Οικονομική κρίση λόγω πανδημίας στην Premier League

Οικονομική κρίση λόγω πανδημίας στην Premier League

Οκτώ ομάδες από την Premier League υπερβαίνουν το όριο του Financial Fair Play.

Η Premier League οδηγείται σε οικονομική κρίση λόγω του κορωνοϊού. Οκτώ από τις είκοσι ομάδες, υπερβαίνουν το όριο του Financial Fair Play.

Σύμφωνα με την Deloitte, υπάρχει κίνδυνος να υπάρξουν θέματα λόγω της πανδημίας. Τα εμπορικά δεδομένα των ομάδων της πρώτης κατηγορίας της Αγγλίας, έχουν επηρεαστεί ιδιαίτερα μετά το ξέσπασμα του Covid-19. Σημειώνονται μεγάλες μειώσεις στα έσοδα από εισιτήρια, τηλεοπτικά και πωλήσεις προϊόντων λόγω του φονικού ιού και των κλειστών γηπέδων.

Ήδη οκτώ σύλλογοι της Premier League, δίνουν για μισθούς περισσότερο από το 70% των εσόδων τους, όριο που η UEFA έχει θέσει για το FFP.

Τα ευρήματα της έκθεσης της Deloitte, φανερώνουν ότι οι Top6 σύλλογοι ξοδεύουν αθροιστικά 2 δις. ευρώ για την μισθοδοσία των παικτών, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι πρωτοπόρος με 400εκ. και μαζί με την Σίτι και την Τσέλσι, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τα μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα. Αυτές οι ομάδες θα μπουν σε σφιχτή οικονομική πολιτική έτσι ώστε να διατηρήσουν την βιωσιμότητα τους.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ