«Κάζο» της Τσέλσι με την Σαουθάμπτον, δεν έφερε την… άνοιξη ο Αρτέτα (vids)

«Κάζο» της Τσέλσι με την Σαουθάμπτον, δεν έφερε την… άνοιξη ο Αρτέτα (vids)

Η Σαουθάμπτον έκανε δώρο ανήμερα της Boxing Day στις αντιπάλους της Τσέλσι για την τετράδα, περνώντας... αέρα από το «Στάμφορντ Μπριτζ» με σκορ 2-0. Δεν τα κατάφερε με την Άρσεναλ στο ντεμπούτο του ο Αρτέτα, 1-1 με την Μπόρνμουθ στο «Vitality».

Η Σαουθάμπτον έκανε δώρο ανήμερα της Boxing Day στις αντιπάλους της Τσέλσι για την τετράδα, περνώντας… αέρα από το «Στάμφορντ Μπριτζ» με σκορ 2-0. Δεν τα κατάφερε με την Άρσεναλ στο ντεμπούτο του ο Αρτέτα, 1-1 με την Μπόρνμουθ στο «Vitality».

Η Τσέλσι του Φρανκ Λάμπαρντ ήθελε να νικήσει ώστε να πάει στο +6 από την Τότεναμ (την είχε νικήσει εκτός έδρας την προηγούμενη αγωνιστική), αλλά αντίθετα υπέστη την τρίτη συνεχόμενη ήττα στο «Στάμφορντ Μπριτζ», με την Σαουθάμπτον να κάνει άλμα παραμονής.

Οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο φαίνεται ότι παρασύρθηκαν από το πνεύμα των Χριστουγέννων, πραγματοποιώντας μια από τις χειρότερες φετινές τους εμφανίσεις. Οι φιλοξενούμενοι αντίθετα, βασιζόμενοι στην «σφιχτή» άμυνά τους, έβγαιναν στις αντεπιθέσεις και μάλιστα άνοιξαν το σκορ στο 31′ με φανταστικό πλασέ του Ομπαφέμι.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «μπλε» δεν έκαναν και πολλά για να αλλάξουν την εικόνα της αναμέτρησης, με τον Ρέντμοντ να τελειώνει τη δουλειά στο 73′, εκμεταλλευόμενος το κενό της άμυνας των γηπεδούχων.

Με αυτόν τον τρόπο, οι «Άγιοι» ξέφυγαν στο +3 από την γραμμή του υποβιβασμού και επιβεβαίωσαν την αγωνιστική τους ανάκαμψη.

Τσέλσι (Φρανκ Λάμπαρντ): Κέπα, Ρούντιγκερ, Ζουμά (46′ Ζουμά), Τομόρι, Αθπιλικουέτα, Καντέ, Ζορζίνιο, Εμερσον, Γουίλιαν (84′ Πέδρο), Χάντσον-Οντόι (67′ Πούλισικ), Αμπραχαμ

Σαουθάμπτον (Ραλφ Χάζενχιτλ): ΜακΚάρθι, Μπερτράντ, Σοάρες, Στέφενς, Μπέντναρεκ, Αρμστρονγκ (86′ Ρομέου), Ρέντμοντ, Χόιμπιεργκ, Γουόρντ-Πράουζ, Ανταμς (80′ Μπουφάλ), Ομπαφέμι (69′ Ινγκς).

Mπόρνμουθ- Άρσεναλ 1-1

Η Άρσεναλ δεν χαμογέλασε ούτε με τον Μικέλ Αρτέτα. Οι «κανονιέρηδες» έμειναν στο 1-1 στην έδρα της Μπόρνμουθ, αποτέλεσμα να έχουν «κατρακυλήσει» στην 11η θέση και στο +6 από τον υποβιβασμό.

Οι Λονδρέζοι συνεχίζουν την αρνητική τους πορεία, μιας και από τις 22 Σεπτεμβρίου μέχρι και το σημερινό ματς (3 μήνες δηλαδή), έχουν σημειώσει μόλις δύο νίκες.

Στο αγωνιστικό σκέλος, η Μπόρνμουθ άνοιξε το σκορ στο 35ο λεπτό με τον Γκόσλινγκ, σε μια αδράνεια της άμυνας της Άρσεναλ, ισοφαρίζοντας στο δεύτερο μέρος στο 63′ με τον συνήθη ύποπτο Ομπαμεγιάνγκ.

Η Άρσεναλ είχε στη διάθεσή της μισή ώρα για να ανατρέψει το σκορ και να ανέβει βαθμολογικά, αλλά δεν τα κατάφερε, χάνοντας μάλιστα και τον Σωκράτη, που αποχώρησε με αναγκαστική αλλαγή.

Το γκολ του Γουίλσον ακυρώθηκε ως οφσάιντ με το τελικό 1-1, να σφραγίζει το αρνητικό ντεμπούτο του Αρτέτα.

ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ: Ράμσντεϊλ, Σ.Κουκ, Στέισι, Σίμπσον, Φρέιζερ, Γκόσλινγκ (71’ Μπίλινγκ), Μεπάμ, Λέρμα, Λ.Κουκ, Γουίλσον, Κινγκ (66’ Χάρι Γουίλσον)

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Λουίζ, Παπασταθόπουλος (77’ Μουστάφι), Τζάκα, Οζίλ (75’ Γουίλοκ), Μάιτλαντ Νάιλς, Σακά, Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ, Τορέιρα, Νέλσον (82’ Πεπέ)

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής:

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου

Τότεναμ-Μπράιτον 2-1
(53′ Κέιν, 72′ Άλι – 37′ Γουέμπστερ)

Μπόρνμουθ-Άρσεναλ 1-1
(35′ Γκόσλινγκ-63′ Ομπαμεγιάνγκ)

Άστον Βίλα-Νόριτς 1-0
(64′ Χαριχέιν)

Τσέλσι-Σαουθάμπτον 0-2
(31′ Ομπαφέμι, 73′ Ρέντμοντ)

Κρίσταλ Πάλας-Γουέστ Χαμ 2-1
(68′ Κογιατέ, 90′ Αγιού – 57′ Σνόντγκρας)

Έβερτον-Μπέρνλι 1-0
(80′ Κάλβερτ-Λιούιν)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Γουότφορντ 1-1
(36′ πέν. Νόργουντ – 27′ Ντεουλοφέου)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Νιούκαστλ (19:30)
Λέστερ-Λίβερπουλ (22:00)

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου

Γουλβς-Μάντσεστερ Σίτι (21:45)

 

Δείτε τα highlights:

Περισσότερα σε λίγο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ