Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι 2-1

Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι 2-1

Είναι αλήθεια! Η αναμονή έλαβε τέλος για τη Λίβερπουλ που με τη νίκη της Τσέλσι επί της Μάντσεστερ Σίτι με 2-1 στη ματσάρα του «Stamford Bridge» στέφθηκε πρωταθλήτρια και μαθηματικά, ύστερα από 30 ολόκληρα χρόνια.

Ήταν πάρα πολλά τα 30 χρόνια για τη Λίβερπουλ. Είχε πλέον καταντήσει ανέκδοτο. Κάθε φορά ήταν η… χρονιά της αλλά πάντα στο τέλος κάτι στράβωνε. Ακόμα και φέτος, η πανδημία πήγε να της βάλει τρικλοποδιά αλλά… ΦΕΤΟΣ ΗΤΑΝ Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ. Η Τσέλσι νίκησε με 2-1 τη Μάντσεστερ Σίτι, κράτησε τους «Πολίτες» στο -23 από τους «reds» και με επτά ματς να μένουν, αυτό το πρωτάθλημα δεν μπορεί να χαθεί, ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα. Η Λίβερπουλ είναι πρωταθλήτρια Αγγλίας για τη σεζόν 2019-20.

Το ματς ήταν εξαιρετικό στη μεγαλύτερη του διάρκεια. Μπερνάρντο και Φερναντίνιο για τη Σίτι, Μπάρκλεϊ και Κρίστενσεν για την Τσέλσι από την άλλη, δεν μπόρεσαν να σκοράρουν στο πρώτο μέρος αλλά το έκανε ο Πούλισικ. Στο 36′ ο Μεντί έκανε τραγικό λάθος, ο Αμερικανός έκλεψε κι έφυγε κάνοντας το 1-0 απέναντι από τον Έντερσον.

Στο δεύτερο μέρος το ματς ήταν ακόμη καλύτερο. Στο 55′ με εκπληκτικό φάουλ ο Ντε Μπρόινε έκανε το 1-1 και δύο λεπτά μετά λίγο έλειψε να γίνει και η ανατροπή αλλά ο Στέρλινγκ σε ανεπανάληπτη ευκαιρία έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Στο 62ο λεπτό ο Έντερσον έκανε γκάφα αλλά ο Μάουντ αστόχησε από κοντά ενώ στο 72’ η Τσέλσι έχασε απίθανη ευκαιρία. Ο Πούλισικ πήρε την μπάλα από το τραγικό λάθος του Φερναντίνιο, πέρασε και τον Έντερσον αλλά ο Γουόκερ έσωσε ακριβώς πάνω στη γραμμή κρατώντας το 1-1. Όχι για πολύ όμως…

Στο 76′ Άμπραχαμ και Γουίλιαν έχασαν τα άχαστα μπροστά στο τέρμα, αλλά ο Φερναντίνιο έβαλε το χέρι του για να διώξει την μπάλα στη γραμμή, το VAR φυσικά το είδε, με τον Βραζιλιάνο να παίρνει κόκκινη κάρτα και την Τσέλσι να κερδίζει πέναλτι. Ο Γουίλιαν το εκτέλεσε κι έκανε το 2-1 για τους «μπλε». Έτσι η ομάδα του Λάμπαρντ έστεψε πρωταθλήτρια τη Λίβερπουλ ενώ η ίδια αποσπάστηκε και πάλι με πέντε βαθμούς από την πέμπτη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Αλόνσο, Ρίντιγκερ, Κρίστενσεν, Μπάρκλεϊ (73’ Κόβασιτς), Καντέ, Πούλισικ (90+1’ Γκίλμουρ), Γουίλιαν, Μάουντ (90+1’ Πέδρο), Ζιρού (62’ Έιμπραχαμ)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Μεντί (59’ Ζιντσένκο), Λαπόρτ (74’ Οταμέντι), Φερναντίνιο, Γκιντογκάν, Ντε Μπρόινε, Μερνάρντο Σίλβα (55’ Ζέσους), Ρόδρι (55’ Νταβίντ Σίλβα), Μαχρέζ, Στέρλινγκ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ