Ένωση Ποδοσφαιριστών Premier League: «Μην αποδεχθείτε τις μειώσεις»

Ένωση Ποδοσφαιριστών Premier League: «Μην αποδεχθείτε τις μειώσεις»

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών της Αγγλίας (PFA) ενημέρωσε πως δεν υπάρχει καμία διάθεση από τους αστέρες της Premier League να δεχθούν μείωση των μισθών τους.

Η κυβέρνηση της Αγγλίας, μέσω του Υπουργού Υγείας, Ματ Χάνκοκ, ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές να δεχθούν περικοπές στους μισθούς τους, προκειμένου να εξασφαλισθούν οι πληρωμές των υπολοίπων υπαλλήλων των συλλόγων. Όπως, όμως, ξεκαθαρίζει σε ανακοίνωσή της η PFA και ο πρόεδρος της Γκόρντον Τέιλορ, κάτι τέτοιο θα είναι μόνο προς όφελος των πολύ-εκατομμυριούχων ιδιοκτητών των συλλόγων.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η μακροσκελής ανακοίνωση: «Τα οικονομικά κάθε συλλόγου διαφέρουν. Γνωρίζουμε το κοινό αίσθημα, σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές να καλύψουν τους μισθούς του υπόλοιπου προσωπικού. Ωστόσο, επειδή μιλάμε για επιχειρήσεις, η άποψή μας είναι ότι εφόσον οι σύλλογοι μπορούν να πληρώσουν, να το κάνουν. Οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουμε πολύ καλά τη σπουδαιότητα όλου του προσωπικού και δεν θέλουμε με τίποτα να συμβεί αυτή η αδικία… Αν, όμως, δεν υπάρχει πραγματικά σοβαρό οικονομικό πρόβλημα σε ένα σύλλογο, η χρήση του κυβερνητικού προγράμματος στήριξης θα είναι επιζήμια για όλη την κοινωνία. Αντιλαμβανόμαστε τη σοβαρότητα της κατάστασης και τις προκλήσεις που έχουμε όλοι μπροστά μας, ωστόσο μία τέτοια απόφαση θα εξυπηρετούσε μόνο τα συμφέροντα των μετόχων του συλλόγου… Έχουμε ζητήσει από τους συλλόγους να μας παρέχουν πληροφορίες σχετικά με την οικονομική τους κατάσταση, ώστε να μπορέσουμε να συζητήσουμε όλοι μαζί και να βρούμε λύσεις για το μέλλον – άμεσο και μακροπρόθεσμο».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Κατανοούμε πως πρέπει να είμαστε ευέλικτοι ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε την πανδημία του COVID-19. Επιπλέον, είμαστε διατεθειμένοι, ως PFA, να βοηθήσουμε οικονομικά όπου κριθεί απαραίτητο. Ελπίζουμε σύντομα να φτάσουμε σε συμφωνία με την Premier League και την EFL (ένωση συλλόγων επαγγελματικών πρωταθλημάτων), η οποία θα καθιστά ευοίωνο το μέλλον των συλλόγων και θα προστατέψει τους ποδοσφαιριστές».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ