Οι δύο «τελικοί» που κρίνουν… Κατάρ (vids)

Οι δύο «τελικοί» που κρίνουν… Κατάρ (vids)

Πορτογαλία-Σερβία και Ισπανία-Σουηδία. Δύο ντέρμπι που κρίνουν άμεσα δύο εισιτήρια για το Κατάρ. Δύο «τελικοί».

Βραδιά προκριματικών για το Κατάρ και απόψε. Μπορεί η πλειονότητα των παιχνιδιών να μη δίνει κάτι το ξεχωριστό, ωστόσο υπάρχουν και δύο παιχνίδια που… κόβουν την ανάσα. Δύο αναμετρήσεις που έχουν τη μορφή του τελικού, καθώς κρίνουν δύο απευθείας εισιτήρια για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Λισαβόνα και Σεβίλλη φιλοξενούν απόψε τα δύο παιχνίδια με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Στον όμιλο της εθνικής μας ομάδας που δεν έχει μαθηματικές ελπίδες πλέον, η Ισπανία θα φιλοξενήσει τη Σουηδία για την πρωτιά του ομίλου (21:45).

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε πέρασε από το ΟΑΚΑ, με το εύστοχο πέναλτι του Σαράμπια να δίνει στη «Φούρια Ρόχα» το μεγάλο «τρίποντο» που την έφερε και στην πρώτη θέση του ομίλου με 16 βαθμούς και έναν περισσότερο από τη Σουηδία. Και αυτό διότι, λίγο νωρίτερα, η Σουηδία υπέστη ένα τεράστιο «κάζο», καθώς ηττήθηκε με 2-0 από τη Γεωργία και έτσι έδωσε στους Ισπανούς την ευκαιρία να πάρουν κι πάλι το πάνω χέρι στον όμιλο, παρότι στη Σόλνα είχαν ηττηθεί.

Πλέον η Ισπανία έχει τον πρώτο λόγο και μπορεί να παίξει και για δύο αποτελέσματα στην αποψινή αναμέτρηση, ώστε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της για το Μουντιάλ του 2022. Από την άλλη η Σουηδία πηγαίνει μόνο για τη νίκη, η οποία θα της δώσει την απευθείας πρόκριση στο Κατάρ.

Την ίδια ώρα, στον όμιλο Α’, η Πορτογαλία θα φιλοξενήσει στη Λισαβόνα τη Σερβία σε ακόμα ένα τεράστιο ντέρμπι που θα κρίνει την απευθείας πρόκριση στο Κατάρ. Αυτή τη στιγμή η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έχει το πάνω χέρι, καθώς έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων από τους Σέρβους που έχουν τους ίδιους ακριβώς βαθμούς.

Κάτι που σημαίνει πως σε περίπτωση ισοπαλίας, οι Πορτογάλοι θα «κλειδώσουν» το απευθείας εισιτήριο για το Κατάρ. Η Σερβία από την άλλη χρειάζεται μονάχα τη νίκη για να πάρει εκείνη το απευθείας εισιτήριο και να γλιτώσει τα μπαράζ που θα τη βάλουν σε μπελάδες.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έχουν έξτρα κίνητρο, καθώς η ομοσπονδία υποσχέθηκε πριν ενός εκατομμυρίου ευρώ, σε περίπτωση νίκης απόψε στο «Ντα Λουζ»! Οι γηπεδούχοι πάντως θέλουν και τη νίκη για να πάρουν την εκδίκηση τους από το πρώτο παιχνίδι, όπου δεν μέτρησε κανονικό γκολ του Ρονάλντο στις καθυστερήσεις, με το οποίο η Πορτογαλία θα είχε τελειώσει και τυπικά την υπόθεση της πρόκρισης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ