Στα «κάγκελα» οι εκπρόσωποι των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ: «Εχουμε γίνει περίγελος με το VAR»

Στα «κάγκελα» οι εκπρόσωποι των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ: «Εχουμε γίνει περίγελος με το VAR»

Εξαλλοι οι παράγοντες των 20 ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ, οι οποίοι στη συνάντηση με τον επικεφαλής διαιτησίας θα ζητήσουν την βελτίωση της χρήσης του VAR ή την οριστική κατάργησή του – Στο τραπέζι και η επιλογή του Challenge αλά ΝΒΑ.

Το VAR μπορεί να σώζει τις… ζωές των διαιτητών και να διορθώνει τα λάθη τους, αλλά όπως φαίνεται το Video Assistant Referee δεν είναι καθόλου ευπρόσδεκτο στην Πρέμιερ Λιγκ. Οι φίλοι, ιδιοκτήτες, παίκτες και τεχνικά τιμ των ομάδων είναι δυσαρεστημένοι από τον τρόπο που χρησιμοποιείται από τους ρέφερι στο Νησί, αλλά και από το γεγονός ότι ελάχιστοι διαιτητές εξετάζουν οι ίδιοι τις φάσεις. Τις περισσότερες φορές εμπιστεύονται την άποψη του VAR και οικειοποιούνται την απόφασή του.

Αύριο, Πέμπτη, μάλιστα, είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση ανάμεσα στους εκπροσώπους των 20 ομάδων της Πρέμιερ Λίγκ και του επικεφαλής διαιτησίας στην Αγγλία, Μάικ Ράιλι, προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τη χρήση του VAR.

Οι παράγοντες των ομάδων είναι έξαλλοι με όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στο Νησί, θα ξεκαθαρίσουν στον Μάικ Ράιλι ότι πρέπει να εφαρμόζεται πιο σωστά από τους διαιτητές το VAR. Συγκεκριμένα, θα ζητήσουν από τον επικεφαλής διαιτησίας να πηγαίνουν οι ίδιοι οι διαιτητές στο βίντεο και να εξετάζουν ιδίοις όμμασι τις φάσεις, αλλιώς είναι αποφασισμένοι να πιέσουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν, προκειμένου να καταργηθεί η χρήση του.

Η κατάσταση στην Πρέμιερ Λιγκ έχει φτάσει στο… απροχώρητο, μετά τα όσα συνέβησαν στα παιχνίδια της Λίβερπουλ και της Σίτι, όπου δεν δόθηκε πέναλτι σε χέρι του Αλεξάντερ Άρνολντ, παρότι η φάση εξετάστηκε στο VAR room, αλλά και το οφσάιντ στο ματς της Τότεναμ με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις που έκανε ένας από τους εκπροσώπους των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ, ο οποίος τόνισε ότι το VAR έχει κάνει περίγελο το πρωτάθλημα. «Αν βελτιώνει το παιχνίδι το VAR; Δεν νομίζω. Κάποιες από τις ομάδες θα ζητήσουν να καταργηθεί. Το VAR έχει κάνει περίγελο την Πρέμιερ Λιγκ. Εχω μιλήσει με προέδρους άλλων ομάδων και έχουμε συζητήσει ότι θα πρέπει να βελτιωθεί η χρήση του VAR, αλλιώς ας καταργηθεί», ανέφερε σε βρετανική ιστοσελίδα ένας από τους παράγοντες, χωρίς όμως να αποκαλυφθεί ποιος έκανε την παραπάνω δήλωση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι όπως έγραψετην περασμένη εβδομάδα η «Telegraph», οι εκπρόσωποι των συλλόγων ενδέχεται να ζητήσουν τη δυνατότητα οι προπονητές των ομάδων να κάνουν Challenge. Να έχουν δηλαδή τη δυνατότητα να κάνουν ένσταση σε αποφάσεις των διαιτητών, όπως γίνεται από φέτος και στο NBA, και να ζητούν να εξεταστεί η συγκεκριμένη φάση στο VAR. Μάλιστα, όπως τονίζεται, οι προπονητές θα έχουν τρία challenge. Ωστόσο, δεν φαίνεται πως συμφωνούν πολλοί με την εν λόγω πρόταση, αφού δεν αποκλείεται να γίνεται χρήση με στόχο να σταματήσει άσκοπα το παιχνίδι.

Το challenge μάλιστα από φέτος έχει μπει και στην καθημερινότητα του NBA, με τον εκάστοτε προπονητή να έχει το δικαίωμα για ένσταση κατά μίας απόφασης των διαιτητών, ζητώντας, ωστόσο, προηγουμένως τάιμ άουτ για να εξεταστεί η φάση. Αν δικαιωθεί δεν χρεώνεται το τάιμ άουτ και διατηρεί όσα είχε πριν από την εξέταση της φάσης. Ο τρόπος που λειτουργεί το VAR στο Νησί έχει προκαλέσει τον έντονο προβληματισμό στις ομάδες της Λίγκας, με τις δηλώσεις ενός εκ των προέδρων να αποτυπώνει την πραγματικότητα:  «το VAR λειτουργεί σωστά σε περιπτώσεις οφσάιντ. Όμως, δεν είμαι βέβαιος πως λειτουργεί σωστά σε οτιδήποτε άλλο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ