Τρελάθηκαν οι Αγγλοι: «Το VAR καταστρέφει την Πρέμιερ Λιγκ» (vids)

Τρελάθηκαν οι Αγγλοι: «Το VAR καταστρέφει την Πρέμιερ Λιγκ» (vids)

Οι Αγγλοι βλέπουν το πρωτάθλημά τους και ένα από τα καλύτερα στον κόσμο να έχει μπλέξει στη «γραφειοκρατία» του VAR – Τρία γκολ ακυρώθηκαν για… χιλιοστά στα σημερινά παιχνίδια - «Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο», φωνάζουν οργισμένοι οι οπαδοί στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ.

Το VAR μπήκε στη ζωή μας για να βελτιώσει το ποδόσφαιρο και να ελαχιστοποιήσει τα λάθη των διαιτητών. Σε πολλές περιπτώσεις έχει αποδεχθεί σωτήριο για τους ρέφερι, ωστόσο, σε άλλες έχει αποδειχθεί καταστροφικό για το ίδιο το ποδόσφαιρο.

Ειδικά στην Αγγλία οι προπονητές, οι φίλαθλοι και οι παράγοντες των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ είναι κάθετα αντίθετοι με τη χρήση του VAR. Μάλιστα, δεν διστάζουν να βγουν και να πουν ανοιχτά ότι το VAR έχει καταστρέψει το θέαμα και κατ’ επέκταση το πρωτάθλημά τους.

«Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο», φώναζαν οι οπαδοί της Μπράιτον στο σημερινό παιχνίδι με την Μπόρνμουθ, μετά την ακύρωση του γκολ που πέτυχε η ομάδα τους. Συγκεκριμένα, στο 57ο λεπτό της αναμέτρησης, ακυρώθηκε γκολ των γηπεδούχων, κυριολεκτικά για χιλιοστά.

Ο Νταν Μπερν σκόραρε για το 2-0 ύστερα από εκτέλεση φάουλ, αλλά λογάριαζε χωρίς την τεχνολογία. Ο VAR είδε τη φάση στο ριπλέι και είπε στον διαιτητή να ακυρώσει το γκολ της Μπράιτον, καθώς το χέρι του σκόρερ στο ξεκίνημα της φάσης προεξείχε ελάχιστα! Το γκολ ακυρώθηκε για μισό… χέρι, προκαλώντας την οργή των ανθρώπων, των παικτών και των οπαδών των «γλάρων».

Αυτή δεν ήταν το μοναδικό γκολ που ακυρώθηκε σήμερα στην Πρέμιερ Λιγκ μετά τη χρήση του VAR, επειδή ο σκόρερ ήταν χιλιοστά πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό, σύμφωνα με τον διαιτητή που εξέτασε το βίντεο-ριπλέι. Το ίδιο συνέβη επίσης στα παιχνίδια Σαουθάμπτον – Κρίσταλ Πάλας και Νόριτς – Τότεναμ.

Στην πρώτη περίπτωση το γκολ της Κρίσταλ Πάλας ακυρώθηκε επειδή προεξείχε ο αγκώνας του Γουιλφριντ Ζαχά, σε μια οριακή φάση που μόνο με… μικροσκόπιο μπορεί να τη δει κάποιος, ενώ στη δεύτερη περίπτωση το γκολ του Τεεμου Πούκι ακυρώθηκε μετά τη χρήση του VAR, επειδή ο Φιλανδός φορ ήταν… χιλιοστά μπροστά από τον αμυντικό της Τότεναμ.

«To VAR καταστρέφει την Πρέμιερ Λιγκ», γράφουν χαρακτηριστικά οι Αγγλοι, που βλέπουν το πρωτάθλημά τους και ένα από τα καλύτερα θεάματα στον κόσμο να έχει μπλέξει στη… γραφειοκρατία του VAR.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ