Οικονομικό «κραχ»: Η αξία της Γιουνάιτεντ έπεσε 1 δις. λίρες σε ένα μήνα!

Οικονομικό «κραχ»: Η αξία της Γιουνάιτεντ έπεσε 1 δις. λίρες σε ένα μήνα!

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει ισοπεδώσει την παγκόσμια οικονομία, με την αξία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έχει πέσει 1 δις. λίρες μέσα σε ένα μήνα. Στην αρχή του έτος η μετοχή της άγγιζε τις 16.53 λίρες, ενώ πλέον δεν ξεπερνάει τις 9.92!

Παγκόσμιο οικονομικό «κραχ» έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού, με τα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο να κατρακυλούν και τις μετοχές των εταιρειών να βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό.

Η αβεβαιότητα, ο φόβος και ο πανικός που έχει προκαλέσει η ραγδαία εξάπλωση του COVID-19, έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην παγκόσμια οικονομία, με το μέλλον να είναι δυσοίωνο και τους και τους ειδικούς να τονίζουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα τεράστια οικονομική κρίση, μεγαλύτερη από αυτή του 2008, που θα χρειαστούμε πολλά χρόνια για να την ξεπεράσουμε.

Οσον αφορά στο ποδόσφαιρο, τα δεδομένα είναι επίσης αποκαρδιωτικά. Τα εγχώρια πρωταθλήματα και οι ευρωπαϊκες – διεθνείς διοργανώσεις έχουν διακοπεί και ουδείς γνωρίζει πότε, πως και αν θα συνεχιστούν. Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε χθες από την UEFA, το Euro μεταφέρεται για το καλοκαίρι του 2021, ενώ παράλληλα αναβλήθηκε το παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων, που ήταν προγραμματισμένο για την επόμενη σεζόν. Ολα βρίσκονται στον… αέρα, με τις διοργανώσεις σε όλα τα αθλήματα να έχουν αναβληθεί μέχρι νεωτέρας.

Η διακοπή των αθλητικών δραστηριοτήτων λόγω του κορωνοϊού και η άνευ προηγουμένου πτώση των χρηματιστηρίων έχει προκαλέσει πανικό και στους ιδιοκτήτες των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, όπως είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της βρετανικής ομάδας, η οποία πριν από έναν μήνα είχε αξία 3 δισεκατομμύρια λίρες! Μέσα σε ένα μήνα, δηλαδή από τη στιγμή που άρχισε η εξαπλωση του κορωνοϊού στην Ευρώπη και διεκόπησαν οι αθλητικές δραστηριότητες, η αξία της ομάδας του Μάντσεστερ έπεσε στα 2 δισεκατομμύρια λίρες!

Στην αρχή του έτος η μετοχή της Γιουνάιτεντ άγγιζε τις 16.53 λίρες, ενώ πλέον δεν ξεπερνάει τις 9 λίρες (9.92). Αντίστοιχα είναι και τα δεδομένα για τις υπόλοιπες ομάδες του Νησιού, αλλά και για τους υπόλοιπους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης, που έχουν διακόψει τις προπονήσεις τους, λόγω του κορωνοϊού και ουδείς γνωρίζει πότε θα έχουμε και πάλι αγωνιστική δράση.

Αξίζει να σημειώσουμε, πάντως, πως εάν η οικογένεια Γκλέιζερς, η οποία αγόρασε τη Γιουνάιτεντ το 2005, πούλαγε σήμερα την ομάδα, παρά το γεγονός ότι έχει ραγδαία πτώση 1 δις. λιρών η αξία της, θα ήταν και πάλι κερδισμένη, καθώς την είχε αγοράσει έναντι 790 εκατ. λιρών.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, πέρσι μια εταιρία από τη Σαουδική Αραβία είχε ενδιαφερθεί για την εξαγορά της Γιουνάιτεντ και οι Γκλέιζερς είχε ορίσει ως τιμή πώλησης τα 3 δις. λίρες. Πριν την εξάπλωση του κορωνοϊού, βέβαια…

Η πανδημία έχει προκαλέσει τεράστια οικονομικά θέματα και στις ομάδες, με το παράδειγμα της Γιουνάιτεντ να είναι χαρακτηριστικό. Μια νέα οικονομική κρίση, που όπως προαναφέραμε, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα χρειαστεί να περάσουν πολλά χρόνια να καταφέρουμε να την ξεπεράσουμε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ