Καζακστάν – Φινλανδία 0-2

Καζακστάν – Φινλανδία 0-2

Χάρη σε δύο γκολ του Πούκι ο οποίος έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής του ομάδας, η Φινλανδία επικράτησε με 2-0 του Καζακστάν εκτός έδρας κι έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της δεύτερης θέσης.

Επιστροφή στις νίκες για την Φινλανδία που μετά από δύο σερί ήττες, έφυγε με διπλό (0-2) από το Καζακστάν και έπιασε την Ουκρανία στη δεύτερη θέση του ομίλου με οκτώ βαθμούς. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Τεέμου Πούκι που πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του κι έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Φινλανδίας, ξεπερνώντας ον Γιάρι Λιτμάνεν.

Ο Γκράνλουντ είχε ένα δοκάρι για τους φιλοξενούμενους στο 40′ και πέντε λεπτά μετά ήρθε το 0-1 με κοντινό πλασέ του Πούκι που άνοιξε τον δρόμο προς τη νίκη. Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο επιθετικός της Νόριτς σκόραρε ξανά, τελειώνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι.

Στο 47ο λεπτό συγκεκριμένα, ο Σάτσκι έχασε την μπάλα μετά από σουτ του Νίσιλα και ο Πούκι δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-2 και να γράψει ιστορία ως ο απόλυτος σκόρερ της εθνικής.

Καζακστάν: Σάτσκι, Μπιστρόβ (76’ Ταπάλοβ), Μπεϊσεμπέκοβ, Μαλί, Αλίπ, Βορογκόβσκι (73’ Ταϊκένοβ), Κoυάτ, Ζουκόβ (58’ Ζακσιλίκοβ), Βασίλιεβ (58’ Ταγκιμπέργκεν), Ομιρτάιεβ (58’ Σκέτκιν), Ζαϊνουτντίνοβ

Φινλανδία: Χραντέτσκι, Χαμαλάινεν, Βαϊσάνεν, Γκράνλουντ (78’ Ραϊτάλα), Ιβάνοβ, Σίλερ, Νίσιλα (90+1’ Ρίσκι), Λουντ (90+1’ Τέιλορ), Καμαρά, Πογιάνπαλο (33’ Γένσεν), Πούκι (78’ Βαλακάρι)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ