Γκουαρδιόλα: «Ολοι υπέφεραν, θα πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση οι παίκτες»

Γκουαρδιόλα: «Ολοι υπέφεραν, θα πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση οι παίκτες»

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα μίλησε για την αναμέτρηση με την Άρσεναλ, ενώ στάθηκε και στα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στο ποδόσφαιρο.

Αύριο (17/6), το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, η Premier League επιστρέφει στην δράση, με την Μάντσεστερ Σίτι να αντιμετωπίζει την Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα.  Σε τηλεδιάσκεψη που είχε με δημοσιογράφους, ο Πεπ Γκουαρδιόλα μίλησε για την αναμέτρηση με τους «κανονιέρηδες» και στάθηκε στα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Παράλληλα, ο Καταλανός κόουτς δε γινόταν να μην αναφερθεί στον παλιό του βοηθό και νυν προπονητή της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα. Οπως τόνισε, ο 38χρονος είναι ένα απίστευτο σημαντικό κομμάτι της πρόσφατης επιτυχίας της Σίτι.

«Θα παίξουμε και θα προσαρμοστούμε όσο το δυνατόν συντομότερα. Οι παίκτες επέστρεψαν καλά. Δεν έχουμε το παραμικρό παράπονο. Δεν ξέρουμε την ακριβή κατάστασή μας, όπως και οι άλλοι σύλλογοι δεν γνωρίζουν. Την Τετάρτη (17/6) κόντρα στην Άρσεναλ θα δούμε το επίπεδο της ομάδας και από εκεί και πέρα θα δούμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε. Όλες οι ομάδες της Premier League είχαν στη διάθεσή τους τρεισήμισι εβδομάδες. Ξέρουμε πως δεν φτάνουν, όμως αυτό έχουμε.

Ολοι υπέφεραν σε αυτή την κατάσταση, προσωπικά και οικονομικά, και θα πρέπει να προσαρμοστούμε. Προπονούνται καλά, αλλά δεν ξέρω ακριβώς την κατάστασή τους», τόνισε αρχικά για το ματς με την Άρσεναλ, για να προσθέσει:

«Με ανησυχεί ο κίνδυνος τραυματισμών. Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε ένα ματς, όμως το να δώσουμε ένα δεύτερο ματς μετά από τρεις ημέρες και ένα τρίτο μετά από τέσσερις… δεν είμαστε έτοιμοι.Θα πρέπει να κάνουμε rotation και να χρησιμοποιήσουμε όλους τους παίκτες. Οι παίκτες είναι σε καλή φυσική κατάσταση. Μπορείς να κάνεις διακοπές δύο εβδομάδων αλλά όχι τρεις μήνες. Είμαστε υποχρεωμένοι ωστόσο να αρχίσουμε τη σεζόν».

Για τον Μικέλ Αρτέτα:  «Το παιχνίδι ανήκει στους παίκτες. Οι προπονητές κάνουν προτάσεις, οι παίκτες κάνουν τη διαφορά. Το παιχνίδι ανήκει σε αυτούς. Έχουν ευθύνη όλοι τους να στείλουν μήνυμα πως είμαστε εδώ. Ξέρουμε ο ένας τον άλλο και ξέρει τα πάντα για εμάς. Είναι το ίδιο όπως ήταν εδώ. Ο Αρτέτα είναι ένα απίστευτο σημαντικό κομμάτι της πρόσφατης επιτυχίας μας. Μας βοήθησε να είμαστε αυτοί που είμαστε και για αυτό μας ξέρει. Χαιρόμαστε που ξαναγυρίζει. Εάν είναι χαρούμενος, είμαστε και εμείς».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ