Σέρχιο Αγουέρο: Eνα γκολ, μια θέση στην αιωνιότητα

Σέρχιο Αγουέρο: Eνα γκολ, μια θέση στην αιωνιότητα

Έτοιμος να καταρρίψει άλλο ένα ρεκόρ στην Premier League είναι ο Σέρχιο Αγουέρο.

Είναι ο άνθρωπος που έχει συνδυάσει περισσότερο το όνομα του με την Μάντσεστερ Σίτι. Αυτός που της έδωσε ένα πρωτάθλημα ύστερα από 44 χρόνια αναμονής και πρώτος σκόρερ του συλλόγου. Ο ποδοσφαιριστής που από την πρώτη στιγμή που έπαιξε για λογαριασμό των Πολιτών ήταν ξεκάθαρο ότι βρήκε το λιμάνι του. Άλλωστε σε δηλώσεις του είχε αναφέρει ότι ήθελε να μείνει για 10 χρόνια σε αυτό το κλαμπ.

Η γαλάζια πλευρά του Μάντσεστερ τον αγάπησε από την αρχή. Αυτή η αγάπη έγινε λατρεία τον Μαϊο του 2012. Τότε που έδωσε ένα πρωτάθλημα στην Σίτι στο πιο δραματικό φινάλε πρωταθλήματος από καταβολής της σύγχρονης μορφής του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ένα γκολ που έδωσε υπόσταση σε ευχές 44 χρόνων για ένα πρωτάθλημα. Η Σίτι πρωταθλήτριας Αγγλίας με δικό του τέρμα!

Ο Σέρχιο Άγουερο, περί ου λόγος, είναι έτοιμος να γράψει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ή για να ακριβολογήσουμε να το ξαναγράψει. Σε αυτά τα σχεδόν εννιά χρόνια που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Μάντσεστερ έχει καταφέρει τα πάντα. Είναι ο ποδοσφαιριστής που σκόραρε πιο γρήγορα από κάθε άλλον, πέντε γκολ στην ιστορία της Premier League (στο 6-1 επί της Νιουκάστλ, στο Έτιχαντ) σε 23 λεπτά.  Ο παίκτης που έφτασε τα 100 γκολ στην Premier League σε μόλις 147 συμμετοχές. Μόνο ο Σίρερ το κατάφερε σε λιγότερα παιχνίδια.

Όμως πλέον απέχει ένα γκολ από μια ιδιαίτερη κορυφή. Ενα γκολ από τη κορυφή του πάνθεον των σκόρερ της Premier League, όσο αναφορά τους ξένους ποδοσφαιριστές. Όταν το καταφέρει θα προσπεράσει  έναν άλλον θρύλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και της Άρσεναλ, τον Τιερί Ανρί.

Η άλλοτε δόξα των Κανονιέρηδων είχε πετύχει 175 τέρματα στην Premier League σε 258 αναμετρήσεις στην διπλή θητεία του (1999-2007, 2011-2012), όντας πάνω από τους Ρόμπιν Φαν Πέρσι (144), Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπαϊνκ (127) και Ρόμπι Κιν (126).

Αυτή την στιγμή, ο Αργεντίνος επιθετικός  μετρά 174 γκολ σε 254 αναμετρήσεις και το παιχνίδι των Πρωταθλητών με την Άστον Βίλα στο Villa Park (12/1, 18:30), μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορικό αν πετύχει τουλάχιστον ένα τέρμα. Μάλιστα, ο Αγουέρο μπορεί να το κάνει το εν λόγω επίτευγμα σε λιγότερα παιχνίδια, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο τον μύθο του στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Θυμηθείτε το γκολ του Αγουέρο που χάρισε τον τίτλο του πρωταθλητή στην Σίτι το 2012

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ