Προκριματικά Μουντιάλ – Τα σενάρια πρόκρισης όλων των ομίλων

Προκριματικά Μουντιάλ – Τα σενάρια πρόκρισης όλων των ομίλων

H τελευταία αγωνιστική των ομίλων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα κρίνει τις πρωτιές στους ομίλους και θα εξασφαλίσει στις ομάδες τα εισιτήρια για την τελική φάση του Μουντιάλ.

Η Γαλλία, το Βέλγιο, η Γερμανία και η Δανία έχουν εξασφαλίσει μια θέση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του  Κατάρ το 2022. Πλέον, απομένουν άλλες εννέα θέσεις, οι έξι εκ των οποίων θα προκύψουν από τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων. Η Πορτογαλία υποδέχεται την Σερβία και όποια ομάδα νικήσει θα πάρει την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση στα τελικά.

Τα κριτήρια διαβάθμισης

Βαθμοί

Συνολική διαφορά γκολ στα παιχνίδια των ομίλων

Καλύτερη επίθεση στα παιχνίδια των ομίλων

Βαθμοί στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν

Διαφορά γκολ στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν

Καλύτερη επίθεση στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν

Εκτός έδρας γκολ στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν (μόνο για διπλή ισοβαθμία)

Πόντοι Fair Play (πρώτη κίτρινη κάρτα = -1, αποβολή με δύο κίτρινες = -3, απευθείας κόκκινη – -4, κίτρινη και μετά απευθείας κόκκινη = -5

Κλήρωση από την οργανωτική επιτροπή της FIFA

1ος όμιλος 

Η Πορτογαλία κοντράρεται με την Σερβία για την πρώτη θέση του ομίλου και αυτό το είναι παιχνίδι «ζωής ή θανάτου» και για τις δύο ομάδες. Μετά την ισοπαλία στο Δουβλίνο οι Πορτογάλοι παίζουν για δύο αποτελέσματα.

2ος όμιλος 

Η Σουηδία κόντρα στην Ισπανία ψάχνει μόνο την νίκη για να αποφύγει την διαδιακασία των πλει οφ και να περάσει ως πρώτη στην τελική φάση του Μουντιάλ στο Κατάρ. Από την άλλη πλευρά οι Ισπανοί θα χρειαστεί απλώς να μην ηττηθούν εντός έδρας για να επαληθεύσουν τις εκ των προτέρων εκτιμήσεις που τους ήθελαν φαβορί του ομίλου.

3ος όμιλος 

Η Ιταλία με την Ελβετία την προηγούμενη αγωνιστική έμειναν στο 1-1 στη Ρώμη κα αυτό δεν επηρέασε δραματικά την τροπή των πραγμάτων. Οι Ιταλοί υπερτερούν στα γκολ με δύο περισσότερα και ψάχνουν τουλάχιστον ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από τους Ελβετούς για να ‘ναι αυτοί που θα ταξιδέψουν απευθείας στο Κατάρ.

4ος όμιλος

Εδώ η πρωτιά έχει ξεκαθαρίσει μιας και η Γαλλία έχει εξασφαλίσει την πρόκριση και η μάχη αφορά την δεύτερη θέση. Οι Φινλανδοί άλωσαν τη Ζένιτσα και τώρα κρατούν την τύχη στα χέρια τους, αφού με νίκη παίρνουν θέση στα πλέι οφ. Θα συμβεί αυτό ακόμη κι αν ηττηθούν, αρκεί η Ουκρανία δεν νικήσει τους Βόσνιους εκτός έδρας.

7ος όμιλος 

Η Τουρκία μοίαζει φοβορί του ομίλου αυτή τη στιγμή, καθώς αντιμετωπίζει εκτός έδρας το αδιάφορο βαθμολογικά Μαυροβούνιο και η Ολλανδία με την Νορβηγία κοντράρονται μετάξυ τους. Ακόμα και με ισοπαλία οι Ολλανδοί θα περάσουν πρώτοι στον όμιλο, ενώ με ήττα μπορεί να βρεθούν ακόμα και τρίτοι και να μείνουν εκτός του Μουντιάλ.

8ος όμιλος

Η πρωτιά του ομίλου θα κριθεί στο Πόλιουντ του Σπλιτ. Από τη μία οι Κροάτες έχουν την έδρα και προφανέστατα την εμπειρία. Από την άλλη οι Ρώσοι το +2, άρα τους φτάνει η ισοπαλία για να περάσουν ως πρώτοι στον όμιλο και να αφήσουν τους Κροάτες στην δεύτερη θέση.

9ος όμιλος 

Η Αγγλία αντιμετωπίζει εκτός έδρας το Σαν Μαρίνο και λογικά δεν θα έχει πρόβλημα να αποδράσει με το διπλό να φτάσει τους 26 βαθμούς στον όμιλο και να κλειδώσει την πρώτη θέση. Η Πολωνία αντιμετωπίζει την Ουγγαρία και με ισοπαλία ακόμα θα παραμέινει δεύτερη και θα βρεθεί στα πλει οφ για να διεκδικήσει μια θέση για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

10ος όμιλος

Η Γερμανία εδώ και αρκετό καιρό έχει εξασφαλίσει την πρόκριση της στο Μουντιάλ και η μάχη της δεύτερης θέσης αφορά από τη μία τη Βόρεια Μακεδονία και από την άλλη την Ρουμανία. Η πρώτη υποδέχεται την Ισλανδία στα Σκόπια και με νίκη δεν ενδιαφέρεται για το τι θα συμβαίνει την ίδια ώρα στο Βαντούζ. Η δεύτερη έχει θεωρητικά πολύ πιο εύκολο έργο και σε περίπτωση διπλού επί του Λιχτενστάιν περιμένει ένα καλό δώρο. Επειδή η ισοβαθμία στους 15 βαθμούς είναι ένα όχι απίθανο σενάριο, τότε η Βόρεια Μακεδονία θα ευνοηθεί.

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ