Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ 4-0

Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ 4-0

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν καταιγιστική κόντρα στην Λίβερπουλ και επικράτησε με 4-0 στο πρώτο παιχνίδι των Κόκκινων ως Πρωταθλητές Αγγλίας.

Στους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έμεινε η Λίβερπουλ. Οι Κόκκινοι ήταν άνευροι στο ντέρμπι με την Μάντσεστερ Σίτι με αποτέλεσμα να γνωρίσουν βαριά ήττα (4-0) στο πρώτο παιχνίδι τους ως Πρωταθλητές Αγγλίας. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα πριν την αρχή της αναμέτρησης έκανε το καθιερωμένο pasillio, και έπειτα στον αγωνιστικό χώρο επέβαλλε την κυριαρχία της, ισοπεδώνοντας την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, η οποία δεν μπόρεσε να αντιδράσει σε κανένα σημείο του παιχνιδιού.

Μάλιστα το σκορ, θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερο για τους Πολίτες, αν ήταν πιο αποτελεσματικοί στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Παρόλο αυτά, η αρχή της αναμέτρησης δεν προμήνυε την εξέλιξη που θα πάρει το παιχνίδι. Η Λίβερπουλ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και θα μπορούσε να προηγηθεί αν ο Σαλάχ δεν σημάδευε το δοκάρι του Έντερσον (19΄).

Αυτή η ευκαιρία των Reds φαίνεται να αφύπνισε την Μάντσεστερ Σίτι. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 24΄ ο Στέρλινγκ ταλαιπώρησε τον Γκόμεζ, με τον τελευταίο να γκρεμίζει τον παίκτη των Πολιτών κερδίζοντας, έτσι πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε σωστά ο Κέβιν Ντε Μπρόινε.

Οι Πολίτες από εκεί και πέρα συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό. Στο 35΄ λεπτό, βγήκαν ιδανικά στην κόντρα και ο Στέρλινγκ πλάσαρε υποδειγματικά τον Άλισον για το 2-0, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρος Ντε Μπρόινε-Φόντεν έκρυψαν την μπάλα και ο τελευταίος διαμόρφωσε το 3-0, το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν κατέβασε ρυθμούς και στο δεύτερο μέρος. Στο 50’ το σουτ του Στέρλινγκ κόντραρε στον Φαμπίνιο κι έξυσε το δοκάρι του Άλισον, ενώ ένα λεπτό αργότερο στο ο Φαν Ντάικ έσωσε στη γραμμή μετά από πλασέ του Φόντεν. Τελικά η απερχόμενη πρωταθλήτρια Αγγλίας βρήκε τέταρτο τέρμα, στο 66΄, κρύβοντας την μπάλα και ο Στέρλινγκ από δεξιά έκανε την προσποίηση και πλάσαρε για το 4-0. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι έσβησε αν και η Σίτι στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, βρήκε και πέμπτο τέρμα με τον Μαχρέζ, αλλά ακυρώθηκε με την χρήση του VAR.

Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ (73’ Ζοάο Κανσέλο), Γκαρσία, Λαπόρτ (79’ Οταμέντι), Μεντί, Ντε Μπρόινε, Ρόδρι, Γκιντογκάν, Φόντεν, Ζέσους (58’ Μαχρέζ), Στέρλινγκ(78’ Μπερνάρντο Σίλβα)

Λίβερπουλ: Άλισον, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Άρνολντ (76’ Ουτίλιαμς), Γκόμες (46′ Τσάμπερλεϊν), Χέντερσον, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (62’ Κεϊτά), Σαλάχ, Μανέ (85’ Μιναμίνο), Φιρμίνο (62’ Οριγκί)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ