτισε στην 13η θέση της βαθμολογίας, τώρα είναι ήδη στην 12η σε ισοβαθμία μαζί με άλλες δύο ομάδες.

Αυτό όμως που είναι εντυπωσιακό είναι πως την ίδια αγωνιστική ηττήθηκε και η Σίτι, με 0-2 από την Γουλβς, στο «Etihad», αποτέλεσμα που την φέρνει στο -8 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ. Αυτό σημαίνει ότι οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ ηττήθηκαν για πρώτη φορά την ίδια ημέρα από το 2013 και συγκεκριμένα ήταν 30 Νοεμβρίου εκείνου του έτους όταν η Γιουνάιτεντ έχασε με 1-2 στο «Old Trafford» από την Γουέστ Μπρομ ενώ η Σίτι με 3-2 εκτός έδρας από την Άστον Βίλα.

Παράλληλα ήταν η πρώτη φορά από το μακρινό 2003 όταν οι δυο τους έχασαν την ίδια μέρα αλλά δεν κατάφεραν και να σκοράρουν. Στις 28 Σεμπτέβρη του 2003 η Γιουνάιτεντ έχασε με 1-0 στo «Stafford bridge» από την Τσέλσι και η Σίτι με 0-1 από την Μίντλεσμπρο στην έδρα της.

Τέλος υπάρχει ακόμη μία… ιστορία που συνδέει τις δύο ομάδες. Η ήττα από την Γουλβς ήταν η πρώτη για την Σίτι από το 2016 όπου έχασε στην έδρα της και χωρίς μάλιστα να σκοράρει. Η τελευταία ομάδα που είχε φύγει από εκεί με νίκη και χωρίς να δεχτεί γκολ, ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όταν τον Μάρτιο του 2016 είχε επικρατήσει με 1-0 χάρη σε γκολ του Μάρκους Ράσαφορντ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ