Από το Ζάγκρεμπ στη Στοκχόλμη – Μια άλλη Εθνική σε έναν παρόμοιο «τελικό»

Από το Ζάγκρεμπ στη Στοκχόλμη – Μια άλλη Εθνική σε έναν παρόμοιο «τελικό»

Τότε ήταν η Κροατία. Σήμερα είναι η Σουηδία. Η Εθνική ομάδα, τέσσερα χρόνια μετά το Ζάγκρεμπ, δίνει έναν άλλον... τελικό, έχοντας αλλάξει κατά 90% σε επίπεδο προσώπων.

Από το Ζάγκρεμπ, τον Νοέμβριο του 2017, στη Στοκχόλμη τον Οκτώβριο του 2021. Από εκείνη την αναμέτρηση απέναντι στην Κροατία, που λίγους μήνες μετά έπαιζε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, στο παιχνίδι κόντρα στη Σουηδία, μια ομάδα που η ποδοσφαιρική της «φουρνιά» είναι από τις καλύτερες που έχει βγάλει τα τελευταία χρόνια.

Πως ταιριάζει εκείνο το παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ, με το σημερινό στη Στοκχόλμη; «Τελικός» τότε. «Τελικός» και σήμερα. Για μια πρόκριση σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Για μια πρόκριση που έχει λείψει πολύ από την Εθνική ομάδα.

Η ομάδα του Μίκαελ Σκίμπε δεν τα είχε καταφέρει καλά εκείνη τη βραδιά. Το 4-1 δεν άφηνε κανένα περιθώριο εν όψει του επαναληπτικού. Αποδείχτηκε με το 0-0 του δεύτερου αγώνα. Ηταν επί της ουσίας το τέλος του Γερμανού προπονητή στον πάγκο της Εθνικής ομάδας.

Απόψε ο Φαν Σιπ παίζει κι εκείνος με έναν τρόπο το δικό του μέλλον. Μια ήττα θα αφήσει την Ελλάδα να κυνηγάει… φαντάσματα για να βρει θέση στην πρώτη δυάδα. Και το «πλάνο Κατάρ» του Ολλανδού προπονητή θα έχει αποτύχει οριστικά.

Τι κοινό, σε επίπεδο προσώπων, είχε εκείνη η Εθνική με τη σημερινή; Σε επίπεδο κλήσεων ήταν τότε, είναι και σήμερα ο Σταφυλίδης, ο Τζαβέλλας, ο Ζέκα, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο Μπακασέτας.

Σε επίπεδο «διαθέσιμων επιλογών» αυτή τη στιγμή είναι μονάχα ο Μπακασέτας, που είναι αρχηγός και θα ξεκινήσει βασικός και ο Σταφυλίδης, που μετά την απουσία του Τζαβέλλα λόγω καρτών θα αποτελέσει τον τρίτο κεντρικό αμυντικό της Εθνικής. Κανείς άλλος απ’ την ομάδα που ταξίδεψε το 2017 στο Ζάγκρεμπ δεν είναι στις επιλογές του Φαν Σιπ (θα ήταν ο Φορτούνης αν δεν ήταν τραυματίας).

Μία αλλαγή, διατηρεί το ίδιο σχήμα

Η είσοδος του Κώστα Σταφυλίδη στο αρχικό σχήμα αναμένεται να είναι και η μοναδική αλλαγή της Ελλάδας σε σχέση με την ενδεκάδα που είδαμε στο Μπατούμι κόντρα στη Σουηδία το περασμένο Σάββατο.

Ο Σταφυλίδης θα παίξει μαζί με Μαυροπάνο και Χατζηδιάκο στο κέντρο της άμυνας, με τον Βλαχοδήμο να είναι στα γκολπόστ. Από ‘κει και πέρα, στο 3-4-3 του Φαν Σιπ θα είναι οι Τσιμίκας και Ανδρούτσος αριστερά και δεξιά στην άμυνα, οι Σιώπης – Μπουχαλάκης στον άξονα, Μασούρας και Μπακασέτας θα παίξουν ως ελεύθεροι με τον Παυλίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ