Γι’ αυτό αξίζει το πρωτάθλημα η Λίβερπουλ

Γι’ αυτό αξίζει το πρωτάθλημα η Λίβερπουλ

Δεν είναι τα 30 χρόνια… ανομβρίας, είναι το αδιανόητο ρεκόρ στα τελευταία 50 παιχνίδια, που δείχνει τον δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου!

Μόνο στα χαρτιά ήταν ντέρμπι το παιχνίδι της Λίβερπουλ με την Μάντσεστερ Σίτι, γιατί στο γήπεδο αποδείχθηκε περίτρανα ότι η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είναι ανώτερη από την αντίπαλό της και βρίσκεται δίκαια στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ.

Οι Ρεντς επικράτησαν με 3-1 της Σίτι χάρη στα γκολ των Φαμπίνιο (6’), Σαλάχ (13’) και Μανέ (51’), έφτασαν τους 34 πόντους σε 12 ματς και άνοιξαν τη διαφορά από τη δεύτερη θέση και τις Λέστερ και Τσέλσι στους 8, αλλά και στους 9 από την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Μια Λίβερπουλ, η οποία σε 12 παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα έχει απολογισμό 11 νίκες και 1 ισοπαλία, αυτή με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ». Η ομάδα του Κλοπ έχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια της, έχοντας πετύχει 28 γκολ, ενώ έχει δεχθεί 10.

Ο σύλλογος του Μερσεσάιντ προελαύνει στην Πρέμιερ Λιγκ και δείχνει ικανός να κάνει αυτό που δεν κατάφερε στην περσινή σεζόν, παρότι στις αρχές Φεβρουαρίου βρέθηκε στο +10 από την Μάντσεστερ Σίτι: Να κατακτήσει τον τίτλο και να ανέβει στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου μετά 30 χρόνια, καθώς τελευταίο πρωτάθλημα ήταν το 1990.

Το +9 από την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα δίνει τεράστιο πλεονέκτημα στους παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ, οι οποίοι είναι αήττητοι στο πρωτάθλημα από τον περασμένο Ιανουάριο! Τελευταία φορά που είχαν φύγει από τον αγωνιστικό χώρο με σκυμμένο το κεφάλι ήταν στις 3 Ιανουαρίου και στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Μάντσεστερ Σίτι.

Τότε είχαν ηττηθεί με 2-1 από τους Πολίτες. Από τότε οι Ρεντς είναι αήττητοι. Συγκεκριμένα, η Λίβερπουλ έχει δώσει 28 παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ και έχει απολογισμό 24 νίκες και 4 ισοπαλίες. Στα τελευταία 50 παιχνίδια της στο πρωτάθλημα η ομάδα του Κλοπ έχει πετύχει 41 νίκες, έχει 8 ισοπαλίες και 1 ήττα, η οποία είναι από την Μάντσεστερ Σίτι (2-1).

Στατιστικά στοιχεία που προκαλούν… τρόμο στους αντιπάλους της Λίβερπουλ και κάνουν τους φίλους του συλλόγου του Μερσεσάιντ να είναι αισιόδοξοι ότι η αγαπημένη τους ομάδα μπορεί πλέον να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ