Το πλάνο ανακατασκευής του Στάμφορντ Μπριτζ «παγώνει» σε… 8 εβδομάδες

Το πλάνο ανακατασκευής του Στάμφορντ Μπριτζ «παγώνει» σε… 8 εβδομάδες

Οι εργασίες ανακατασκευής ύψους ενός δισεκατομμυρίων λιρών του «Στάμφορντ Μπριτζ», φαίνεται να μπαίνουν οριστικά στο συρτάρι, καθώς η άδεια λήγει σε οκτώ εβδομάδες και ο Ρομάν Αμπράμοβιτς δεν φαίνεται πρόθυμος να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του.

Τον Ιανουάριο του 2017 η Τσέλσι πήρε την άδεια από το συμβούλιο του προαστίου Χάμερσμιθ και Φούλαμ του Λονδίνου, ούτως ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ανάπλασης του γηπέδου της ομάδας, ενώ δύο μήνες αργότερα το σχέδιο εγκρίθηκε από τον δήμαρχο του Λονδίνου.

Η άδεια αυτή όμως λήγει στις 31 Μαρτίου, κάτι που σημαίνει ότι αν δεν αρχίσουν οι διαδικασίες σε 8 εβδομάδες, οι «μπλε» δεν θα μπορέσουν να υλοποιήσουν το πλάνο ανακατασκευής.

Αυτό που πρέπει να κάνει ο σύλλογος του Λονδίνου είναι να στείλει μια λεπτομερή αίτηση για το τι προτίθενται να κάνουν.

Το πρόβλημα είναι ότι η Τσέλσι δεν έχει κάνει ούτε το πρώτο βήμα, που είναι να η κατεδάφιση δύο ξενοδοχείων και ενός γυμναστηρίου δίπλα στο «Στάμφορντ Μπριτζ», για να διευκολυνθεί το έργο.

Εάν το τοπικό συμβούλιο δεν ενημερωθεί άμεσα (δηλαδή μέχρι τις 31 Μαρτίου) για τα πλάνα της ομάδας, η διαδικασία θα ξεκινήσει πάλι από την αρχή, βάζοντας τέλος στα όνειρα των φιλάθλων της ομάδας.

Σε μια πόλη που η Άρσεναλ αγωνίζεται στο «Έμιρεϊτς», η Τότεναμ στο «Tottenham Stadium» και η Γουέστ Χαμ στο Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου.

Ο βασικός λόγος που υπάρχει βέβαια αυτή η στασιμότητα έχει να κάνει με το ότι το κόστος του πρότζεκτ ενδέχεται  να φτάσει το 1 δις λίρες και η άρνηση ανανέωσης της βίζας του Ρόμαν Αμπράμοβιτς από το Ηνωμένο Βασίλειο, τον έχει κάνει απρόθυμο να επενδύσει σε ένα κράτος που δεν του δίνει άδεια εργασίας.

Ενώ είχε αρχικά οριστεί ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν τη σεζόν 2018/19, η πολυπλοκότητα του σχεδίου οδήγησε στην απόφαση να καθυστερήσει το πλάνο κατά ένα χρόνο. Το συμβούλιο του Χάμερσμιθ και Φούλαμ δεν είχε ενημερωθεί επίσημα για το γεγονός, με τις εργασίες να ξεκινούν ως το 2020. Να όμως που φτάσαμε στο 2020 και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα.

Στα προβλήματα προστίθεται το γεγονός ότι η ομάδα πρέπει να βρει προσωρινά νέα «στέγη» που θα φιλοξενεί τους εντός έδρας αγώνες της ομάδας, με το Γουέμπλεϊ να φαντάζει αυτή τη στιγμή η ιδανική επιλογή, εάν ξεθολώσει το τοπίο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ