Τα πιο «μαύρα» Χριστούγεννα της Γιουνάιτεντ εδώ και 30 χρόνια!

Τα πιο «μαύρα» Χριστούγεννα της Γιουνάιτεντ εδώ και 30 χρόνια!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διανύει τη χειρότερη σεζόν της σύγχρονης ιστορίας της, με τη συγκομιδή της στην Premier League να είναι η μικρότερη από το 1989 μέχρι και σήμερα.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησε με μεγάλα όνειρα τη φετινή σεζόν, με τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ να θέλει να επαναφέρει την ομάδα και πάλι στις ημέρες δόξας που διήνυσε με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στον πάγκο της.

Όμως μέχρι στιγμής η χρονιά στο Ολντ Τράφορντ πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, με τον Νορβηγό τεχνικό να έχει… χάσει την μπάλα και να καταγράφει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Συγκεκριμένα, μετά την χθεσινή ήττα από τη Γουότφορντ η Γιουνάιτεντ έμεινε στους 25 βαθμούς και θα βιώσει κάτι πραγματικά πρωτόγνωρο. Θα περάσει τα Χριστούγεννα με τη χειρότερη συγκομιδή στο πρωτάθλημα εδώ και 30 χρόνια, αφού πιο λίγους βαθμούς είχε μαζέψει το 1989.

Τότε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε μαζέψει 22 βαθμούς και ήταν στη 12η θέση της βαθμολογίας μετά από 18 αγωνιστικές και πριν έρθουν τα Χριστούγεννα. Φέτος έχει 25 βαθμούς και είναι μόλις στην 8η θέση της βαθμολογίας σε μια τουλάχιστον κακή σεζόν για τα δεδομένα και το όνομα του συλλόγου.

Το ρεκόρ στα ντέρμπι και η «μαύρη τρύπα» με τους… μικρούς 

Για να καταλάβει κανείς ότι η Γιουνάιτεντ «φυτοζωεί» τη φετινή σεζόν αρκεί να δει τα αποτελέσματα της κόντρα στις λεγόμενες μικρές ομάδες της Premier League. Στα παιχνίδια πλην των Big Six (Σίτι, Λίβερπουλ, Τότεναμ, Τσέλσι και Άρσεναλ) η ομάδα του Σόλσκιερ είναι απελπιστική και η συγκομιδή της τουλάχιστον τραγική.

Οι κόκκινοι διάβολοι σε 13 παιχνίδια εκτός από τα ματς με τους «μεγάλους» έχουν πάρει μόλις 14 βαθμούς και μετράνε 3 νίκες, 5 ισοπαλίες και 5 ήττες. Αναμφίβολα είναι κάτι πρωτόγνωρο για τη Γιουνάιτεντ που μετά τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είναι σε μια κατάσταση μεταξύ φθοράς κι αφθαρσίας.

Από την άλλη τα πέντε ντέρμπι της ομάδας δείχνουν τις δυνατότητες που έχει η Γιουνάιτεντ, αλλά και κυρίως τι πάει στραβά με τους μικρούς. Η ομάδα του Μάντσεστερ έχει 3 νίκες και 2 ισοπαλίες στα ντέρμπι, παραμένει δηλαδή αήττητη, παρόλα αυτά έχει καταφέρει να έχει μόλις 25 βαθμούς. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι είναι η μόνη ομάδα που έχει «κόψει» βαθμούς (1-1) από τη Λίβερπουλ σε ένα ματς που άξιζε τη νίκη.

Τα φετινά αποτελέσματα της Γιουνάιτεντ:

Οι διαφορές είναι χαοτικές στα παιχνίδια με τους Big Six από ότι με τους λεγόμενους μικρούς, με τον Σόλσκιερ αν θέλει να σώσει τη σεζόν να πρέπει να βρει τρόπο να συγκεντρώσει τους παίκτες του για κάθε αγώνα και όχι μόνο τα λεγόμενα μεγάλα παιχνίδια.

Πλέον η Γιουνάιτεντ «τρέχει» για την τετράδα, ενώ όλα τα αποτελέσματα με τις υπόλοιπες ομάδες θα αναγκάσουν τους παίκτες και τον Σόλσκιερ να περάσουν «μαύρα» Χριστούγεννα, με τους κόκκινους διαβόλους να σημειώνουν συνεχόμενα αρνητικά ρεκόρ.

Υποσημείωση: Η 8η θέση είναι η χειρότερη που έχει βρεθεί η Γιουνάιτεντ στην ιστορία της Premier League, ενώ οι 25 βαθμοί είναι χαμηλότερη συγκομιδή ακόμα και από την τραγική σεζόν του 2013, όπου η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες είχε συγκεντρώσει 28 βαθμούς.

Τα Χριστούγεννα της Γιουνάιτεντ από το 1989 μέχρι σήμερα:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ