Τσέλσι-Βέρνερ: Μια συνεργασία με φόντο το πρωτάθλημα

Τσέλσι-Βέρνερ: Μια συνεργασία με φόντο το πρωτάθλημα

Η Τσέλσι, ο Βέρνερ και μια ενδιαφέρουσα συνεργασία που έχει στόχο την κατάκτηση της Premier League.

Η Τσέλσι έκανε την μεγάλη έκπληξη με την απόκτηση του Τίμο Βέρνερ, πληρώνοντας στην Λειψία τη ρήτρα των 49 εκατομμυρίων λιρών, που είχε στο συμβόλαιο του. Η ομάδα του Φράνκ Λάμπαρντ συνεχίζει να κινείται δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι, καθώς μετά την απόκτηση Χακίμ Ζιγιές τον περασμένο Φεβρουάριο, πρόσθεσε έναν επιθετικό, ο οποίος μπορεί να κάνει την διαφορά στην Premier League.

Oι Μπλε στις δυο προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους δεν μπορούσαν να προβούν στην ανανέωση του ρόστερ τους, καθώς τους είχε επιβληθεί τον Φεβρουάριο του 2019 απαγόρευση μεταγραφών για παραβιάσεις κανομισμών όσον αφορά προσέγγιση νεαρών παικτών, ωστόσο από αυτό το καλοκαίρι είναι διατεθειμένοι να αφήσουν πίσω την τιμωρίας τους και να κάνουν κινήσεις, οι οποίες θα τους επιτρέψουν να διεκδικήσουν με αξιώσεις την επιστροφή τους στην κορυφή της Premier League, σπάζοντας έτσι το δίπολο των Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια.

Mια τέτοια κίνηση είναι η απόκτηση του Τίμο Βέρνερ, ενός παίκτη που μπορεί να αποφέρει κέρδη για την Τσέλσι, με τον Φράνκ Λάμπαρντ να έχει ακόμη μία επιλογή για την θέση του επιθετικού μετά τους Άμπραχαμ και Ζιρού. Η εκτελεστική δεινότητα του Γερμανού είναι γνώστη. Θα είναι το σημείο αναφοράς των Μπλε την ερχόμενη χρονιά. Ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να δημιουργήσει τόσο για τον εαυτό του, όσο και για τους συμπαίκτες του. Στα τέσσερα χρόνια που ήταν στην Λειψία σημείωσε 76 τέρματα, ενώ παράλληλα μοίρασε και 32 ασίστ. Με αυτά τα νούμερα είναι ανάμεσα στους κορυφαίους επιθετικούς των Top-5 πρωταθλημάτων από το 2016.

O Bέρνερ, όταν ολοκληρωθεί το γερμανικό πρωτάθλημα (2 αγωνιστικές μένουν για το τέλος) θα αποτελέσει παρελθόν από την Λειψία, το οποίο σημαίνει πως δεν θα δώσει το παρών στο Final 8 του Champions League, θέλοντας να ενσωματωθεί το συντομότερο δυνατό στην Τσέλσι. Εξάλλου οι δηλώσεις του κατά την παρουσιασή του από τους Μπλε δείχνουν πόσο θέλει να πετύχει στην αγγλική ομάδα.

«Είμαι ενθουσιασμένος που υπογράφω με την Τσέλσι, είναι μία περήφανη στιγμή για μένα που εντάσσομαι σε αυτή τη σπουδαία ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τη Λειψία, την ομάδα και τους οπαδούς για αυτά τα τέσσερα φανταστικά χρόνια. Θα είστε για πάντα στην καρδιά μου. Ανυπομονώ για τη νέα σεζόν μαζί με τους νέους μου συμπαίκτες, τον νέο μου προπονητή και φυσικά τους οπαδούς της Τσέλσι».

Ο Φράνκ Λάμπαρντ στον έναν χρόνο που βρίσκεται στην Τσέλσι έχει προλάβει να βάλει την δική του υπογραφή. Έχει καταφέρει να δημουργήσει ένα νεανικό σύνολο, το οποίο έχει πολλά περιθώρια εξέλιξης, ενώ ο τρόπος παιχνιδιού που έχει επιβάλλει είναι τέτοιος, έτσι ώστε να αναδείξει τις αρέτες που έχει ο Βέρνερ ως ποδοσφαιριστής.

Η απόκτηση του Βέρνερ δείχνει τον στόχο της Τσέλσι για την επόμενη χρονιά, ο οποίος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, με τους Μπλε να μην σταματάνε στην απόκτηση του Γερμανού επιθετικού, καθώς έχουν βάλει στο στόχαστρο τους τους Τσίλγουελ-Χάβερτς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ