Στα ντέρμπι είναι Γιουνάιτεντ!

Στα ντέρμπι είναι Γιουνάιτεντ!

Τι κι αν διανύει μια από τις χειρότερες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της; Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη νίκη μέσα στην έδρα της συμπολίτισσας Σίτι, παρέμεινε για ακόμη ένα ντέρμπι αήττητη φέτος δείχνοντας ότι στα μεγάλα ματς είναι αυτή που πρέπει.

Ήταν ακριβώς μια εβδομάδα πριν όταν την πρώτη του Δεκέμβρη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμεινε στο 2-2 εντός έδρας κόντρα στην Άστον Βίλα και κατέγραψε ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ στη σύγχρονη ιστορία της. Η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ μετά από 14 αγωνιστικές είχε μαζέψει μόλις 18 βαθμούς κάτι που συνιστούσε τη χειρότερη επίδοσή της από τη σεζόν 1988-89, όταν και είχε τερματίσει 11η στη μεγάλη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Μία εβδομάδα μετά και για την ακρίβεια σε διάστημα τριών ημερών, από την Τετάρτη μέχρι το Σάββατο, οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν καταφέρει να πετύχουν δύο νίκες που αντιστρέφουν τελείως το κλίμα και μπορούν να αλλάξουν τη μοίρα τους στη σεζόν. Όχι, πρωτάθλημα δεν μπορούν να πάρουν, αυτό χάρη και στη δική τους βοήθεια το έχει αγκαλιάσει η μεγάλη τους αντίπαλος, Λίβερπουλ. Μπορούν όμως να ελπίζουν βάσιμα σε είσοδο στην τετράδα από την οποία υπολείπονται πέντε βαθμούς πλέον. Αρκεί να αρχίσουν να κερδίζουν και στα ματς με τις μικρότερες θεωρητικά ομάδες.

Την περασμένη Τετάρτη λοιπόν η Γιουνάιτεντ υποχρέωσε τον πρώην προπονητή της, Ζοσέ Μουρίνιο, στην πρώτη του ήττα με την Τότεναμ και το Σάββατο έδωσε τη χαριστική βολή στην Σίτι με το σπουδαίο διπλό στο «Εtihad». Δύο νίκες που διεύρυναν το απίθανο (βάσει κατάστασης της ομάδας) σερί που έχει η Μάντσεστερ στα ντέρμπι τη φετινή σεζόν.

Συγκεκριμένα και έχοντας παίξει πλέον με όλους τους μεγάλους ο απολογισμός της είναι τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και καμία ήττα! Έχει νικήσει στην πρεμιέρα με το εντυπωσιακό 4-0 την Τσέλσι, 2-1 την Τότεναμ και με το ίδιο σκορ εκτός έδρας την Σίτι ενώ έμεινε στο 1-1 με Λίβερπουλ και Άρσεναλ εντός έδρας.

Αν υπολογίσουμε και τη νίκη με 1-0 κόντρα στην Λέστερ η οποία φιγουράρει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και μόνο αμελητέα ποσότητα δεν είναι, τα ματς γίνονται έξι για τη Γιουνάιτεντ. Κάτι που κάνει ολοφάνερο πως το μεγάλο της πρόβλημα είναι τα παιχνίδια με τις υποδεέστερες -θεωρητικά- ομάδες εκεί που συνήθως δεινοπαθεί και χάνει βαθμούς σωρηδόν.

Τα παραπάνω αφορούν στην Premier League καθώς υπάρχει ακόμη ένα ντέρμπι στο οποίο έχει φύγει χωρίς να ηττηθεί η ομάδα του Σόλσκιερ, το 2-1 στην έδρα της Τσέλσι για το League Cup σε νοκ αόυτ παιχνίδι για την πρόκριση στον πέμπτο γύρο της διοργάνωσης. Πραγματικά εντυπωσιακό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ