Πώς η κυρία Κλοπ άλλαξε την ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ

Πώς η κυρία Κλοπ άλλαξε την ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ

Η ιστορία των τελευταίων ετών στην Πρέμιερ Λιγκ θα μπορούσε να είναι εντελώς διαφορετική αν δεν υπήρχε η σύζυγος του Γιούργκεν Κλοπ.

Λίγο μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου 2012-13, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αποχώρησε από τον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ύστερα από 27 χρόνια. Οι «κόκκινοι διάβολοι» έψαχναν τον αντικαταστάτη του και τον είχαν βρει στο πρόσωπο του Γιούργκεν Κλοπ.

Ο 53χρονος προπονητής είχε κατακτήσει δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα με την Ντόρτμουντ (2010-11, 2012-13) και βρέθηκε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2012-13, όπου οι Βεστφαλοί ηττήθηκαν από την Μπάγερν. Οι πορείες αυτές έκαναν τη Γιουνάιτεντ να εξετάζει σοβαρά αυτή την περίπτωση.

Την τελευταία λέξη έμελλε να πει η σύζυγος του Γερμανού, Ούλα. Σύμφωνα με δηλώσεις του Κλοπ στο «Sky», ο ίδιος σκεφτόταν σοβαρά την πρόταση αυτή αλλά η γυναίκα του τον συμβούλευσε να μην μετακομίσει στο Μάντσεστερ.

Τελικά, αυτή η επιλογή φάνηκε σωστή καθώς η πορεία του Γερμανού τεχνικού με τους «reds» είναι εντυπωσιακή. Στα 5 χρόνια παρουσίας του στο Μέρσεϊσαϊντ, άλλαξε ολοκληρωτικά την εικόνα της ομάδας. Το 2019 κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ, το Μουντιάλ Συλλόγων και το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, ενώ φέτος κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα με τους «κόκκινους» μετά από 30 χρόνια.

Από την άλλη πλευρά, στο Μάντσεστερ επικρατεί δυσαρέσκεια. Εκείνη την περίοδο, οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν αποκτήσει τον Ντέιβιντ Μόγιες σε μια συνεργασία που δεν καρποφόρησε, ενώ αυτή τη στιγμή παλεύουν για να μπουν στην τετράδα που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ως εκ τούτου, η σύζυγος του Γιούργκεν Κλοπ έγραψε τη δική της σημαντική σελίδα, που έμελλε να αλλάξει μια για πάντα την ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ και του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ