O Nεϊμάρ είναι… μία Λίβερπουλ και κάτι «ψιλά» (pic)

O Nεϊμάρ είναι… μία Λίβερπουλ και κάτι «ψιλά» (pic)

Την ώρα που ο Νεϊμάρ της πιο ακριβής μεταγραφής στην ιστορία (222 εκατ. ευρώ) παλεύει με τους «δαίμονές» του στο Παρίσι, η Λίβερπουλ με 18 εκατ. λιγότερα... κατακτά την κορυφή σε Ευρώπη και Αγγλία.

Είναι γνωστό ότι τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία και στην περίπτωση του ποδοσφαίρου με τα λεφτά δεν αγοράζεις την επιτυχία. Κάτι τέτοιο πρέπει να το έχουν καταλάβει καλά τα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης που ξοδεύουν «πακτωλό» χρημάτων για να πετύχουν ο καθένας τους στόχους τους.

Η Παρί Σεν Ζερμέν μπορεί να κάνει… πλάκα στη Γαλλία από το 2012, αλλά η μεγάλη της «καψούρα» το Champions League παραμένει άπιαστο όνειρο. Ίσως γι’ αυτό το λόγο ο πρόεδρος των Παριζιάνων, Νασέρ Αλ- Κελαϊφί αποφάσισε πριν από περίπου 2,5 χρόνια να τινάξει τη μπάνκα στον αέρα, αποκτώντας τον Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόνα, έναντι 222 εκατ. ευρώ.

Ένα ποσό- ρεκόρ στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, το οποίο δεν ξέρουμε αν πρόκειται ποτέ να καταρριφθεί. Ο Βραζιλιάνος υποτίθεται ότι θα άλλαζε το dna της Παρί, θα μετέτρεπε τον σύλλογο της Γαλλίας από looser σε winner (στην Ευρώπη), μεταφέροντας τη νοοτροπία του πρωταθλητή και στην πόλη του Φωτός. Αμ δε… Οι δύο πλευρές το καλοκαίρι έψαχναν να απεμπλακούν ο ένας από τον άλλο, με την διοίκηση να νιώθει «προδομένη» από την επένδυσή της και τον Βραζιλιάνο σταρ να θέλει να ανοίξει τα «φτερά» του μακριά από την ομάδα της Πρωτεύουσας.

Η όλη κατάσταση θα πρέπει να προκαλεί… νευρικό γέλιο 833 χιλιόμετρα μακριά, στο Λίβερπουλ και συγκεκριμένα στον Γιούργκεν Κλοπ, που με μεθοδικές κινήσεις έφτιαξε μια ομάδα, που ήδη έχει φτάσει σε τρεις ευρωπαϊκούς τελικούς (Εuropa League 2016, Champions League 2018, 2019), κατακτώντας το περσινό βαρύτιμο τρόπαιο.

Αλλά και στο πρωτάθλημα πάει πίσω; Μπορεί να μην το κατέκτησε πέρσι (συγκέντρωσε 98 βαθμούς), κάνοντας το καλύτερο που μπορούσε, αλλά φέτος έχει έρθει ώρα της, όντας στο +10 από την δεύτερη Λέστερ και στο +14 από την τρίτη Λίβερπουλ.

Το ερώτημα είναι γιατί φτάσαμε να συγκρίνουμε την Παρί Σεν Ζεμέν και τον Νεϊμάρ με την Λίβερπουλ, το καλοφτιαγμένο οικοδόμημα του Κλοπ. Την ίδια ώρα που για τον Νεϊμάρ ξοδεύτηκαν 222 εκατ. ευρώ, οι Reds απέκτησαν με 18 εκατ. λιγότερα τους εξής: Αντριάν, Άρνλοντ, Μάτιπ, Γκόμεζ, Ρόμπερτσον, Μίλνερ, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Μιναμίνο (τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα), Σαλάχ, Μανέ, Ορίγκι, Φιρμίνο.

13 παίκτες των πρωταθλητών Ευρώπης, δηλαδή, από τους οποίους οι 9 είναι βασικοί και αναντικατάστατοι, κόστισαν στον αγγλικό σύλλογο 204 εκατ. ευρώ, 18 λιγότερα από του Νεϊμάρ.

Συγκεκριμένα ως ελεύθεροι αποκτήθηκαν οι Αντριάν, Μάτιπ, Μίλνερ και Αλεξάντερ Άρνολντ, ενώ για 5 εκατ. αποκτήθηκε ο Γκόμες, με 9 εκατ. οι Ρόμπερτσον και Μιναμίνο, με 12 εκατ. ο Ορίγκι, με 18 ο Χέντερσον, με 27 ο Βαϊνάλντουμ, με 41 οι Φιρμίνο- Μανέ, ενώ με 42 ο Σαλάχ.

Η σύγκριση προκαλεί… εγκεφαλικά στην Παρί Σεν Ζερμέν και τη διοίκησή της, που ήδη από το περσινό καλοκαίρι κατάλαβαν ότι κάποιες φορές χρειάζονται και έξυπνες κινήσεις, για να φτάσεις στην κορυφή.

https://twitter.com/Futbool_Fotos/status/1208371928672722946

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ