Λίβερπουλ-Γουλβς 1-0

Λίβερπουλ-Γουλβς 1-0

Αυτή τη Λίβερπουλ δεν την σταματάει κανείς και τίποτα! Οι «reds» επικράτησαν 1-0 της Γουλβς, έφτασαν τις 18 νίκες σε 19 ματς στην Premier League, ενώ η διαφορά τους από Λέστερ και Μάντσεστερ Σίτι είναι στους 13 και 17 βαθμούς αντίστοιχα (και με ματς λιγότερο)!

Τίποτα δεν ανακόπτει την αδιανόητη πορεία της πρωταθλήτριας Κόσμου!

Η Λίβερπουλ έκανε ένα ακόμη βήμα προς την κατάκτηση της Premier League, καθώς επικράτησε 1-0 της Γουλβς στο «Anfield» με γκολ του Σαντιό Μανέ στο 42′. Το 19ο πρωτάθλημα δεν χάνεται με τίποτα!

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ η αλήθεια είναι πως τα… χρειάστηκε στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς οι «λύκοι» έφτασαν ουκ ολίγες φορές κοντά στο γκολ, ενώ είχαν 9 τελικές προσπάθειες έναντι μόλις 2 της Λίβερπουλ στο συγκεκριμένο 45λεπτο. Τελικά οι «κόκκινοι» πήραν την 18η νίκη τους σε 19 ματς πρωταθλήματος (έχουν και μία ισοπαλία), κρατάνε αήττητο από τις 3 Ιανουαρίου 2019 στην Premier League (έναν χρόνο δηλαδή περίπου) και πλέον η διαφορά τους από Λέστερ και Μάντσεστερ Σίτι είναι στους 13 και 17 βαθμούς αντίστοιχα (οι «αλεπούδες» έχουν ματς περισσότερο).

Στο πρώτο ημίχρονο η Λίβερπουλ είχε τον απόλυτο έλεγχο, με πολλές ευκαιρίες προς την αντίπαλη εστία και διαρκή κατοχή μπάλας, αλλά η Γουλβς κρατούσε το μηδέν πίσω. Τελικά, στο 42′ «λύθηκε ο γόρδιος δεσμός»! Ο Λαλάνα έκανε πάσα στον Σαντιό Μανέ με τον ώμο και ο τελευταίος πλάσαρε εύστοχα για το 1-0. Ωστόσο, ο διαιτητής της αναμέτρησης αρχικά ακύρωσε το γκολ λόγω παράβασης χεριού από τον Άγγλο άσο.

Μετά από διαβούλευση με το VAR όμως το γκολ μέτρησε, καθώς φάνηκε πως η μπάλα έχει ακουμπήσει στον ώμο του Λαλάνα. Ούτε οφσάιντ ήταν ο Μανέ, άρα όλα κανονικά. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 45+3′, η Γουλβς έφτασε στην ισοφάριση με τον Πέδρο Νέτο. Και πάλι το VAR είχε διαφορετική άποψη, καθώς το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ, σε μία ομολογουμένως εξαιρετικά δύσκολη φάση καθώς ήταν πάρα πολύ οριακή.

Στο β’ μέρος η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην, με τη Γουλβς να παίρνει τον έλεγχο και να έχει ευκαιρίες για την ισοφάριση. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως είχε 9 τελικές προσπάθειες, έναντι μόλις 2 της Λίβερπουλ. Το 1-0 όμως έμεινε μέχρι τέλους, με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να χάνει μία καλή ευκαιρία στο 80′ για να κάνει το 2-0, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Σπάει όλα τα ρεκόρ στο διάβα της η πρωταθλήτρια Ευρώπης και Κόσμου Λίβερπουλ, που ετοιμάζεται σε λίγους μήνες να στεφθεί και πρωταθλήτρια Αγγλίας μετά από 30 ολόκληρα χρόνια! Πολλά ήταν…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Ρόμπερτσον, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Βαϊνάλντουμ (86′ Μίλνερ), Χέντερσον, Λαλάνα (67′ Κεϊτά), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (86′ Οριγκί).

Γουλβς (Νούνο Εσπίριτο Σάντο): Ρουί Πατρίσιο, Μπένετ, Κόντι, Βινάγκρε, Γιόνι Κάστρο, Κίλμαν, Ζοάο Μουτίνιο, Ρουμπέν Νέβες (58′ Σάις), Ντεντόνκερ (58′ Τραορέ), Ζότα (72′ Χιμένες), Νέτο.

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ