Άρσεναλ-Νιούκαστλ 4-0 (vid)

Άρσεναλ-Νιούκαστλ 4-0 (vid)

Η Άρσεναλ επικράτησε 4-0 της Νιούκαστλ στο Emirates και ανέβηκε στην 10η θέση της Premier League, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση πριν τον αγώνα του «Γ. Καραϊσκάκης». Σκόρερ οι Ομπαμεγιάνγκ, Πεπέ, Οζίλ και Λακαζέτ.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στη φάση των «32» του Europa League την ερχόμενη Πέμπτη (20/2, 22:00), Άρσεναλ, επικράτησε εύκολα της Νιούκαστλ με σκορ 4-0, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Premier League.

Ο αγώνας έγινε υπό το βλέμμα του προπονητή του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος έδωσε το «παρών» στο Λονδίνο για να παρακολουθήσει από κοντά την προσεχή αντίπαλο της ομάδας του.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη φέτος και πρώτη στο πρωτάθλημα από την Πρωτοχρονιά για τους «κανονιέρηδες», οι οποίοι τότε είχαν επικρατήσει 2-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έκτοτε ακολούθησαν τέσσερις ισοπαλίες (Κρίσταλ Πάλας, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Μπέρνλι).

Με ανεβασμένη ψυχολογία θα κατέβουν λοιπόν στο «Γ. Καραϊσκάκης οι παίκτες του Μικέλ Αρτέτα, για να αντιμετωπίσουν τους «ερυθρόλευκους».

Η Άρσεναλ παρατάχθηκε με διάταξη 4-2-3-1 και τον Λένο κάτω από τα δοκάρια. Τετράδα στην άμυνα ήταν από δεξιά προς τα αριστερά οι Μπεγερίν, Μουστάφι, Λουίζ και Σάκα.

Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Θεμπάγιος, Τσάκα, τη μεσοεπιθετική τριάδα αποτέλεσαν οι Πεπέ, Ομπαμεγιάνγκ και Οζίλ, ενώ ο Ενκετιά ξεκίνησε από τη θέση του φορ.

Στο πρώτο ημίχρονο η Άρσεναλ μπορεί να είχε τις ευκαιρίες της και να ήταν καλύτερη από την αντίπαλό της, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-0. Ωστόσο, το β’ μέρος ήταν μονόλογος της αντιπάλου του Ολυμπιακού!

Στο 54′ ήρθε το πρώτο γκολ! Ο Πεπέ έκανε τη σέντρα και ο Ομπαμεγιάνγκ με κεφαλιά έκανε το 1-0. Αυτό ήταν το τέταρτο γκολ του Γκαμπονέζου στα 6 τελευταία του ματς πρωταθλήματος.

Ο Πεπέ διαμόρφωσε το 2-0 στο 57′, με τον Σάκα να δίνει υπέροχη ασίστ. Στο 67′ η Άρσεναλ είχε δοκάρι μετά από σέντρα σουτ του Ομπαμεγιάνγκ, αλλά στο 90′ ο Οζίλ έκανε το 3-0, μετά από εκπληκτική ομαδική προσπάθεια. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Λακαζέτ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η απόσταση της Άρσεναλ από την 6η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη είναι στους 5 βαθμούς, ενώ από την 4η που οδηγεί στο Champions League είναι στους 7 πόντους. Η Τσέλσι βέβαια, που κατέχει αυτή τη στιγμή τη συγκεκριμένη θέση, έχει και ματς λιγότερο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο- Λουίζ, Μουστάφι, Μπεγερίν, Σάκα- Θεμπάγιος (82′ Τορέιρα), Τσάκα -Ομπαμεγιάνγκ, Πεπέ, Οζίλ- Ενκετιά (85’ Λακαζέτ)

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Ντουμπράβκα, Ρόουζ, Φερνάντες (74’ Χέιντεν), Λάσελς, Μπενταλέμπ, Κλαρκ (83′ Σερ), Λατσάρο (74’ Ρίτσι), Αλμιρόν, Σεν Μαξιμέν, Σ.Λόνγκσταφ, Ζοέλιντον

Tα highlights της αναμέτρησης:

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής:

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου

Έβερτον – Κρίσταλ Πάλας 3-1 (18′ Μπερνάρντ, 58′ Ρισάρλιζον, 88′ Κάλβερτ-Λιούιν / 51′ Μπεντεκέ)

Μπράιτον – Γουότφορντ 1-1 (78′ αυτ. Μαριάπα / 19′ Ντουκουρέ)

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Μπόρνμουθ 2-1 (45+2′ Σαρπ, 84′ Μουσέ / 13′ Γουίλσον)

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου

Γουλβς – Λέστερ 0-0

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου

Σαουθάμπτον – Μπέρνλι 1-2 (18′ Ινγκς / 2′ Γουέστγουντ, 60′ Βίντρα)

Νόριτς – Λίβερπουλ 0-1 (78′ Μανέ)

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου

Άστον Βίλα – Τότεναμ 2-3 (9′ αυτ. Αλντερβάιρελντ, 53′ Ένχελς / 27′ Αλντερβάιρελντ, 45+2′ 90+4′ Σον)

Άρσεναλ – Νιούκαστλ 4-0 (54′ Ομπαμεγιάνγκ, 57′ Πεπέ, 90′ Εζίλ, 90+5′ Λακαζέτ)

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου

Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:00)

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου

Μάντσεστερ Σίτι – Γουέστ Χαμ (21:30)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ