Γκουαρντιόλα : Το μπλουζάκι που φόρεσε κατά του φασισμού (vid)

Γκουαρντιόλα : Το μπλουζάκι που φόρεσε κατά του φασισμού (vid)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα φόρεσε ένα συμβολικό μπλουζάκι θέλοντας να περάσει ένα συγκεκριμένο μήνυμα στη συνέντευξη Τύπου των «citizens».

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα θέλησε να περάσει το δικό του μήνυμα με το μπλουζάκι που φόρεσε στη συνέντευξη Τύπου της Μάντσεστερ Σίτι ενόψει του παιχνιδιού με τη Νιουκάστλ στο «Etihad» στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ (8/7, 20:00).

Ο τεχνικός των «citizens» φόρεσε ένα μαύρο T-shirt που έγραφε «Love Simone, Hate Fascism» (αγαπώ τη Σιμόν, μισώ τον φασισμό), αναφερόμενος στην τραγουδίστρια της τζαζ, Νίνα Σιμόν, η οποία έδωσε τον αγώνα της για να καταπολεμήσει τον ρατσισμό προς την αφροαμερικανική κοινότητα των ΗΠΑ.

Ο 49χρονος έχει μιλήσει δημόσια και στο παρελθόν για τις πράξεις των λευκών προς τους μαύρους πληθυσμούς, ενώ αποφάσισε με αυτόν τον τρόπο να εκφράσει και πάλι τη γνώμη του για το θέμα αυτό. Πρόκειται για μία ακόμη πράξη που έγινε στο πλαίσιο του κινήματος «Black Lives Matter», στο οποίο οι άνθρωποι του αθλητισμού υπερασπίζονται τα δικαιώματα των μαύρων πληθυσμών με αφορμή την πρόσφατη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ