Διαγωνισμός για τον χειρότερο: Σόλσκιερ ή Μόγιες

Διαγωνισμός για τον χειρότερο: Σόλσκιερ ή Μόγιες

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ έχει καταφέρει κάτι μοναδικό τη φετινή σεζόν με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Να έχει χειρότερο ποσοστό νικών και από τον... αποτυχημένο Ντέιβιντ Μόγιες τη σεζόν 2013-14.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται σε μια δύσκολη περίοδο εδώ και μια εξαετία και ειδικότερα από την ημέρα που ο σπουδαίος Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αποφάσισε να αποχωρήσει από τους πάγκους.

Οι κόκκινοι διάβολοι παλεύουν να επιστρέψουν σε μια κανονικότητα και να είναι ανταγωνιστικοί, να διεκδικούν τίτλους και να επιστρέψουν στην κορυφή. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν κατέστη μέχρι σήμερα δυνατόν. Η Γιουνάιτεντ πέρα από μερικές εκλάμψεις, όπως το Europa League to 2017, ή το Κύπελλο Αγγλίας το 2016 δεν θυμίζει σε τίποτα την κορυφαία ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Το «φάντασμα» του Φέργκιουσον βρίσκεται πάνω από το Ολντ Τράφορντ και η ομάδα προσπαθεί να ορθοποδήσει με ένα παιδί του Σκωτσέζου θρύλου στον πάγκο της. Ο λόγος φυσικά για τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, ο οποίος επιλέχθηκε για να θέσει τις βάσεις για την κορυφή μέσα στην επόμενη διετία.

Ο Νορβηγός που διαδέχθηκε τον Μουρίνιο πέρσι τα πήγε περίφημα, απέκλεισε την Παρί Σεν Ζερμέν στο Champions League, πήρε σημαντικές νίκες και κέρδισε ένα τριετές συμβόλαιο. Όμως η φετινή χρονιά δεν φαίνεται να κυλάει ιδανικά για τον Σόλσκιερ, καθώς η Γιουνάιτεντ έχει μόλις 17 βαθμούς σε 13 ματς και «περιπλανιέται» στην 9η θέση της βαθμολογίας.

Ο Νορβηγός σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ είναι σε επισφαλή θέση εδώ και μερικές εβδομάδες, ενώ η ισοπαλία στο Σέφιλντ (3-3) τον έφερε σε ακόμα πιο δύσκολη θέση. Η αποχώρηση του Μαουρίτσιο Ποκετίνο από την Τότεναμ φαίνεται μάλιστα να δυσχεραίνει την κατάσταση, αφού ο Αργεντινός είναι εδώ και τρία χρόνια ο διακαής πόθος του Εντ Γουντγουορντ για να αναλάβει τα ηνία.

Το χειρότερο ωστόσο για τον Σόλσκιερ δεν είναι ούτε η βαθμολογική θέση, ούτε ο Ποκετίνο. Το χειρότερο είναι ότι έχει καταφέρει με την κακή φετινή σεζόν που πραγματοποιεί η Γιουνάιτεντ να έχει χειρότερο ποσοστό νικών από τον πλέον αποτυχημένο προπονητή που πέρασε τα τελευταία χρόνια από το Μάντσεστερ. Τον Ντέιβιντ Μόγιες.

Ναι, ο Νορβηγός μπορεί και από στατιστικής άποψης να θεωρηθεί ο πιο αποτυχημένος προπονητής της εξαετίας. Ο Σόλσκιερ σε 34 παιχνίδια με τον αγγλικό σύλλογο έχει χαμηλότερο ποσοστό νικών από τον Μόγιες. Συνολικά ο Νορβηγός έχει 16 νίκες, 9 ισοπαλίες και 9 ήττες, ενώ ο Μόγιες στα αντίστοιχα ματς έχει 17 νίκες, 6 ισοπαλίες και 11 νίκες.

Το οξύμωρο είναι πως ο Μόγιες απολύθηκε μετά από 34 παιχνίδια με ποσοστό νικών 50%, ενώ ο Σόλσκιερ έχει την εμπιστοσύνη (προς το παρόν) της διοίκησης με ποσοστό νικών 47.6 %. Ο Σκωτσέζος ήταν τυπικά ο πλέον αποτυχημένος, όμως ο Σόλσκιερ μετά το ματς στο Μπράμαλ Λέιν με την Σέφιλντ έχει καταφέρει σε ίδια ματς να έχει χειρότερο ποσοστό νικών. Και ενώ την περσινή σεζόν πανηγύριζε τη μία νίκη μετά την άλλη.

Image result for manchester united solskjaer moyes

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ