Πρέμιερ Λιγκ: Μάχη για μια θέση στα… αστέρια!

Πρέμιερ Λιγκ: Μάχη για μια θέση στα… αστέρια!

Η τιμωρία της Μάντσεστερ Σίτι φούντωσε για τα καλά τη μάχη για την έξοδο στο Champions League της επόμενης περιόδου, με 6 ομάδες να παλεύουν για μια θέση στα… αστέρια!

Χαμός: Αυτή η λέξη περιγράφει επακριβώς την κατάσταση που επικρατεί στην Πρέμιερ Λιγκ, μετά την τιμωρία της UEFA στην Μάντσεστερ Σίτι και τον αποκλεισμό των Πολιτών από την Ευρώπη για τα επόμενα δύο χρόνια. Αυτό τουλάχιστον ισχύει τη δεδομένη στιγμή, καθώς μπορεί το επόμενο διάστημα να ανατραπούν τα δεδομένα και η βρετανική ομάδα να δικαιωθεί και να αγωνιστεί κανονικά στο Champions League τη επόμενης σεζόν.

Η τιμωρία της Σίτι και η ενδεχόμενη αφαίρεση βαθμών που θα επιβληθεί στην ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα δεν επηρεάζει την μάχη του τίτλου, καθώς η Λίβερπουλ είναι ήδη στο +19 και ουσιαστικά έχει αγκαλιάσει το πρωτάθλημα εδώ και αρκετό καιρό. Ωστόσο, ακόμα και αν δεν επιβληθεί ποινή αφαίρεσης βαθμών, το γεγονός ότι η Μάντσεστερ Σίτι δεν θα παίξει στην Ευρώπη τον επόμενο χρόνο, προκαλεί… ντόμινο και δίνει τη δυνατότητα στην ομάδα που θα τερματίσει στην πέμπτη θέση να αγωνιστεί στο Champions League!

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι γίνεται στην Πρέμιερ Λιγκ. Η Λίβερπουλ όπως προαναφέραμε, έχει πάει ουσιαστικά από τώρα τον τίτλο και το μόνο που απομένει είναι το τυπικό κομμάτι. Η Σίτι είναι στη δεύτερη θέση και στην τρίτη η Λέστερ, η οποία έχει έξι βαθμούς διαφορά από την Τσέλσι. Οι Μπλε είναι στην τέταρτη θέση με 44 βαθμούς, ενώ στην πέμπτη θέση είναι η Τότεναμ με 40 πόντους, όσους έχει και η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Η διαφορά τους από την 10η Εβερτον είναι 4 βαθμοί και αναμένεται να γίνει μεγάλη μάχη για την έξοδο στο Champions League. Μετά την Τότεναμ και την Σέφιλντ, ακολουθούν οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 38 πόντους και ένα ματς λιγότερο, η Μπέρνλι με 37, η Γουλβς με 36 και ένα ματς λιγότερο και η Εβερτον, η οποία επίσης έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Αν η Γιουνάιτεντ κερδίσει σήμερα την Γουότφορντ, την οποία θα υποδεχθεί στο «Ολντ Τράφορντ» στις 16:00 ώρα Ελλάδας, θα προσπεράσει τις Σέφιλντ και Τότεναμ και θα ανέβει στην 5η θέση με 41 πόντους. Από εκεί που ήταν εκτός Ευρώπης, η τιμωρία της Σίτι της δίνει την ευκαιρία να «εξιλεωθεί». Από το… Brexit, είναι πολύ πιθανό να προλάβει ακόμα και μία από τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League.

Σήμερα, παίζουν επίσης οι Γουλβς και Εβερτον, με Νόριτς (εντός) και Αρσεναλ (εκτός) αντίστοιχα και έχουν την ευκαιρία με νίκες να μειώσουν τη διαφορά από την 5η θέση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής:

Σάββατο (22/02)
Τσέλσι-Τότεναμ 2-1
Μπέρνλι-Μπόρνμουθ 3-0
Κρίσταλ Πάλας-Νιούκαστλ 1-0
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Μπράιτον 1-1
Σαουθάμπτον-Άστον Βίλα 2-0
Λέστερ-Μάντσεστερ Σίτι 0-1

Κυριακή (23/02)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουότφορντ (16:00)
Γουλβς-Νόριτς
Άρσεναλ-Έβερτον (18:30)

Δευτέρα (24/02)
Λίβερπουλ-Γουεστ Χαμ (22:00)

Και το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 28/2
Νόριτς-Λέστερ (22:00)

Σάββατο 29/2
Μπράιτον-Κρίσταλ Πάλας (14:30)
Άστον Βίλα-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (Αναβλήθηκε)
Μπόρνμουθ-Τσέλσι (17:00)
Γουέστ Χαμ-Σάουθάμπτον (17:00)
Νιούκαστλ-Μπέρνλι (17:00)
Γουότφορντ-Λίβερπουλ (19:30)

Κυριακή 1/3
Μάντσεστερ Σίτι-Άρσεναλ (Αναβλήθηκε)
Έβερτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (16:00)
Τότεναμ-Γουλβς (16:00)

Η βαθμολογία:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ