Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2

Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2

Η Τσέλσι είχε τις ευκαιρίες, αλλά δύο κεφαλιές από Μαρσιάλ και Μαγκουάιρ, χάρισαν ένα σπουδαίο διπλό (0-2) στην ομάδα του Σόλσκιερ στο «Στάμφορντ Μπριτζ», που βρέθηκε σε απόσταση... βολής (-3) από τους Λονδρέζους. 3/3 της Γιουνάιτεντ εναντίον των «μπλε» τη φετινή σεζόν.

Η Τσέλσι είχε τις ευκαιρίες, αλλά δύο κεφαλιές από Μαρσιάλ και Μαγκουάιρ, χάρισαν ένα σπουδαίο διπλό (0-2) στην ομάδα του Σόλσκιερ στο «Στάμφορντ Μπριτζ», που βρέθηκε σε απόσταση… βολής (-3) από τους Λονδρέζους. 3/3 της Γιουνάιτεντ εναντίον των «μπλε» τη φετινή σεζόν.

Μπορεί οι «Κόκκινοι Διάβολοι» να είχαν μόλις μία νίκη στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στις τελευταίες 17 αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα, αλλά οι δύο φετινές της επιτυχίες απέναντι στους «μπλε» έδειχναν, ότι η Γιουνάιτεντ είχε βρει τον τρόπο.

Κάπως έτσι οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 3/3 απέναντι στους Λονδρέζους, βάζοντας φωτιά στη μάχη του Champions League.

Η Τσέλσι είχε τις φάσεις, έβαλε δύο γκολ με τις αλλαγές του Λάμπαρντ (Ζουμά, Ζιρού), αλλά και τα δύο ακυρώθηκαν έπειτα από υπόδειξη VAR. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν στην κόντρα και με απόλυτη αποτελεσματικότητα πήραν ένα τεράστιο διπλό.

Σε ένα πρώτο ημίχρονο που είχε «φρενήρη» ρυθμό και αρκετές ευκαιρίες από τη μεριά των «μπλε», η Γιουνάιτεντ ήταν εκείνη που κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ.

Η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ δημιούργησε… εστίες κινδύνου μπροστά στην εστία του Ντε Χέα, με βασικό εκφραστή τον Μίτσι Μπατσουαγί, αλλά ο Βέλγος σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, δεν βρήκε στόχο (23′, 26′, 45+1′).

Στο 45ο λεπτό, λοιπόν, ο  Άντονι Μαρσιάλ εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Γουάν-Μπισάκα και με γυριστή κεφαλιά, νίκησε τον Καμπαγιέρο, για το 0-1 της Γιουνάιτεντ.

Ήταν το ένατο γκολ του Γάλλου στο πρωτάθλημα, που «ντύθηκε» Ράσφορντ και «ξελάσπωσε» την ομάδα του, βάζοντας τέλος στην ανομβρία των 329 λεπτών των «κόκκινων διαβόλων».

Πλήγμα για τον Φρανκ Λάμπαρντ που στα πρώτα 45 λεπτά, έχασε με τραυματισμό τους Καντέ και Κρίστενσεν (πέρασαν στις θέσεις τους οι Μάουντ και Ζουμά).

Με επιθετικούς προσανατολισμούς μπήκε η Τσέλσι στο δεύτερο μέρος, που βρήκε γκολ με τον Ζουμά στο 55′. Το γκολ ακυρώθηκε όμως από τον Τέιλορ και το VAR, για επιθετικό φάουλ του Αθπιλικουέτα στον Γουίλιαμς.

Στο 63′ το φάουλ του Μπρούνο Φερνάντες πήγε στο δοκάρι από δύσκολη θέση, αλλά δύο λεπτά αργότερα από εκτέλεση κόρνερ του Πορτογάλου, η μπάλα πήγε συστημένη στο κεφάλι του Μαγκουάιρ και από εκεί στα δίχτυα για το 0-2 (ο Άγγλος σημείωσε το πρώτο του γκολ με την Μάντσεστερ στο πρωτάθλημα).

Ο τεχνικός των γηπεδούχων πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Ζιρού, εκείνος τον δικαίωσε στο 77′, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε για οφσάιντ. Το φάουλ του Μάουντ στο 89′ βρήκε στο δοκάρι του Ντε Χέα και το 0-2 παρέμεινε μέχρι τέλους, δίνοντας έναυσμα για πανηγυρισμούς στην ομάδα του Μάντσεστερ.

ΤΣΕΛΣΙΚαμπαγιέρο, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν (46’ Ζουμά), Τζέιμς, Ρίντιγκερ, Κόβασιτς, Ζορζίνιο, Πέδρο, Καντέ (11’ Μάουντ), Γουίλιαν, Μπατσουαγί(68’ Ζιρού)

ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤΝτεΧεα, Μαγκουάιρ, Σο, Μάτιτς, Ουίλιαμς, Γουάν Μπισάκα, Μπεϊγί, Φρεντ, Φερνάντες (0+2′ Νταλότ), Μαρσιάλ (90′ Ιγκαλό), Τζέιμς (80’ Περέιρα)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ