Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0 (vid)

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0 (vid)

Η Λίβερπουλ επικράτησε με σκορ 2-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τα γκολ των Φαν Ντάικ (14') και Σαλάχ (93'). «Κάστρο» έχει γίνει το «Άνφιλντ», με τους «κόκκινους» να είναι περισσότερες από 1000 μέρες αήττητοι στην έδρα τους!

Η Λίβερπουλ επικράτησε με σκορ 2-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τα γκολ των Φαν Ντάικ (14′) και Σαλάχ (93′). «Κάστρο» έχει γίνει το «Άνφιλντ», με τους «κόκκινους» να είναι περισσότερες από 1000 μέρες αήττητοι στην έδρα τους!

Οι «reds» του Μέρσεϊσαϊντ είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης σχεδόν σε όλο το ματς, αλλά στα τελευταία λεπτά η Γιουνάιτεντ υπήρξε απειλητική ουκ ολίγες φορές και πίεσε για την ισοφάριση. Στο 93′, ωστόσο, ο Μοχάμεντ Σαλάχ «σφράγισε» τη νίκη στο σπουδαίο ντέρμπι και η Λίβερπουλ… εκτοξεύτηκε στους 64 βαθμούς. Τίποτα δεν την σταματά πλέον! +16 από τη Μάντσεστερ Σίτι και +19 από τη Λέστερ και με ματς λιγότερο για την αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

30 χρόνια ήταν πολλά. Ήρθε η ώρα της όμως! Όσον αφορά το ματς τώρα, η Λίβερπουλ τελείωσε το ματς με 16 τελικές στο σύνολο και είχε τον απόλυτο έλεγχο σχεδόν σε όλο τον αγώνα. Η Γιουνάιτεντ είχε δύο καλά διαστήματα στα τέλη των ημιχρόνων, δηλαδή μεταξύ 35′-45′ και 75′-90′. Εκεί η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ είχε τις ευκαιρίες της, απείλησε τη Λίβερπουλ, αλλά δεν κατάφερε να βάλει κάποιο γκολ.

Η καλύτερη στιγμή της Γιουνάιτεντ καταγράφηκε στο 41′, με τον Μαρσιάλ να γυρίζει για τον Περέιρα, αλλά ο τελευταίος προ κενής εστίας δεν κατάφερε να κάνει την προβολή και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Το μοναδικό γκολ του πρώτου ημιχρόνου επετεύχθη στο 14′, όταν ο Αλεξάντερ-Άρνολντ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Φαν Ντάικ νίκησε τους πάντες στον αιθέρα και έκανε το 1-0!

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, πως ο VAR ακύρωσε δύο γκολ στη Λίβερπουλ. Στο 25′ ο Φιρμίνο σκόραρε με όμορφο σουτ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ του Φαν Ντάικ στον Ντε Χέα. Η δεύτερη φάση που έγινε χρήση VAR σημειώθηκε στο 36′, όταν ο Βαϊνάλντουμ σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Στο β’ μέρος η Λίβερπουλ ξεκίνησε πολύ δυνατά, είχε δοκάρι με τον Χέντερσον στο 49′ με εκπληκτικό μακρινό σουτ, αλλά δεν «σφράγισε» τη νίκη. Η Γιουνάιτεντ πίεσε στο τελευταίο τέταρτο, έκανε το ματς… ροντέο, ωστόσο, στο φινάλε μίλησε η ψυχή του Σαλάχ. Ο Άλισον έκανε το βολέ, βρήκε με τη μία τον Αιγύπτιο, ο οποίος έκανε την κούρσα της ζωής του. Απέφυγε τα μαρκαρίσματα, πλάσαρε σωστά τον Ντε Χέα και… 2-0!

Αυτό ήταν. Η Λίβερπουλ επιστρέφει στην κορυφή μετά από 30 ολόκληρα χρόνια!

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης:

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Άρνολντ, Ρόμπερτσον, Φαν Ντάικ Γκόμες, Τσάμπερλεϊν (66’ Λαλάνα), Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Μανέ (83’ Φαμπίνιο), Φιρμίνο (83’ Οριγκί)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γουάν Μπισάκα, Λίντελεφ, Μαγκουάιρ, Σο (87’ Νταλότ), Φρεντ, Μάτιτς, Τζέιμς, Περέιρα (75’ Γκρινγουντ), Γουίλιαμς (75’ Μάτα), Μαρσιάλ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ