Σουηδία – Ελλάδα 2-0 – Τους πάτησε, αλλά την… πάτησε (vids)

Σουηδία – Ελλάδα 2-0 – Τους πάτησε, αλλά την… πάτησε (vids)

Η Εθνική ήταν εξαιρετική στο πρώτο ημίχρονο, είχε δύο δοκάρια, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, με την Σουηδία στο δεύτερο να εκμεταλλεύεται τα λάθη της «γαλανόλευκης» άμυνας και να παίρνει τη νίκη με 2-0 - Φόρσμπεργκ και Ισάκ τα γκολ των Σκανδιναβών.

Κρίμα και άδικο. Η Εθνική μας ομάδα πάτησε στο πρώτο ημίχρονο την Σουηδία, έχοντας 8 τελικές και δύο δοκάρια, αλλά δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με τους Σκανδιναβούς στο δεύτερο ημίχρονο να εκμεταλλεύονται τα λάθη της «γαλανόλευκης» άμυνας και να παίρνουν τη νίκη με 2-0, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Στο 58’ ο Μαυροπάνος ανέτρεψε τον Ισάκ και ο Φόρσμπεργκ με εκτέλεση πέναλτι έκανε το 1-0, ενώ στο 69’ οι Χατζηδιάκος και Βλαχοδήμος δεν συνεννοήθηκαν, ο Ισάκ «τσίμπησε» την μπάλα μπροστά από τον Ελληνα τερματοφύλακα και σε κενή εστία έκανε το 2-0.  Η Εθνική μας ομάδα ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες, καθώς στο 86’ αποβλήθηκε ο Χατζηδιάκος με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για το μαρκάρισμα στον Φόρσμπεργκ.

Η Σουηδία με αυτή τη νίκη ανέβηκε στην πρώτη θέση του ομίλου 16 βαθμούς, ενώ η Ελλάδα πλέον χρειάζεται ένα… θαύμα για να καταφέρει να πάρει τη δεύτερη θέση, στην οποία βρίσκεται η Ισπανία με 13 πόντους.

8-1 ευκαιρίες, δύο δοκάρια!

Η Εθνική ομάδα ήταν εντυπωσιακή στο πρώτο ημίχρονο, με τους παίκτες του Τζον Φαν Σιπ να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο της «Friends Arena» και να δημιουργούν συνεχώς φάσεις στα καρέ των γηπεδούχων. Στο 2ο λεπτό ο Μασούρας βρέθηκε στην περιοχή των Σουηδών, σούταρε από πλάγια θέση, αλλά έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της εστίας του Ολσεν. Δύο λεπτά αργότερα ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού σκόραρε, μετά την κάθετη πάσα του Παυλίδη, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Η γαλανόλευκη συνέχισε να δημιουργεί προβλήματα στους Σουηδούς και στο 21’ είχε δοκάρι με τον Μασούρα. Ο άσος του Ολυμπιακού έπιασε στον ύπνο τους Σκανδιναβούς, βγήκε απέναντι από τον Ολσεν, μετά την βαθιά μπαλιά του Μπακασέτα, σούταρε, αλλά ο Σουηδός τερματοφύλακας βρήκε όσο έπρεπε την μπάλα και… γλίτωσε την εστία του από την παραβίαση. Η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ολσεν και η Ελλάδα έχασε μια τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ και να «παγώσει» την Friends Arena.

Ένα λεπτό αργότερα, η κεφαλιά του Γιαννούλη έφυγε άουτ. Στο 34’ ο Μασούρας απείλησε ξανά, αλλά δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ, με αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει άουτ. Οι παίκτες του Τζον Φαν Σιπ είχαν εγκλωβίσει τους Σουηδούς, που έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο, με την Εθνική ομάδα να πιέζει ψηλά και να δημιουργεί πολλά προβλήματα στους γηπεδούχους. Στο 39’ μάλιστα η γαλανόλευκη είχε νέο δοκάρι, αυτή τη φορά σε κεφαλιά του Παυλίδη. Ο Μασούρας έκανε τη σέντρα, ο Παυλίδης έκανε την κεφαλιά, ο Ολσεν ήταν εξουδετερωμένος, αλλά είχε και πάλι την τύχη με το μέρος του, καθώς η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Στη συνέχεια της φάσης ο Μπακασέτας σούταρε, αλλά ο Ολσεν απέκρουσε.

Στο 44’ ο Μπουχαλάκης δοκίμασε το πόδι του από μακριά, αλλά η μπάλα κόντραρε και ο τερματοφύλακας της Σουηδίας μπλόκαρε. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Εθνική να έχει… πατήσει την Σουηδία, έχοντας 8 τελικές, δύο δοκάρια και 55-45% κατοχή της μπάλας, ενώ οι γηπεδούχοι αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα και κατάφεραν να κάνουν μόλις μια τελική στην εστία του Βλαχοδήμου.

Λάθη, δώρα και 2-0

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό άλλαξε άρδην, με την Σουηδία να έχει την κατοχή της μπάλας και την Εθνική μας ομάδα να περιμένει στο δικό της μισό. Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη άνηκε στους Σκανδιναβούς και συγκεκριμένα στον Κουάισον. Ο Σουηδός σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Βλαχοδήμος έπεσε και απέκρουσε. Στο δεύτερο μέρος η γαλανόλευκη δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα του πρώτου ημιχρόνου, με τον Μαυροπάνο μάλιστα στο 58’ να κάνει… δώρο ένα πέναλτι στους Σουηδούς. Ο σέντερ μπακ της Στουτγκάρδης ανέτρεψε τον Ισάκ, με τον Γερμανό διαιτητή να δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα. Ο Φόρσμπεργκ το εκτέλεσε εύστοχα και οι Σκανδιναβοί έκαναν το 1-0.

Στο 69’ η άμυνα της Εθνική μας ομάδας έκανε ένα ακόμα δώρο στους Σουηδούς, με τον Ισάκ σε κενό τέρμα να γράφει το 2-0. Μετά από βολέ του Ολσεν, ο Χατζηδιάκος δεν συνεννοήθηκε με τον Βλαχοδήμο, ο Ισάκ μπήκε στη φάση, «τσίμπησε» την μπάλα μπροστά από τον πορτιέρο της Μπενφίκα και σε κενό τέρμα διπλασίασε τα γκολ των γηπεδούχων. Με δύο δώρα, οι Σουηδοί βρέθηκαν από το… πουθενά στο 2-0 και αγκαλιά με τη νίκη.

Μετά το γκολ του Ισάκ, ο Τζον Φαν Σιπ έκανε δύο αλλαγές, με τους Τζόλη και Πέλκα να παίρνουν τις θέσεις των Μασούρα και Σιώπη. Στο 75’ ο Ολλανδός έκανε μια ακόμα αλλαγή, με τον Δουβίκα αντί του Παυλίδη, ενώ στο 84’ έβαλε και τον Λημνιό αντί του Γιαννούλη.

Δύο λεπτά αργότερα η γαλανόλευκη έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Χατζηδιάκος, για το μαρκάρισμα στον Φόρσμπεργκ.

Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με το τελευταίο σφύριγμα του Γερμανού διαιτητή να βρίσκει την Σουηδία νικήτρια με 2-0 και την Εθνική μας ομάδα να ψάχνει πλέον ένα… θαύμα.

Το δεκάρι: Ο Ισάκ. Πήρε το πέναλτι, από το οποίο προήλθε το 1-0 των Σουηδών και λίγο αργότερα έκανε το 2-0, εκμεταλλευόμενος το λάθος στην άμυνα της Εθνικής.

Το κλειδί: Οι χαμένες ευκαιρίες της γαλανόλευκης στο πρώτο μέρος. Η Ελλάδα είχε 8 τελικές και 2 δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο. Εάν είχε σκοράρει θα είχαμε ένα διαφορετικό παιχνίδι.

Γιατί κόουτς: Η Εθνική του δεύτερου ημιχρόνου δεν έμοιαζε σε τίποτα με την ομάδα που είδαμε στο πρώτο μέρος. Δεν απείλησε τη Σουηδία, έκανε πολλά λάθη και γενικά ήταν η σκιά του εαυτού της.

Στον πάγκο: Ο Μαυροπάνος. Εκανε δώρο το πέναλτι στους Σουηδούς και τους έδωσε την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ και να αλλάξουν τα δεδομένα της αναμέτρησης.

ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Κραφτ, Λίντελεφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον, Όλσον, Φόρσμπεργκ (87′ Μ. Όλσον), Έκνταλ (81′ Καγιούστε), Κλάεσον (82′ Σβάνμπεργκ), Κουάεσον (87′ Γκιόκερες), Ισάκ.

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν Σιπ): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Γιαννούλης (84′ Λημνιός), Μπουχαλάκης, Σιώπης (71′ Πέλκας), Μπακασέτας, Μασούρας (71′ Τζόλης), Παυλίδης (75′ Δουβίκας).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ