Εξαρτημένη από τον Μοράτα η Τσέλσι!

Εξαρτημένη από τον Μοράτα η Τσέλσι!

Εξαιρουμένου του ντεμπούτου του, όποτε σκόραρε ο Μοράτα η Τσέλσι κέρδισε όλα τα παιχνίδια της!

Με τη διαφορά από την κορυφή (και την Μάντσεστερ Σίτι) στους 16 πόντους, στην Τσέλσι δεν έχουν πολλούς λόγους να χαίρονται, πλην των επιδόσεων του Άλβαρο Μοράτα. Ο οποίος, πρακτικά, όποτε σκοράρει, η ομάδα του νικάει! Για την ακρίβεια, μόνο σε μια περίπτωση, παρότι βρήκε δίχτυα, δεν κέρδισαν οι Λονδρέζοι…

Ακόμη κι όσοι δεν είχαν προσέξει ότι και στις 7 τελευταίες αναμετρήσεις πρωταθλήματος, που η ομάδα της Αγγλικής πρωτεύουσας πήρε το τρίποντο, ο Ισπανός, διεθνής, επιθετικός είχε πετύχει γκολ, φρόντισε να τους «ανοίξει τα μάτια» ο Αντόνιο Κόντε. Ο οποίος, μετά το τέλος του αγώνα με την Έβερτον, το περασμένο Σάββατο (0-0), δικαιολόγησε την αδυναμία της ομάδας του να παραβίασει την αντίπαλη εστία ως εξής: «Δημιουργήσαμε ευκαιρίες, αλλά δεν είχαμε τον γκολεαδόρ μας».

Ουσιαστική παραδοχή, εκ μέρους του Ιταλού, της… εξάρτησης από τον πρώην επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο οποίος κατέφθασε το περασμένο καλοκαίρι, αντί 60 εκατ. λιρών. Ποσό που φροντίζει, σε κάθε εμφάνιση, να δικαιολογεί και να αποσβένει.

Ο «γκολεαδόρ», που λέτε, έλειπε λόγω μιας απίστευτης απόφασης του διαιτητή της αναμέτρησης με την Μπόρνμουθ να τον «κιτρινίσει» γιατί έβαλε την μπάλα κάτω από την μπλούζα του αφιερώνοντας το τέρμα της νίκης (2-1) στην έγκυο σύντροφο του!

Ο Μοράτα επέστρεψε, την Boxing Day, κόντρα στην Μπράϊτον και φυσικά η Τσέλσι στις επιτυχίες, αφού ο Ίβηρας άνοιξε το σκορ στο 2-0.

Ήταν μια ακόμη μέρα στο… γραφείο για τον Ισπανό. Ο οποίος είναι κομβικός για τα αποτελέσματα της Τσέλσι.

Σε 20 αγωνιστικές της Πρέμιερ Λιγκ οι «μπλε» μετρούν 4 ήττες από Γουέστ Χαμ, (1-0), Κρίσταλ Πάλας (2-1) Μάντσεστερ Σίτι (0-1) και Μπέρνλι (2-3) και τρεις ισοπαλίες με Έβερτον (0-0), Λίβερπουλ (1-1) και Άρσεναλ (0-0).

Απ’ αυτά τα ματς, μόνο κόντρα στην Μπέρνλι (στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα) σκόραρε ο Ισπανός.

Ο οποίος παραβίασε τις εστίες των Έβερτον (2-0), Λέστερ (1-2), Στόουκ (χατ τρικ στο 0-4), Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ (1-0), Γουέστ Μπρομ (0-4), Νιούκαστλ (2-0) και τελευταία με την Μπράϊτον, έχοντας 10 γκολ σε 17 συμμετοχές. Προσθέστε άλλα δύο στον “λογαριασμό” του, σε Λιγκ Καπ (2-1 με Μπόρνμουθ) και στο Τσάμπιονς Λιγκ (1-2 με Ατλέτικο Μαδρίτης) κι έχετε ακόμη δύο επιτυχίες των Λονδρέζων. Συνολικά 12 τέρματα σε 25, επίσημα, ματς (τα 19 βασικός).

Ο κορυφαίος κεφαλοσφαιριστής στα μεγάλα πρωταθλήματα!

Στα αξιοσημείωτα η συνεργασία του με τον Αθπιλικουέτα. Το τελευταίο του γκολ με την Μπράϊτον προήλθε από σέντρα του συμπατριώτη του. Ήταν η 6η ασίστ που παρέλαβε, μ’ αποτέλεσμα ο Κόντε να δηλώσει στην συνέντευξη Τύπου: “Πρέπει να του κάνει το,,, τραπέζι, για ανταπόδωση, ο Μοράτα!” Ισάριθμα γκολ του στην Πρέμιερ προήλθαν από κεφαλιές. Επίδοση που δίνει, στον παίκτη που βλέπει τον κόσμο από τα 189 εκατοστά, τον άτυπο τίτλο του κορυφαίου κεφαλοσφαιριστή στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης!

Επίδοση που κάνει φίλους κι ιθύνοντες της Ρεάλ Μαδρίτης να τον αναπολούν, αφού το βασικό τους επιθετικό δίδυμο (Κριστιάνο Ρονάνλτο και Μπενζεμά) έχει μαζί 6 τέρματα στο πρωτάθλημα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ