Κλοπ για Γκουαρντιόλα: «Είναι ο κορυφαίος προπονητής της εποχής μας»

Κλοπ για Γκουαρντιόλα: «Είναι ο κορυφαίος προπονητής της εποχής μας»

Τον σεβασμό του για τον προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι εξέφρασε ο Γιούργκεν Κλοπ.

Ο Γιούργκεν Κλοπ θεωρείται ένας από τους κορυφαίους προπονητές της σύγχρονης εποχής καθώς έχει πετύχει σπουδαία πράγματα με τη Λίβερπουλ κατά την πενταετή θητεία του στην ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ.

Ο 53χρονος προπονητής μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή στο «BBC» και αναγνώρισε την αξία του Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος υπήρξε ο βασικός του αντίπαλος στη διεκδίκηση της Πρέμιερ Λιγκ με τον τίτλο να καταλήγει στους «reds».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γερμανού: «Σέβομαι αυτό που κάνει. Όταν συναντιόμαστε, θέλω να τον νικάω. Δεν έχω όμως το παραμικρό πρόβλημα να παραδεχτώ και να καταθέσω τη γνώμη μου με 100% ειλικρίνεια πως είναι ο καλύτερος τεχνικός της γενιάς μας.

Δεν είναι πρόβλημα για μένα να το παραδεχτώ. Δεν μου στερεί αυτή η παραδοχή τίποτα από την αυτοπεποίθησή μου. Έχω παλέψει συχνά και σκληρά απέναντι σε ομάδες του Πεπ Γκουαρντιόλα. Δεν ξέρω για πόσα πολλά χρόνια, γύρω στα τέσσερα, τρία στην Γερμανία.

Ήμασταν μακριά από τις ομάδες του Γκουαρντιόλα, οπότε έπρεπε να βρω έναν άλλο δρόμο για να προσεγγίσω αυτή τη μάχη. Μου αρέσει και θαυμάζω αυτό που κάνει.

Συναντηθήκαμε δύο φορές πέρυσι μαζί με τις δύο οικογένειές μας και αναπτύχθηκε μεγάλη συμπάθεια».

Στη συνέχεια, ο Κλοπ κλήθηκε να απαντήσει για τη βαριά ήττα με 4-0 από τη Μάντσεστερ Σίτι και τόνισε: «Δεν διάβασα τις εφημερίδες την επόμενη ημέρα του αγώνα, είμαι όμως σίγουρος πως στα πρωτοσέλιδα θα υπήρχε το αποτέλεσμα. Εμένα μου άρεσε ωστόσο η συμπεριφορά των παικτών μου.

Το πρόβλημα ήταν οι φάσεις κλειδιά. Ήταν ένα καλό ματς για εμάς, αλλά είναι παράξενο γιατί θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει και 6-0. Η ένταση που βγάλαμε όταν αμυνόμασταν, ειδικά στα πρώτα 25 λεπτά, ήταν εξαιρετική».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ