Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου – Τα «ντέρμπι» στην τελική ευθεία για το Κατάρ

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου – Τα «ντέρμπι» στην τελική ευθεία για το Κατάρ

Δύο αγωνιστικές απομένουν για την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου και to10.gr σας παρουσιάζει τι κρίνεται στο φινάλε στην τελική ευθεία για το Κατάρ και ποια ειναι η αναλυτική κατάσταση των ομίλων

Απομένουν μόλις δύο αγωνιστικές για την ολοκλήρωση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου και οι περισσότεροι όμιλοι έχουν διαμορφωθεί και πλέον όλοι γνωρίζουν ποιες ομάδες θα περάσουν απευθείας στην τελική φάση του Μουντιάλ, ενώ οι δεύτεροι κάθε ομίλου θα μπουν στην διαδικασία των πλέι οφ για να πάρουν την πρόκριση στην τελική φάση.

Μπορεί να έχουν γίνει γνωστές οι ομάδες που περνούν στην τελική φάση, όμως υπάρχουν ακόμα όμιλοι που η πρωτιά θα παιχτεί μέχρι την τελευταία αγωνιστική και το ενδιαφέρον του κόσμου παραμένει ζωντανό μέχρι την τελευταία στιγμή.

Οι δεύτερες ομάδες κάθε ομίλου θα μετάσχουν στα πλέι-οφ που θα τους εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Κατάρ. Στην κλήρωση των πλέι-οφ θα σχηματιστούν τρεις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων και κάθε γκρουπ θα διεξαχθεί υπό μορφή final-4, με τους τρεις νικητές να παίρνουν την πρόκριση για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στον Α’ όμιλο στην κορυφή βρίσκονται η Σερβία με 17 βαθμούς και η Πορτογαλία με 16 βαθμούς αντίστοιχα. Την τελευταία αγωνιστική οι δυο του θα μονομαχήσουν για την πρωτιά του ομίλου για το εισιτήριο που οδηγεί απευθείας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ. Την προτελευταία αγωνιστική η Σερβία έχει ρεπό, καθώς στον όμιλο βρίσκονται πέντε ομάδες, ενώ η Πορτογαλία αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ιρλανδία και με νίκη θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί μόνη πρώτη στον όμιλο. Με νίκη οι Πορτογάλοι θα βρεθούν στην πρώτη θέση και την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Σερβία απλά χρειάζεται να μην ηττηθούν για να πάρουν αυτή την πρόκριση.

Το ντέρμπι της αγωνιστικής θα διεξαχθεί στον 3ο όμιλο, καθώς η Ιταλία θα υποδεχθεί την Ελβετία και οι δύο ομάδες έχουν από 14 βαθμούς και με νίκη εξασφαλίζουν την πρωτιά στον όμιλο. Την τελευταία αγωνιστική η Ιταλία δοκιμάζεται εκτός έδρας στην Β. Ιρλανδία, ενώ οι Ελβετοί θα υποδεχτούν την Βουλγαρία.

Στον 4ο όμιλο τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, καθώς στην κορυφή βρίσκεται η Γαλλία με 12 βαθμούς και ακολουθεί η Ουκρανία με 9 και η Φιλανδία με 8 βαθμούς αντίστοιχα. Την τρέχουσα αγωνιστική η Ουκρανία έχει ρεπό στον όμιλο της και η Γαλλία θα έχει εύκολο παιχνίδι κόντρα στο Καζακστάν εντός έδρας με στόχο να καθαρίσει να την πρωτιά στον όμιλο και τέλος η Βοσνία υποδέχεται την Φιλανδία. Από την άλλη πλευρά την τελευταία αγωνιστική η Γαλλία θα ταξιδέψει στην Φιλανδία και η Βοσνία κοντράρεται εντός έδρας με την Ουκρανία, ενώ ρεπό έχει το Καζακστάν.

Tο Βέλγιο έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ, καθώς βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου με 16 βαθμούς, ενώ η 2η του ομίλου Τσεχία έχει 11 βαθμούς όσους και η 3η Ουαλία. Το Βέλγιο υποδέχεται την Εσθονία και θέλει να κλείσει με νίκη τις έντος έδρας υποχρεώσεις της, ενώ Ουαλία παίζει εντός με την Λευκορωσία και θέλει οπωσδήποτε την νίκη για να μείνει μόνη δεύτερη στον όμιλο. Τελευταία αγωνιστική η Τσεχία υποδέχεται την Εσθονία και η Ουαλία το Βέλγιο.

Στον 6ο όμιλο τα πράγματα είναι ακόμα πιο ξεκάθαρα, καθώς στην κορυφή βρίσκεται η Δανία με 24 βαθμούς και στην 2η θέση η Σκωτία με 17 βαθμούς και όλα δείχνουν πως οι δύο ομάδες έχουν κλειδώσει τα εισιτήρια για την επόμενη φάση. Η Δανία αγωνίζεται εντός έδρας με τα Ν. Φερόε και η Σκωτία θα ταξιδέψει την Μολδαβία. Την τελευταία αγωνιστική οι δύο πρωτοπόροι αναμετρώνται μεταξύ τους στην Σκωτία σε παιχνίδια χωρίς κάποιο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

H Oλλανδία οδηγεί την κούρσα του 7ου ομίλου με 19 βαθμούς και στην δεύτερη θέση βρίσκεται η Νορβηγία με 17 βαθμούς αντίστοιχα. Αυτή την αγωνιστική η Ολλανδοί έχουν ρεπό στον όμιλο, ενώ οι αντιμετωπίζουν τους Νορβηγούς εντός έδρας τους Λετονούς. Την τελευταία αγωνιστική οι δύο πρωτοπόροι κοντράρονται μεταξύ τους στην Ολλανδία.

Στον 8ο όμιλο στην κορυφή βρίσκεται η Ρωσία με 19 βαθμούς, ενώ δεύτερη είναι η Κροατία με 17 βαθμούς και έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση τους, διότι η τρίτη Σλοβακία έχει μόλις 10 βαθμούς. Την τελευταία αγωνιστική η Κροατία θα αντιμετωπίσει την Ρωσία εντός έδρας με τους Ρώσους να θέλουν να διατηρήσουν την πρωτιά στον όμιλο και να πάρουν απευθείας την πρόκριση στο Μουντιάλ του 2022.

Πρωτοπόρος του 9ου ομίλου είναι η Αγγλία με 20 βαθμούς, ενώ στην δεύτερη θέση είναι Πολωνία με 17 βαθμούς και η Αλβανία στην τρίτη θέση με 15 βαθμούς αντίστοιχα. Την προσεχή αγωνιστική η Αγγλία υποδέχεται την Αλβανία και η Πολωνία θα ταξιδέψει στην Ανδόρρα. Την τελευταία αγωνιστική το Σαν Μαρίνο υποδέχεται την Αγγλία και η Πολωνία αγωνίζεται εντός έδρας με την Ουγγαρία.

H Γερμανία έχει εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση στον 10ο όμιλο, καθώς βρίσκεται στην κορυφή με 21 βαθμούς και στην δεύτερη θέση είναι η Ρουμάνια με 13 βαθμούς αντίστοιχα. Οι Γερμανοί τις δύο τελευταίες αγωνιστικές έχουν εύκολες αποστολές με Λιχτενστάιν εντός έδρας και με την Αρμενία εκτός. Από την άλλη πλευρά η Ρουμανία αντιμετωπίζει εντός έδρας την Ισλανδία και την τελευταία αγωνιστική ταξιδεύει εκτός στην Λιχτενστάιν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ