Μάντσεστερ Σίτι: Ο ξεχωριστός κύριος Ντε Μπρόινε

Μάντσεστερ Σίτι: Ο ξεχωριστός κύριος Ντε Μπρόινε

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που έχουμε συνηθίσει. Το10.gr παρουσιάζει τον Βέλγο αστέρα της Μάντσεστερ Σίτι.

Είναι από τους ποδοσφαιριστές που με μία μονάχα ενέργεια τους, μπορούν να αλλάξουν την ροή ενός παιχνιδιού. Η άνεση στις μεταβιβάσεις του είναι αξιοθαύμαστη. Μπορεί να δημιουργήσει αλλά και να εκτελέσει με την ίδια ευκολία.

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, περί ου ο λόγος, είναι ο βασικός υπεύθυνος που η Μάντσεστερ Σίτι έφυγε θριαμβεύτρια από το Σαντιάγκο Μπερνάμπεου και πήρε προβάδισμα πρόκρισης κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Βέλγος άσος των Πολιτών έκανε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα και οδήγησε την Πρωταθλήτρια Αγγλίας στην ιστορική νίκη κόντρα στην Βασίλισσα.

Η ψυχραιμία του κατά την διάρκεια των αγώνων αξιοθαύμαστη. Απόσταγμα αυτού η αντίδραση του στο νικητήριο γκολ της Μάντσεστερ Σίτι στον χθεσινό αγώνα κόντρα στην Ρεάλ. Τα τεστ μετά τα ματς δείχνουν σαν να μην έχει καθόλου άγχος. Ωστόσο, για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο ο Βέλγος άσος έπρεπε να δουλέψει, να εξελιχθεί και να υπομείνει την αμφισβήτηση που υπήρχε στο πρόσωπο του κατά την παρουσία του στην Τσέλσι.

Ήταν ένα παιδί με προβλήματα προσαρμογής, όμως έχει εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο. Η πρόοδος και η άνοδος του είναι αξιοσημείωτη. Έχει εξελιχθεί στον ηγέτη της Μάντσεστερ Σίτι, η οποία φαίνεται να είναι έτοιμη να διεκδικήσει με αξιώσεις το Champions League.

Όταν ήταν στην Γκενκ πέρασε όλο το βράδυ στο γήπεδο για να κάνει προπόνηση και να βελτιώσει τα αδύναμα στοιχεία του.Ένας από τους φίλους του ήταν αυτός που επέμενε να βελτιώσει το κακό αριστερό του πόδι. Ο Ντε Μπρόινε πείσμωσε που δεν είχε καλό αριστερό, δούλεψε πολύ κι έφτασε στο επίπεδο να έχει σχεδόν το ίδιο καλό αριστερό με το… θανατηφόρο δεξί του!

Η φετινή χρόνια του Ντε Μπρόινε είναι η καλύτερη στην καριέρα του, αφήνοντας πίσω την καταστροφική περσινή, με τους πολλούς τραυματισμούς που είχε. Η άνεση να μοιράζει το ένα γκολ μετά το άλλο τον έχουν αναγάγει στον καλύτερο πασέρ στον κόσμο, με τις 16 τελικές πάσες στην Premier League να είναι αντιπροσωπευτικές των ικανοτήτων του. Θέλει άλλες πέντε για να σπάσει το ρεκόρ του Ανρί και να γίνει ο απόλυτος μαέστρος. Πλέον, βρίσκεται ένα κλικ πιο κάτω από το επίπεδο  των Μέσι και Κριστιάνο.

Ο Ντε Μπρόινε δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που έχουμε συνηθίσει. Είναι ήρεμος και ταπεινός. Όταν δεν συμφωνεί με κάποια απόφασή θα του βγουν τα εκρηκτικά στοιχεία του χαρακτήρα του. Θέλει να είναι ξεκάθαρος και να λέει τα πράγματα όπως νιώθει και μπροστά σε εκείνον που πρέπει να τα ακούσει. Δεν είναι λίγες οι φορές που τα έχει βάλει με τους συμπαίκτες του. Τελευταίο παράδειγμα η αντίδραση του προς τον Οταμέντι στο ματς κόντρα στην Γιουνάιτεντ για το League Cup.

Απολαμβάνει να παίζει ποδόσφαιρο

Ο Ντε Μπρόινε ποτέ δεν υπέγραψε συμβόλαιο με στόχο τις παραπάνω οικονομικές απολαβές. Στο δικό του μυαλό θέλει να βρίσκεται στην ομάδα που θα  παίζει το πιο καλό ποδόσφαιρο. Εξάλλου, οι δηλώσεις του κατά την παρουσίαση του στην Μάντσεστερ Σίτι είναι κάτι παραπάνω από αντιπροσωπευτικές της λογικής του.

«Μου προτάθηκε ένα πρότζεκτ, που δε θα μπορούσα να αρνηθώ. Η Σίτι ήταν η ομάδα που με ήθελε περισσότερο και ο σύλλογος, στον οποίο έβλεπα τον εαυτό μου περισσότερο».

Με την φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι έχει παίξει το ποδόσφαιρο που τον έχει αναγάγει σε έναν παίκτη top class, με έναν προπονητή να πιστεύει στις ικανότητες του και να τον έχει βελτιώσει στο μέγιστο βαθμό. Η συνύπαρξη του με τον Γκουαρδιόλα τον έχει εκτοξεύσει αγωνιστικά, με την δεδομένη χρονική στιγμή να θεωρείται ο καλύτερος δημιουργικός χαφ στον κόσμο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ