Εφτά παίκτες εντός και πέριξ της περιοχής, μόνο ο Τζαβέλλας κατάλαβε το χέρι – πέναλτι (vid)

Εφτά παίκτες εντός και πέριξ της περιοχής, μόνο ο Τζαβέλλας κατάλαβε το χέρι – πέναλτι (vid)

Ο Τζαβέλλας σήκωσε τα χέρια και ζητούσε πέναλτι, τη στιγμή που κανείς άλλος από τους διεθνείς δεν είχε καταλάβει το χέρι.

Είναι αλήθεια πως όσοι παρακολουθούσαν το παιχνίδι της Εθνικής στο Μπατούμι χθες το βράδυ δεν αντιλήφθηκαν στη ροή του αγώνα πως υπήρξε πέναλτι στο 89’. Εκτελέστηκε το φάουλ από τον Μπακασέτα, πήδηξε ο Μπουχαλάκης με τον Γκιορμπελίτζε εντός περιοχής, με την μπάλα να απομακρύνεται. Και τον χρόνο να πιέζει αφόρητα την Ελλάδα.

Δεν το κατάλαβαν, όμως, ούτε οι ίδιοι οι διεθνείς. Πέντε παίκτες βρίσκονταν μέσα στην περιοχή της Γεωργίας. Και δύο ακόμα λίγο έξω από την περιοχή, έχοντας «φάτσα» τη φάση.

Κι όμως: όπως θα δείτε στο βίντεο κανείς, πλην ενός, δεν διαμαρτύρεται για πέναλτι, αφού η φάση έγινε τόσο γρήγορα που όλοι θεώρησαν πως η μπάλα έχει βρει στο κεφάλι του Γκιορμπελίτζε πριν απομακρυνθεί.

Ο μοναδικός που σηκώνει τα χέρια του και δείχνει πως έχει αντιληφθεί ότι κάτι έχει συμβεί στη φάση είναι ο Γιώργος Τζαβέλλας. Ο Έλληνας αμυντικός βρίσκεται στο ύψος του πέναλτι της μεγάλης περιοχής της Γεωργίας. Σηκώνει αμέσως τα χέρια του ζητώντας πέναλτι, ενώ στη συνέχεια της φάσης τρέχει να κυνηγήσει έναν αντίπαλο, εξακολουθώντας όμως να έχει τα χέρια σηκωμένα και να φωνάζει προς τον διαιτητή.

Η αλήθεια είναι πως ο Τζαβέλλας είναι… παρεξηγημένος από τις πολλές διαμαρτυρίες κατά τη διάρκεια των αγώνων (μάλιστα χθες δέχτηκε κίτρινη για διαμαρτυρία και θα χάσει το παιχνίδι με τη Σουηδία) και ίσως κανείς εκείνη την ώρα να μη σκέφτηκε πως μπορεί να έχει δίκιο.

Τελικά οι διαμαρτυρίες του… δικαιώθηκαν, αφού εκτός απ’ αυτόν το χέρι το είδαν και στο VAR και κάλεσαν τον διαιτητή, ο οποίος έδωσε το πέναλτι και η Εθνική πήρε μια «χρυσή» νίκη που τη διατηρεί ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης στο Κατάρ.

Δείτε στο τρίτο δευτερόλεπτο του βίντεο της διαμαρτυρίες του Γιώργου Τζαβέλλα για πέναλτι υπέρ της Εθνικής:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ