Premier League : Εορταστική επιδημία τραυματισμών

Premier League : Εορταστική επιδημία τραυματισμών

Οι τέσσερις αγωνιστικές κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων εβδομάδων είχαν βαρύ τίμημα για τις αγγλικές ομάδες .

Θα μπορούσε να ποιήσει την νήσσαν -αφ’ ης στιγμής η ομάδα του απέχει 15 πόντους από την εγγύτερη διώκτρια της κι αφού είχε αμελητέες απώλειες (μόνο δύο πόντων) στο διάστημα των εορτών– αλλά ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν λειτουργεί κοντόφθαλμα. Έτσι, ερωτηθείς για την κατάσταση της υγείας του Κάϊλ Γουόκερ, ο Καταλανός μάνατζερ της Μάντσεστερ Σίτι εξέφρασε την αντίθεση του για το, παραδοσιακά, βεβαρημένο πρόγραμμα των εορτών (που περιλάμβανε 4 αγωνιστικές σε 14 μέρες) χρησιμοποιώντας μια φράση, που έκανε το γύρο του κόσμου, «Σκοτώνουμε τους παίκτες».

Ατάκα που προφανώς ενέχει στοιχείο υπερβολής, αλλά δεν απέχει πολύ απο την αλήθεια. Γιατί πλην του Άγγλου διεθνούς ακραίου μπακ στο ιατρικό δελτίο της Μάντσεστερ Σίτι προστέθηκαν τα ονόματα των Γκαμπριέλ Ζεσούς και Κέβιν Ντε Μπρούινε.

Ο Γκουαρντιόλα επανέφερε το διαρκώς ανακινούμενο θέμα του καλενταριού της Πρέμιερ Λιγκ. Η οποία, αντί διακοπής «στου δρόμου τα μισά», όπως συμβαίνει στα περισσότερα μεγάλα πρωταθλήματα (Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία), λειτουργεί με τη λογική «θιάσου», που αυξάνει τις παραστάσεις κατά το διάστημα των εορτών.

Μόνο που έτσι κοντεύει να ξεμείνει ο «θίασος» από….πρωταγωνιστές στο βωμό του «άρτος και θεάματα».

Γιατί δεν είναι μόνο οι «Πολίτες», όπου ενέσκηψε επιδημία των τραυματισμών, από τις 22 Δεκεμβρίου όταν, με το Άρσεναλ – Λίβερπουλ (3-3), ξεκίνησε το εορταστικό ποδοσφαιρικό πρόγραμμα. Ευχάριστο για τους θεατές, αλλά όχι για τους διαγωνιζόμενους, που πέρασαν δύο «διαβολοβδομάδες».

Οι χιαστοί των «αετών» κι οι απώλειες των Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ

Τι να πουν, για παράδειγμα, στην Κρίσταλ Πάλας, που πλήρωσαν πανάκριβα το ότι έγιναν η πρώτη ομάδα που σταμάτησε την Μάντσεστερ Σίτι μετά απο 18 σερί νίκες. Το τίμημα του 0-0, στο «Σέλχαρστ Παρκ», ήταν οι κατεστραμμένοι χιαστοί του, στόπερ, Σκοτ Νταν και του, μέσου, Τζέϊσον Πάντσεον. Έτσι οι «αετοί» του Ρόι Χόντγκσον υποχρεούνται να παλέψουν για την σωτηρία, το υπόλοιπο της σεζόν, χωρίς δύο βασικά τους στελέχη.

Στα αξιοσημείωτα πως αμφότεροι τραυματίστηκαν προσπαθώντας ν’ ανακόψουν τον Ντε Μπρούινε. Ο Βέλγος επίσης έφυγε, από το ματς, σε φορείο, αλλά προχθές αγωνίστηκε κόντρα στην Γουότφορντ ανακουφίζοντας προπονητή κι οπαδούς.

Όχι όμως κι ο Γκαμπριέλ Ζεσούς, που θα μείνει εκτός 1,5 μήνα, αφού χτύπησε στον ίδιο αγώνα, στον έσω πλάγιο του αριστερού γονάτου.

Μια μέρα νωρίτερα, κόντρα στην Σαουθάμπτον, η έτερη ομάδα του Μάντσεστερ, η Γιουνάϊτεντ, είχε χάσει τους δύο επιθετικούς της. Ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς θα μείνει εκτός ένα μήνα, λόγω προβλήματος στο δεξί γόνατο (όπου χειρούργηθηκε τον περασμένο Μάη), αλλά και τον Ρομέλου Λουκάκου, που έφυγε με φορείο, λόγω χτυπήματος στο κρανίο, μετά από εναέρια μονομαχία.

Για τον Βέλγο, που απουσίασε στο ματς της περασμένης Δευτέρας με την, (πρώην ομάδα του) Έβερτον, τα νεότερα είναι καθησυχαστικά, αφού αναμένεται διαθέσιμος στο επόμενο ματς των «κόκκινων διαβόλων». Στη μακρά λίστα των τραυματιών προσθέστε κι εκείνους της Λίβερπουλ: Σαλάχ και Κοουτίνιο αποχώρησαν το Σάββατο, κόντρα στην Λέστερ, λόγω μυικών προβλημάτων, χάνοντας το ματς με την Μπέρνλι, δύο μέρες αργότερα και το επικείμενο ντέρμπι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ