Αστον Βίλα – Γουλβς 0-1

Αστον Βίλα – Γουλβς 0-1

Την τρίτη της νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια μετά την διακοπή πέτυχε η Γουλβς. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού κέρδισε εκτός έδρας με 1-0 την Αστον Βίλα και ανέβηκε στην 5η θέση.

Εντυπωσιακή είναι η πορεία της Γουλβς μετά την επανέναρξη της Πρέμιερ Λιγκ. Η ομάδα του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο το μεσημέρι του Σαββάτου επικράτησε εκτός έδρας της Αστον Βίλα με 1-0 και ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας με 52 βαθμούς σε 32 παιχνίδι.

Μια θέση που δίνει την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, εάν ισχύσει η τιμωρία της Μάντσεστερ Σίτι.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους «16» του Europa League μετά τη σημερινή νίκη είναι στο +3 από την Γιουνάιτεντ, αλλά και στο -2 από την τέταρτη Τσέλσι. Αξίζει να σημειώσουμε όμως ότι τόσο οι Κόκκινοι Διάβολοι όσο και οι Μπλε όμως έχουν ένα ματς λιγότερο. Από την άλλη η Αστον Βίλα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, αφού είναι στην προτελευταία θέση με 27 πόντους.

Αυτή μάλιστα ήταν η τρίτη νίκη της Γουλβς σε ισάριθμα παιχνίδια μετά την επανέναρξη, αφού στα δύο προηγούμενα ματς που έδωσε νίκησε με 2-0 της Γουέστ Χαμ και με 1-0 την Μπόρνμουθ.

H εικόνα του αγώνα:

Η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση άνηκε στην Αστον Βίλα. Στο 9’ ο Χάουζ έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Ντόχερτι στο 24’. Στο 27’ η Γουλβς άγγιξε το 1-0, αλλά η κεφαλιά του Ζότα πέρασε ξυστά από τα δοκάρια του Νίλαντ. Δέκα λεπτά αργότερα ο Ρουί Πατρίτσιο είπε «όχι» στον Γκρίλις.

Στο 39’ ο Χιμένες δοκίμασε το πόδι του, αλλά δεν βρήκε στόχο. Στο 42’ ο τερματοφύλακας της Αστον Βίλα έκανε επική γκάφα, έστρωσε στον Ζότα, ο επιθετικός της Γουλβς σούταρε από το ύψος της  μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Ετσι, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες κολλημένες στο 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με την ομάδα του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο όμως να βρίσκει σε αντεπίθεση το γκολ που έψαχνε. Στο 62’ ο Γιόνι μπήκε στην περιοχή, έστρωσε στον Ντεντόνκερ και αυτός με όμορφο σουτ έγραψε το 0-1. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ντεντόνκερ απείλησε ξανά, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ.

Η Αστον Βίλα όσο και αν προσπάθησε δεν κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, με την Γουλβς να παίρνει το τρίποντο της νίκης και να συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ.

Οι συνθέσεις:

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Νίλαντ, Τάργκετ (11’ Τέιλορ), Χάουζ, Μινγκς, Κονσά (59’ Ελμοχαμαντί), Χουριχέιν (59’ ΜακΓκίν), Γκρίλις, Νακαμπά (82’ Τρεζεγκέ), Σαμάτα, Λουίζ, Ντέιβις (82’ Ελ Γκάζι).

ΓΟΥΛΒΣ: Πατρίσιο, Μπολί, Κόαντι, Ντόχερτι, Γιόνι, Μουτίνιο, Ντεντόνκερ, Σάις, Νέβες, Χιμένες (86’ Νέτο), Ζότα (59’ Τραορέ)

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ