Φαν Ντάικ : Το «τέρας» από την Ολλανδία κλείνει σήμερα τα 29 (vid)

Φαν Ντάικ : Το «τέρας» από την Ολλανδία κλείνει σήμερα τα 29 (vid)

Τα γενέθλιά του έχει σήμερα (8/7) το ακλόνητο «διαμάντι» της άμυνας της Λίβερπουλ και της εθνικής Ολλανδίας Βίρτζιλ Φαν Ντάικ και γίνεται 29 χρονών.

Το όνομά του αντώνυμο της ντρίμπλας. Ταπεινός, εργατικός, ηγέτης. Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ κλείνει σήμερα (8/7) τα 29 του χρόνια.

Ο κεντρικός αμυντικός της Λίβερπουλ και της εθνικής Ολλανδίας έφτασε τον περασμένο χειμώνα πολύ κοντά στο να μπει… σφήνα ανάμεσα σε Μέσι και Ρονάλντο και να κατακτήσει τη χρυσή μπάλα. Τελικά, δεν κατάφερε να «ρίξει» το μονοπώλιο της τελευταίας δεκαετίας και κάτι, αφού ο Αργεντινός ήταν αυτός που την πήρε για έκτη φορά στη καριέρα του. Ωστόσο είναι δύσκολο να ξεχάσει κανείς το πόσο κοντά έφτασε ο Φαν Ντάικ.

Ο παίκτης τον οποίο δεν πέρασε ποτέ κανείς επιθετικός με ντρίμπλα σε μία ολόκληρη σεζόν. Ο παίκτης που ήταν και εξακολουθεί να είναι το «άλφα» και το «ωμέγα» της ομάδας του Μέρσεισαϊντ, που έφτασε, μαζί με τους υπόλοιπους τη Λίβερπουλ στη κορυφή της Ευρώπης, αλλά και της Αγγλίας μετά από 30 ολόκληρα χρόνια. Ο Ολλανδός στόπερ μετρά την τρέχουσα σεζόν 43 συμμετοχές, έχοντας πετύχει τέσσερα γκολ, ενώ έχει μοιράσει και δύο ασίστ. Συνολικά, έχει αγωνιστεί στην Πρέμιερ Λιγκ 152 φορές και τις 60 από αυτές η ομάδα του δεν έχει δεχτεί γκολ. Έχει συμβόλαιο με τους «Κόκκινους» μέχρι και το καλοκαίρι του 2023, υποσχόμενος ακόμα περισσότερες επιτυχίες με τη φανέλα αυτή.

Απολαύστε μερικές από τις φετινές καίριες αμυντικές επεμβάσεις του:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ