Ένας 18χρονος έβαλε… φωτιά στο Μάντσεστερ (pics)

Ένας 18χρονος έβαλε… φωτιά στο Μάντσεστερ (pics)

O Μέισον Γκρίνγουντ αποτελεί «όαση» σε άλλη μία προβληματική χρονιά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον 18χρονο άσο να παρουσιάζει καλύτερες επιδόσεις στη rookie σεζόν του από την αντίστοιχη του Μάρκους Ράσφορντ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να παρουσιάζει τις χειρότερες επιδόσεις των τελευταίων 31 χρόνων στο αγγλικό ποδόσφαιρο, αλλά παραμένει σε τροχιά τετράδας και εισόδου στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Champions League.

Η τιμωρία της Μάντσεστερ Σίτι δίνει για πρώτη φορά το δικαίωμα και στην ομάδα που θα τερματίσει στην πέμπτη θέση της Premier League, να μπει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με μια από τις διεκδικήτριες να είναι η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Εάν οφείλουν οι «Κόκκινοι Διάβολοι» σε κάποιον τους βαθμούς που έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής (41 βαθμοί σε 27 αγωνιστικές), είναι στον Μάρκους Ράσφορντ.

Ο Άγγλος στράικερ έχει πετύχει 14 από τα 41 τέρματα της ομάδας (δηλαδή κάτι παραπάνω από το 1/3 των γκολ της ομάδας), οπότε ο τραυματισμός του στα μέσα Ιανουαρίου (2-3 μήνες εκτός, ίσως χάσει και το Euro 2020), είναι τεράστιο πλήγμα για τον Σόλσκιερ και την ομάδα του.

Στα… παπούτσια του Άγγλου πάντως φαίνεται να έχει μπει το μέλλον της αγγλικής ομάδας, ο Μέισον Γκρίνγουντ. Και γιατί όχι να τον ξεπεράσει; Άλλωστε οι επιδόσεις του στην πρώτη του σεζόν με τα «κόκκινα» το επιβεβαιώνουν.

Τι λένε λοιπόν τα νούμερα όσον αφορά τη σύγκριση Ράσφορντ- Γκρίνγουντ; Ο 22χρονος άσος, στην πρώτη του σεζόν με την Μάντσεστερ, τη σεζόν 2016-2017, κατάφερε να σημειώσει 11 γκολ, όσα δηλαδή και ο Γκρίνγουντ μέχρι στιγμής.

Μόνο που ο Ράσφορντ χρειάστηκε 48 παιχνίδια για να φτάσει σε αυτά τα νούμερα. Πόσα χρειάστηκε αντίστοιχα ο Γκρίνγουντ; Μόλις 33! Δηλαδή 15 ματς λιγότερα.

Τελευταίο θύμα του «παιδιού-θαύματος» της Μάντσεστερ, η Γουότφορντ, εναντίον της οποίας σκόραρε στη χτεσινή νίκη της ομάδας του με 3-0 απέναντι στις «σφήκες».

Ο Σόλσκιερ πάντως δεν έχει καμία αμφιβολία για την αξία του 18χρονου, για τον οποίο τόνισε πως είναι ο καλύτερος στα τελειώματα των φάσεων, ενώ στο μέλλον μπορεί να γίνει ένας ολοκληρωμένος επιθετικός.

Συγκεκριμένα ο Νορβγός τεχνικός τόνισε: «Είναι ο καλύτερος finisher που έχουμε και είναι μόλις 18 ετών. Όχι σαν τον Γουέιν Ρούνεϊ, καθώς έχει διαφορετικό σωματότυπο.

Σε λίγα χρόνια πάντως, θα είναι ο πιο ολοκληρωμένος επιθετικός».

Τι λέει ο ίδιος για όλα αυτά; «Νιώθω υπερηφάνεια και μόνο που περνάω από τα αποδυτήρια του Ολντ Τράφορντ. Είναι απλά εκπληκτικό. Με βλέπετε απλά να χαμογελάω μετά από τα γκολ που βάζω, αλλά δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο όμορφα αισθάνομαι.

Θέλω να αφήσω το στίγμα μου στο σύλλογο και να σκοράρω όσα περισσότερα μπορώ. Επιθυμώ να κερδίσω τρόπαια με την Γιουνάιτεντ, κάθε παιδί που προέρχεται από τα «σπλάχνα» του συλλόγου, επιθυμεί κάτι τέτοιο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ